JUNIOŘI - reportáž

Dvoubrankový náskok juniorům na výhru nestačil, čtvrtfinále s Kladnem je srovnáno

Napsal 11.03.2015 Marcel Holl
C h o m u t o v - Ve středu nastoupili chomutovští junioři k druhému zápasu čtvrtfinále DHL extraligy. Po dobrém úvodu vedli domácí v šesté minutě 2:0. Poté Kladno snížilo a také o přestávce vedli Piráti o gól, neboť na každé straně padl ještě jeden gól. To ale bylo bohužel ze strany Chomutova vše. Kladenští Rytíři v dalším průběhu duelu vstřelili tři branky a zcela tak otočili skóre a vyrovnali sérii.
ČF2 st 11.3.2015
CHM
3:5(3:2, 0:1, 0:2)
KLA
Chomutov
Lukeš - Meliško, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý, Drobný - Wágner, Šťovíček, A. Macháček, D. Kaše, Jirušek, Veselý, Janák, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa.
Kladno
Vladař - Větrovec, Potěchin, Bunda, Hulcr, Matula, Zelingr, Zajíc - Machač, Šilhavý, Kaprál, V. Macháček, Slánský, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura, Kružík.

Branky a nahrávky

Chomutov
5. D. Kaše (Černý), 6. Huňady (Chrpa, Šťovíček), 12. Wágner (D. Kaše, Veselý)
Kladno
9. Machač (V. Macháček), 16. Kružík (Miura, Havlůj), 39. V. Macháček (Potěchin, Šilhavý), 50. Hulcr (Šilhavý), 57. Šilhavý (Machač)

Statistiky

Vyloučení
5:9
Využití
1:3
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:33
Diváci
200

Shrnutí

Do druhého čtvrtfinále měli opět lepší vstup domácí Piráti. Již v polovině páté minuty otevřel skóre utkání David Kaše, jenž dorážkou překonal Vladaře. Přibližně za dvacet vteřin po vedoucí trefě dostali Piráti možnost početní výhody. Střelu Chrpy ještě kladenský gólman vyrazil, avšak pouze na hůl Patrika Huňadyho, který tak poslal Chomutov do dvoubrankového vedení.

Právě vyloučení, střelce druhé chomutovské trefy, předcházelo snižující trefě Rytířů. V polovině první dvouminutovky čtyřminutového trestu dostal rychlou nahrávku do mezikruží Patrik Machač a svou střelou překonal Lukeše.

Kladno dopravilo v desáté minutě kotouč za záda Lukeše podruhé, avšak tento gól nemohl být uznán, neboť Šilhavý sekl domácího brankáře a putoval na trestnou lavici.

Když se neprosadili hosté, tak vrátil domácím náskok dvou branek František Wágner, jenž zužitkoval zpětnou přihrávku Davida Kašeho. Do konce první dvacetiminutovky se diváci v SD Aréně dočkali ještě jedné trefy. Daniel Kružík propálil Lukeše střelou z mezikruží. Jednalo se o jeho druhý pokus v během pár vteřin hry.

Začátek druhé části byl opatrný, avšak pouze do šesté minuty. V tu dobu se totiž dostal za zadáky Rytířů Wágner, avšak puk mu sjel z čepele, takže ho nedokázal zvednout. O dvě minuty byla podobná situace k vidění i na druhé straně hřiště. Janeček byl ale v zakončení faulován Szathmárym, tudíž bylo nařízeno trestné střílení, které sám faulovaný zužitkovat nedokázal.

V dalších minutách třetiny bylo k vidění několik nepřesností a marných střeleckých pokusů z hokejek hráčů obou mužstev. Toto období rozčísl na začátku devětatřicáté minuty Vladimír Macháček . Hostující útočník tečoval Potěchinovu střelu nad rameno domácího muže s maskou. Po dvou periodách byl stav nerozhodný.

V počátku třetí třetiny bylo aktivnějším týmem Kladno, které v polovině zápasu dokázalo otočit vývoj skóre na svou stranu. Postaral se o to, střelou z hranice kruhu, obránce Lukáš Hulcr. Po této trefě dostali Piráti šanci na rychlou odpověď, avšak dvojnásobná přesilovka zůstala nevyužita.

I když se nepodařilo využít přesilovku, tak domácí pokračovali v dobývání Vladařovy branky. Mladý reprezentant však přiváděl domácí střelce ke smutku. V sedmapadesáté minutě navíc vypíchl Machač a společně s Vojtěchem Šilhavým uháněli do protiútoku, který druhý jmenovaný úspěšně zakončil.

Chomutovští trenéři se po páté inkasované brance odhodlali ke hře bez brankáře, ale i přesto, že domácí se snažili, zůstala tato šance nevyužita i nepotrestána. Kladno si tak z chomutovského ledu odváží výhru 5:3 a srovnává stav série.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa (Chomutov): „Měli jsme výborný vstup do utkání. Podařilo se nám jít díky tomu do vedení. Za stavu 3:1, jsme měli soupeře na lopatkách, si myslím, nezmohl se k ničemu, ale našima jsme je vlastně vrátili zpátky do hry. Soupeř se poté chytil, my jsme začali více chybovat a zbytečně jsme vyklidili plochu. Začal hrát soupeř a my jsme na to nedokázali odpovědět. Je to škoda, protože jsme to měli dobře rozehrané. Kdybychom hráli pořád stejný hokej jako v úvodu zápasu, tak jsme vyhráli. Hold je to 1:1 a jedeme na Kladno a tam musíme ty dva zápasy zabrat a vyhrát.“

Petr Tatíček (Kladno): „Samozřejmě jsme vycházeli z toho, že v první zápase nás Chomutov přehrál a zaslouženě vyhrál. Takže jsme si z toho vzali ponaučení a kluci k tomu přistoupili dobře. My jsme s nimi samozřejmě v sezóně čtyřikrát vyhráli, ale to nic neznamená. Chomutov je silný mančaft, což ukázal první zápas a dnes jsme my ukázali herního ducha a kolektivní pojetí. Ten zápas jsme vybojovali, tak jak jsme vybojovali většinu předešlých zápasů.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov