This text will be replaced


Reportáže

Bojovné utkání s Plzní přineslo čtvrté prodloužení v řadě, Piráti potřetí sebrali bonusový bod

Napsal 11.12.2016 Kateřina Kundertová, Miroslav Kučera
C h o m u t o v - V 29. kole Tipsport extraligy přivítali Piráti na ledě SD ARÉNY Škodu Plzeň. Diváci na gól museli čekat téměř dvě třetiny, utkání pak nakonec došlo až do prodloužení, které vystřelil v úvodu třetí části premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Martin Šťovíček. Piráti hráli nastavení počtvrté za sebou a během přidaného času se prosadil Michal Vondrka, který tak rozhodl, že bonusový bod zůstal doma.
29.kolo ne 11.12.2016
CHM
2:1p(0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
PLZ
Chomutov
Laco – Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Rutta – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Skokan, Chlouba – Lauko, Šťovíček, Slavíček
Plzeň
Machovský – Frühauf, Čerešňák, D. Sklenička, Kadlec, Moravčík, Slovák – Kubalík, Kracík, Kratěna – Svoboda, Stach, Lev – Hrnka, Koreis, Vondráček – Švarc, Preisinger, Indrák

Branky a nahrávky

Chomutov
42. Šťovíček (Mrázek), 63. Vondrka (Huml)
Plzeň
40. D. Kubalík (Sklenička)

Statistiky

Vyloučení
3:2
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
18:23
Střely zblokované
6:8
Hity
15:8
Vhazování
29:21
Diváci
4719
Rozhodčí
Šír, Souček – Brejcha, Suchánek

Shrnutí

Do utkání vstoupila aktivněji Plzeň, když už na konci první minuty se David Stach dostal po pravém křídle až před bránu, kde ale forhendovým blafákem na chomutovskou jedničku nevyzrál. Krátce poté Dominik Kubalík nastřelil tyčku Lacovy brány. V šesté minutě Piráti hráli první oslabení, ve kterém ujel plzeňské obraně Michal Vondrka, jenž netrefil po forhendovém blafáku klec hostů.

I v další početní výhodě hostů se do šance dostal Chomutov. David Kämpf a Jakub Sklenář vyrazili do úniku, ale ve finální fázi si nedokázali přihrát. Na druhou stranu poté vyjeli Jakub Lev a Ondřej Kratěna, prvně jmenovaný zakončil pouze do Jána Laca. V sedmnácté minutě měl u pravé tyče Machovské brány velkou šanci Brett Skinner, který ale opavského odchovance nepřekonal.

Na začátku druhého dějství si ani jeden celek nevytvořil nadějnější šanci, až ve 27. minutě si Jaroslav Mrázek dvakrát vyměnil puk s Davidem Kämpfem, který z mezikruží vypálil jen těsně vedle plzeňské brány. I v dalším průběhu se týmy soustředily na obranou práci a nepouštěly soupeře do střeleckých pozic.

Ve 37. minutě Dominik Kubalík nahrál před bránu Ondřeji Kratěnovi, který ale z těsné blízkosti trefil pouze chomutovského brankáře. Ve 40. minutě Dominik Kubalík nejprve vypálil z levého křídla a poté dojel vyražený kotouč, který přihrál před bránu, odkud si ho srazil do vlastní sítě jeden z obránců Pirátů – 0:1.

Na začátku druhé minuty poslední třetiny se osamocený David Stach řítil na Jána Laca, který útočníka Plzně úspěšně vychytal. Na druhé straně Martin Šťovíček nejprve vystřelil z prostoru mezi kruhy, pak si dojel vyražený puk a vstřelil svou premiérovou branku v extralize – 1:1.

V dalším průběhu si ani jeden celek nevytvořil nadějnou gólovou šanci a navíc byla hra plná nepřesností a osobních soubojů. Až v závěru základní hrací doby měla Plzeň možnost početní výhody, kterou však nevyužila, a tak utkání došlo za stavu 1:1 do prodloužení.

V nastaveném čase jako na houpačce, kdy šance střídala šanci, byli nakonec úspěšnější domácí. Poté, co David Sklenička netrefil prázdnou bránou, se do úniku dva na jednoho dostali Ivan Huml a Michal Vondrka. Prvně jmenovaný poslal výbornou přihrávku na chomutovského kapitána, jenž nedal přesouvajícímu se gólmanovi šanci a získal pro Piráty druhý bod – 2:1.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Musím říct, že hrál soupeř výborně a byl silný v osobních soubojích. Připravovali jsme se na těžké utkání. Byli jsme v první třetině dost aktivní, ale Plzeň měla možná více tutových šancí než my. Do druhé třetiny jsme změnili strategii, zatáhli jsme se a čekali na chyby. Do posledního dějství jsme vstoupili aktivně a hned na začátku se nám podařilo vyrovnat. Jsme rádi za druhý bod, protože ve Vítkovicích jsme v nastaveném čase neměli štěstí. Těšíme se na reprezentační přestávku, abychom zregenerovali a potrénovali, protože se kluci vydali z ohromných sil.“

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Předvedli jsme solidní utkání, hráli jsme aktivně, bruslili jsme a dali první gól. Bohužel jsme ve třetí třetině udělali jednu chybu, kterou soupeř potrestal. Mohli jsme rozhodnout v přesilovce na konci třetí třetiny, ale bohužel jsme si nepomohli. V prodloužení jsme nevyužili šanci dva na jednoho a tři na jednoho, soupeř otočil a přečíslení využil. Pro nás ztráta bodu.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov