JUNIOŘI - reportáž

Junioři vyhráli na Kladně i druhý zápas a slaví postup do semifinále!

Napsal 15.03.2015 Marcel Holl
K l a d n o / C h o m u t o v - Již v neděli sehrály celky Kladna a Chomutova čtvrté čtvrtfinále DHL extraligy juniorů. Do vedení se dostali Rytíři, avšak do konce první periody Piráti skóre otočili, neboť se trefili Veselý a David Kaše. Během druhé části se domácím podařilo srovnat krok, ale v závěru mířil do černého opět David Kaše, takže Chomutovští vedli 3:2. V poslední třetiny branka, i přes velký tlak domácích, nepadla. Chomutov tak postupuje do semifinále, pro Kladno sezóna končí.
ČF4 ne 15.3.2015
KLA
2:3(1:2, 1:1, 0:0)
CHM
Kladno
Vladař – Potěchin, Hulcr, Matula, Kehar, Zajíc – Hajný, Machač, Šilhavý, Kaprál, V. Macháček, Slánský, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura, Kružík.
Chomutov
Lukeš – Meliško, Páleník, Hierman, Cestr, Szathmáry, Černý, Drobný – Wágner, Šťovíček, A. Macháček, D. Kaše, Jirušek, R. Veselý, Bednář, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Chrpa.

Branky a nahrávky

Kladno
8. Miura (Kružík), 36. Janeček (Machač, Šilhavý)
Chomutov
17. Veselý (Wágner, D. Kaše), 19. D. Kaše (Veselý, Wágner), 39. D. Kaše (Veselý, Wágner)

Statistiky

Vyloučení
7:6
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
28:32
Diváci
420
Vyšší tresty
Šťovíček (CHM) 10 minut osobní trest

Shrnutí

V úvodních minutách čtvrtého čtvrtfinále byli aktivnějším celkem Piráti. Během sedmé minuty uháněl Aleš Macháček sám na Vladaře, ale jeho střela šla mimo. Po neproměněném brejku hostí udeřili z protiakce Rytíři. Kružík vyslal do samostatného úniku Yuki Miuru, který ukázkovým blafákem překonal Lukeše a poslal domácí soubor do vedení.

Následující minuty opět patřily Chomutovu, jenže Wágner při úniku Vladaře nepřekonal a úspěšný nebyl Radek Veselý, jenž se dostal k dorážce po nahození od Černého.

Piráti se branky přeci jen dočkali. V sedmnácté minutě se dostal ke kotouči v mezikruží Radek Veselý a svou střelou procedil kotouč za záda kladenského brankáře. Právě střelec vyrovnávací trefy měl prsty i brance, která znamenala otočení vývoje zápasu. Zhruba minutu před koncem periody doklep jeho pokus za Vladaře David Kaše.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí Rytíři, avšak i přes několik střeleckých pokusů nedokázali brankáře Lukeše překonat. Povedlo se jim to až v šestatřicáté minutě. Šilhavý předal kotouč Machačovi, který pálil z levého křídla. Jeho střelu vykopl Lukeš betonem jen do strany k Petru Janečkovi, který pohotově uklidil černou gumu za brankovou čáru a vyrovnal na 2:2.

Náskok pirátské družině vrátila dvojice Radek Veselý a David Kaše. Druhý jmenovaný totiž dostal od svého kolegy naservírovaný puk po brejku 2 na 1. Pro kadaňského odchovance nebyl problém uklidit puk do prázdné klece.

Třetí část ovládli domácí, kteří se mohutně snažili o vstřelení vyrovnávací trefy. Nejprve Kuzďas trefil pouze brankovou konstrukci Lukešovy svatyně. Následně našel Šilhavý nahrávkou Janečka, jenže ten nedokázal usměrnit kotouč do odkryté klece Chomutova.

Když to nevyšlo v klasickém počtu hráčů, tak minutu před konce zápasu zamířil brankář Daniel Vladař na střídačku. Ani tuto možnost Kladenští nevyužili. Piráti tak vyhráli i druhý zápas na ledě soupeře a slaví postup do semifinále.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov