JUNIOŘI - reportáž

Junioři uspěli v Liberci a srovnali s Tygry krok v semifinálové sérii

Napsal 22.03.2015 Marcel Holl
L i b e r e c / C h o m u t o v - Juniorští Piráti cestovali v neděli na led Liberce k druhému semifinále DHL extraligy. Chomutovští otevřeli skóre devět vteřin před koncem úvodní třetiny, prosadil se Chrpa. Ve druhé třetině navýšili náskok hostů Wágner se Šťovíčkem, takže Piráti vedli 3:0. Na počátku posledního dějství vstřelil gól liberecký Lakatoš, avšak o čtyři minuty později vrátil Chomutovu tříbrankový náskok Veselý. Piráti tak vrátili Bílým Tygrům domácí porážku a srovnali semifinále.
SF2 ne 22.3.2015
LIB
1:4(0:1, 0:2, 1:1)
CHM
Liberec
Stezka – Mrázek, Šír, Arlt, Beránek, Havlín, Pálek, Divila, Tržický – Babec, Hrníčko, Kalfiřt, Huňa, Král, Svoboda, Jedlička, Solenský, Lakatoš, Zachar, Havlas, Paločko.
Chomutov
Lukeš – Meliško, Ringler, Hierman, Cestr, Szathmáry, Dubeň, Černý, Drobný – Wágner, Šťovíček, A. Macháček, D. Kaše, Jirušek, Veselý, Bednář, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa.

Branky a nahrávky

Liberec
43. Lakatoš (Hrníčko)
Chomutov
20. Chrpa (Šťovíček, Černý), 34. Wágner (Kellerstein), 38. Šťovíček (Huňady, Drobný), 47. Veselý (D. Kaše, Wágner)

Statistiky

Vyloučení
11:10
Využití
0:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:29
Diváci
546
Vyšší tresty
Havlas (LIB) 10 minut osobní trest

Shrnutí

Liberečtí junioři vstoupili do utkání o finále solidně, už po pěti minutách totiž Kalfiřt vyzval ke skórování Lakatoše, ale ten gólmana Chomutova překonat nedokázal stejně jako při samostatném úniku o pár minut později, kdy Lukeš úmysly libereckého forvarda znovu skvěle přečetl.

Pořádný vzruch přinesl závěr první dvacetiminutovky. Krásná individuální akce Jedličky měla ke gólu blízko, Lukeš si však opět poradil, a tak se poprvé výrazně uvedli Piráti. Pouhých devět sekund před koncem úvodní periody pláchl domácí obraně po levé straně Jakub Chrpa, jehož tvrdý projektil Stezka nezastavil.

Gól do šatny Tygry zaskočil, což bylo dobře patrné i ve druhé části. Přesto právě oni měli na holi vyrovnávací gól, když Jedlička z bezprostřední blízkosti nepřekonal bezchybného Lukeše. Jenže pak to byla liberecká síť, která se znovu zavlnila. Po nepřesně zakončeném rychlém kontru dorazil kotouč za dezorientovaného Stezku František Wágner.

Po další inkasované brance Tygři trochu nezvládli emoce a výsledkem byla využitá přesilovka Chomutova pěti proti třem. Po Huňadyho milimetrovém pasu zakončoval do odkryté klece Martin Šťovíček, do kabin se tak šlo za stavu 3:0 pro Piráty.

Liberečtí se snažili, avšak v koncovce jakoby chybělo štěstí. To ale nepotvrdila situace krátce po začátku třetí třetiny, kdy se zdálo, že rychlý brejk tři na jednoho zazdil Hrníčko nepovedenou přihrávkou. Ta se však odrazila od chomutovského beka do protipohybu gólmana a navíc přesně na hůl Dominika Lakatoše a ten se už z poměrně jasné pozice nemýlil.

Zázrak se ale nekonal. Další dvojnásobnou početní výhodu hostů využil Radek Veselý. Tygry ve stíhačce brzdila hlavně nedisciplinovanost. Další možnost navíc promarnil Havlas, a tak se chomutovští Piráti mohli radovat z prvního vítězství v sérii. O finalistovi se tak rozhodne až ve třetí bitvě, která se bude hrát v úterý na ledě Pirátů.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): My jsme dnešní zápas ztratili v přesilových hrách, dvakrát jsme vlastně nedokázali proměnit pět na tři. Soupeř nás za to potrestal a to bylo rohodující. Dali jsme bohužel jen jednu branku. Musíme se teď dát dohromady a zlepšit trochu ty přesilovky, protože ty budou rozhodovat. Dneska jsme to nezvládli.

Robert Kaše (Piráti Chomutov): Je to semifinále. Zápasy jsou vyhrocené a občas je to o tom štěstí. Myslím si, že dneska jsme šli tomu štěstí naproti a nakonec se i přiklonilo k nám. Jsme rádi, že jsme sérii vrátili zpátky do Chomutova.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov