This text will be replaced


Reportáže

Piráti otočili díky přesilovkám duel s Motorem, Jihočechy přetlačili v prodloužení

Napsal 31.03.2015 David Panuška
C h o m u t o v - Druhou čtvrtinu baráže o Tipsport extraligu začínal chomutovský celek na domácí půdě. Na sever Čech přijely v rámci čtvrtého České Budějovice. Piráti šli bleskově do vedení, ale po první třetině vedli hosté, a to dokonce o dvě branky. Druhé dějství ovšem patřilo domácím, kteří dali dvě branky a stav utkání vyrovnali. Ve třetí části Piráti bušili do českobudějovické defenzivy, ale Gába odolával. Rozhodlo tak až prodloužení, kdy se od modré čáry prosadil aktivní Milan Toman.
BAR4 út 31.3.2015
CHM
4:3p(1:3, 2:0, 0:0 - 1:0)
CEB
Chomutov
Kopřiva (21. Hanuljak) – Skinner, Rutta, Drtina, Rýgl, Šulák, Toman, Koma, Bartejs – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – D. Květoň, Růžička, O. Kaše – Račuk, Kämpf, Sinisalo – McGregor, Dušek, L. Květoň.
Č. Budějovice
Gába – Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Mucha, Semrád, Škopek – Marek, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Kuchejda – Vaniš, Rob, Přibyl – Pašek, Trummer, Boháč – Švec.

Branky a nahrávky

Chomutov
8. Hřebejk (Gajovský, Rutta), 26. Růžička (O. Kaše), 33. David Květoň (Růžička), 65. Toman (Hovorka)
Č. Budějovice
15. Kuchejda (Pajič, Punčochář), 18. Nouza (Straka, Rob), 20. Vráblík (Nouza, Mucha)

Statistiky

Vyloučení
7:11
Využití
3:3
V oslabení
0:0
Střely na branku
31:16
Diváci
3879

Shrnutí

Utkání začalo pomalejším tempem, které postupně gradovalo. První šanci měli domácí, a to v přesilovce. Marek Hovorka střílel od modré, puk se odrazil k Nikolovi Gajovskému, jenž posouval před branku, kde ale domácí úspěšní nebyli. I nadále byli aktivnější Piráti, což se pár minut na to projevilo i gólově. Nikola Gajovský objel branku a zakončil. Tento pokus Gába vyrazil na hůl Štěpána Hřebejka, jenž doklepl puk do sítě. Piráti byli i nadále aktivní. Bryan McGregor ujel obráncům Motoru, ale střelou do horního růžku neuspěl. Po této akci aktivita domácích ustala.

Následovala série vyloučení, které Českobudějovičtí trestali. V patnácté minutě prostřelil Kopřivu z pravého kruhu David Kuchejda. O pár minut později otočil stav utkání Tomáš Nouza , jenž v početní výhodě o dva hráče těžil z přihrávky od Josefa Straky. Následně byl do nohy trefen Vladimír Růžička, rozhodčí si toho nevšiml, čehož využil Roman Vráblík, který bekhendem překonal Kopřivu. První třetina skončila za stavu 1:3 pro hosty z Českých Budějovic.

Piráti vstoupili do druhé třetiny hodně aktivně. V přesilové hře zakončil individuální akci Vladimír Růžička, jenž trefil horní růžek branky – 3:2! Za pár sekund mohlo být vyrovnáno, což ale odmítl Marek Račuk, který poloprázdnou branku minul. V polovině zápasu byl nedovoleně atakován Štěpán Hřebejk. Následovala pětiminutová přesilovka Chomutova, během které navíc jeden z hostů vyhodil puk přes mantinel. Domácí měli tedy dvojnásobnou přesilovku. Vladimír Růžička poslal puk na modrou čáru, kde stál David Květoň, jenž si popojel blíže k brance, odkud překonal Gábu potřetí. Chomutov ve druhé třetině vyrovnal, a tak se do třetí části šlo za nerozhodnutého stavu.

Domácí celek se hnal za další brankou a měl jasnou převahu. Do největší šance se ovšem dostali hosté, respektive Tomáš Nouza, na kterého bylo odpískáno trestné střílení. Zkušenému útočníkovi ovšem puk v poslední chvíli utekl, a tak zůstal stav utkání nezměněn. Velikou šanci měl ve hře čtyř na čtyři Hovorka, ale Gába jeho pokus skvěle vykopl. Chomutov byl aktivnější, ale branku se mu vsítit nepovedlo, a tak byl stav po třetí třetině nerozhodný, což znamenalo prodloužení.

V něm byli lepším celkem Piráti. Necelé dvě minuty před koncem byla domácím nabídnuta přesilová hra, kterou využil střelou z pravého kruhu Milan Toman a bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Chomutov): „Měli jsme výborný vstup do utkání. Vedli jsme 1:0, následně jsme měli i další šance. Poté jsme se nechali ukolébat a po hloupých faulech jsme nechali soupeře odskočit o dvě branky. Ve druhé třetině začala stíhací jízda, která díky zvýšenému důrazu a lepšímu bruslení byla úspěšná. My jsme to mohli rozhodnout již ve třetí třetině, ale můžeme být rádi, že soupeř neskóroval z trestného střílení. Myslím si, že je remíza vzhledem k průběhu utkání spravedlivá. My jsme nakonec rozhodli v prodloužení. Až čas ukáže, jak cenné body to byly. Každý bod je důležitý a my jsme rádi, že jsme opět dokázali zvítězit, i když to bylo jen za dva body. Na konci baráže to můžou být ty nejdůležitější body, které jsme získali. Chtěl bych poděkovat fanouškům a doufáme, že tu bude v pátek na Slavii plno.“

Radek Bělohlav (České Budějovice): „Zápas jsme začali pět minut pod tlakem. Následně jsme se dostali do zápasu nedisciplinovaností domácích a hráli jsme to, co jsme potřebovali. Přesilovky se nám v úvodu dařily. Druhá třetina ukázala, jaké slabiny máme. Začali jsme faulovat, což domácí dokázali skvěle trestat. Zápas rozhodly přesilovky. Zatímco my jsme je v důležitých chvilkách neskórovali, domácí vstřelil v prodloužení rozhodující branku.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov