JUNIOŘI - reportáž

Junioři ve vyrovnaném utkání porazili Olomouc

Napsal 09.10.2015 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - Předehrávku jedenáctého kola juniorské DHL extraligy odehráli na svém ledě Piráti s Olomoucí. Po bezbrankové první třetině se Piráti dostali do vedení, hosté ale bleskurychle vyrovnali. O vítězství Pirátů rozhodl až v 51. minutě Tupý a připsal tak modrobílým tři body do tabulky.
11.kolo pá 9.10.2015
CHM
2:1(0:0, 1:1, 1:0)
OLO
Chomutov
Danylec – Běhula, Páleník, Hierman, Cestr, Hlaváček, Benda, D. Novák – Wágner, Krivošík, Részegh, Macháček, Adámek, Tupý, Kellerstein, Rindoš, Doležal, Strunz, Trapl
Olomouc
Šoustal – Nesvadba, Spurný, Klvaňa, Galvas, Metelka, Škoda – Kropáč, Fejko, Beták, Pavlovský, Horák, Ministr, Macuh, Cach, Marek, Konečný, Müller, Kuba

Branky a nahrávky

Chomutov
32. Benda (Kellerstein, Macháček), 51. Tupý (Részegh)
Olomouc
33. Ministr (Beták, Galvas)

Statistiky

Vyloučení
3:2
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
47:20
Diváci
120
Rozhodčí
Petružálek – Ševic, Votrubec

Shrnutí

Piráti byli v první třetině aktivnějším týmem. Prakticky do dvanácté minuty ani nepustili hosty ke kotouči. V osmé minutě si vybruslil domácí Wágner a trefil horní tyč branky Šoustala. O minutu později se snad v ještě větší šanci objevil Strunz, ale volný kotouč neposlal kolem betonu hostujícího brankáře do branky.

Hosté měli k dispozici ve 12. minutě přesilovou hru, ve které ovšem nedokázali ani jednou ohrozit branku Danylce. Výbornou šanci ale měla Olomouc v 16. minutě. Domácí obrana zcela propadla, kotouč se dostal k Cachovi, který ale nepropálil domácího brankáře.

První třetinu dohrávali Piráti v oslabení, hosté se ale opět k pořádnému zakončení nedostali. První část tak skončila bez branek.

Do druhé třetiny vstoupili hosté aktivněji, hned po dvou a půl minutách hry se zjevil před Danylcem zcela volný Pavlovský, trestuhodně ale minul bránu.

Velikou šanci poté měli Piráti. Kellerstein vypálil od modré čáry, kotouč propadl Šoustalovi mezi betony, ale zastavil se přesně na brankové čáře, kde ho hostující brankář stihl lapit. Piráti se do vedení přece jen dostali. Na začátku 32. minuty si o kotouč vehementně klepáním řekl Jan Benda a nechytatelnou střelou vše propálil - 1:0.

Vedení domácím moc dlouho nevydrželo. Ve 33. minutě se kotouč po ráně Betáka odrazil od zadního mantinelu k volnému Tomáši Ministrovi, který poslal kotouč do odkryté části branky - 1:1. Hned o pár vteřin později mohli jít hosté do vedení. Jakub Müller by faulován v úniku a rozhodčí nařídil trestné střílení. Tomu se však bekhendové zakončení nepovedlo.

Ve 35. minutě se předvedl domácí brankář. Horák dostal vynikající přihrávku před volnou bránu, Danylec ale bravurním rozklekem zamezil kotouči překročit brankovou čáru. Do konce druhé třetiny již 115 diváků na malé hale SD ARÉNY branku nevidělo, do šaten tak hráči odcházeli opět za nerozhodného stavu.

Ve třetí třetině byli aktivnější opět domácí. Velkou šanci měl Tamás Részegh, sám před Šoustalem ale nedokázal poslat svůj tým do vedení. Chuť si ale mladý Rumun spravil o pár minut později. Perfektní přihrávkou našel zcela volného Jiřího Tupého, kterému stačilo jen nastavit hokejku do cesty puku a zařídil tak vítězný gól Pirátů - 2:1.

Vzápětí po vstřeleném gólu ale mohli hosté opět vyrovnat. Horák jel sám na Danylce a Cestr mu padl pod nohy a odpálil kotouč. Zákrok to byl hraniční, ale rozhodčí druhé trestné střílení neodpískal.

Piráti si vítězství nakonec pohlídali. Olomouc se v závěru utkání ani neodhodlala ke hře bez brankáře, jelikož jí domácí prakticky nedali kotouč. Chomutov si tak připsal tři body. Olomouc si může napravit reputaci hned v sobotu 10.10., kdy zajíždí na led Litvínova.

Ohlasy trenérů

Robert Kaše (Piráti Chomutov): „Všechna utkání jsou těžká. Dnes jsme do utkání vstoupili docela dobře, první třetinu jsme odehráli dobře, ale máme tam individuální chyby a ty nás sráží dolů. Řekli jsme si, že ve druhé třetině do toho půjdeme ještě aktivněji a to se nám vůbec nepodařilo. Ve druhé třetině nás podržel gólman. Takhle hrát prostě nemůžeme. Ve třetí třetině jsme tomu vítězství šli více naproti a zaslouženě jsme vyhráli.“

Petr Fiala (HC Olomouc): „Byl to vcelku vyrovnaný zápas. Možná jsme si i nějaký bod zasloužili, ale byli jsme trochu nešikovní v koncovce. Šance, co jsme měli, tak jsme nedali. Domácí tam ale měli také šance. Bod jsme si dle mého názoru zasloužili, ale na kdyby se nehraje. Každá situace, jako je neproměněný nájezd, je důležitá. Možná se tam dal písknout ještě jeden nájezd, ale tím nechci říci, že by rozhodčí nějak utkání ovlivnil.“