JUNIOŘI - reportáž

Junioři těsně vyhráli na Kladně a opět vedou ve čtvrtfinálové sérii

Napsal 14.03.2015 Marcel Holl
K l a d n o / C h o m u t o v - Po domácí porážce cestovali junioři na led kladenských Rytířů k dalšímu pokračování čtvrtfinále play-off DHL extraligy. Po úvodní dvacetiminutovce vedli Chomutovští zásluhou trefy kapitána Šťovíčka 1:0. Po polovině utkání se Piráti dostali do dvoubrankového vedení, když si puk do vlastní branky srazil jeden z domácích. Gól byl tak připsán Davidovi Kašemu. O chvilku později Rytíři snížili, ale to bylo z brankové účtu třetího čtvrtfinále vše.
ČF3 so 14.3.2015
KLA
1:2(0:1, 1:1, 0:0)
CHM
Kladno
Vladař – Bunda, Zajíc, Matula, Kehar, Hulcr, Potěchin – V. Macháček, Machač, Šilhavý – Kružík, Havlůj, Miura – Slánský, Janeček, Doležal – Kuzďas, Kaprál, Hajný.
Chomutov
Lukeš – Szathmáry, Hierman, Černý, Cestr, Meliško, Drobný, Páleník – P. Macháček, Šťovíček, Chrpa – Jirušek, A. Macháček, Janák – Wágner, D. Kaše, Veselý – Huňady, Kellerstein, Strunz – Bednář.

Branky a nahrávky

Kladno
8. Janeček (Kružík, Kehar)
Chomutov
16. Šťovíček (Chrpa, P.Macháček), 36. D.Kaše (Černý, Wágner)

Statistiky

Vyloučení
5:7
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
36:36
Diváci
370

Shrnutí

Úvod třetího čtvrtfinále nabídl několik pokusů na obou stranách hřiště. První vážnější šanci měli na svědomí Rytíři. V polovině šesté minuty se Šilhavý šikovně uvolnil na levé straně a následně ještě bekhendem hledal před bránou Vladimíra Macháčka, ovšem tomu chybělo ke kotouči pár centimetrů.

Před polovinou první třetiny střílel velmi nebezpečně Miura, avšak Lukeš byl připraven a připsal si důležitý zákrok. Vzápětí byla před Kellersteinem prázdná klec, jenže do střely se mu výborně vrhl obránce Bunda, který tak zabránil zřejmě jisté brance.

Piráty neproměněná šance nemusela mrzet dlouho, neboť v šestnácté minutě otevřel skóre Martin Štovíček, jemuž kotouč předložil Petr Macháček.

Do druhé periody vstoupilo aktivněji Kladno. Během třiadvacáté minuty stál Havlůj úplně volný před brankovištěm, kam také dostal přihrávku, ale trefil z první jen dobře postaveného brankáře Lukeše. Krátce poté zazdil vyloženou šanci Macháček, takže Chomutov stále vedl.

Další vzrušení nastalo okolo poloviny utkání. Nejprve dostal Janeček puk za záda Lukeše, jenže ten v poslední chvili stačil dostat puk do bezpečí. Krátce na to byl v úniku faulován Kružík a sudí odpískali trestné střílení. To ale domácí forvard neproměnil, takže stav zůstával nezměněný.

To již neplatilo v šestatřicáté minutě, neboť z levé strany vystřelil David Kaše. Jeho pokus Vladař vyrazil, ale dojíždějící Doležal si puk nešťastně srazil do branky a Piráti tak vedli dvoubrankovým rozdílem.

Za dvě minuty to ale bylo opět jen o gól, neboť puk do sítě doklepl Petr Janeček. Po dvou dějství tak svítil na kostce stav 1:2 pro Chomutov.

Kladenští byli nebezpeční i v druhé minutě třetí třetiny. Po Zajícově střele se natahoval Kružík, ale puk za Lukeše nedostal. V polovině třetiny prostřelili Chomutovští brankáře Vladaře, ale v posledním okamžiku zachránil domácí naděje Yuki Miura.

Střelec druhé chomutovské branky, David Kaše, měl pět minut před koncem další pěknou šanci. Střelou nad Vladařovo rameno ale neuspěl.

Necelou minutku před koncem si Rytíři vyžádali oddechový čas, který vedl k tomu, že brankář Vladař se zhruba čtyřicet vteřin před koncem poroučel na střídačku. Ani v následně hře v šesti mužích Kladno neuspělo, takže druhý bod v sérii získal Chomutov, který může zítra, v případě výhry, slavit postup do semifinále.