This text will be replaced


Reportáže

Piráti nezvládli prodloužení, série se tak stěhuje znovu do Ústí nad Labem

Napsal 26.02.2015 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - K pátému čtvrtfinálovému utkání play-off se oba týmy přesunuly do SD ARÉNY, tedy do Chomutova. Piráti byli od počátku aktivnější a dostali se do vedení zásluhou dorážky Hřebejka. Domácí své vedení následně navýšili, ale Slovan zlepšenou hrou dokázal vyrovnat a utkání dospělo poprvé v sérii do prodloužení. Ačkoliv v něm Piráti měli mnoho šancí, ze vstřelené branky se radoval Slovan a série se tak stěhuje znovu do Ústí nad Labem.
ČF5 čt 26.2.2015
CHM
2:3p(2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
UNL
Chomutov
Hanuljak – Rutta, Skinner, Stehlík, Drtina, Koma, Toman, Šulák, Bartejs – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – McGregor, Růžička, L. Květoň – O. Kaše, Kämpf, Dušek – Chlouba, Račuk, Šagát
Ústí n.L.
Volke – Kolafa, Holomek, Brož, Vágner, Grin, Vaněk, Zdvořáček, Smetana – Kuchynka, Roubík, Kloz – Pořický, Hanzl, Vávra – Baránek, Suchan, Gengel – Kopta, Řídel.

Branky a nahrávky

Chomutov
7. Hřebejk (Hovorka, Skinner), 13. Rutta (Skinner, Hovorka)
Ústí n.L.
14. Roubík (Kloz, Holomek), 54. Roubík (Kolafa, Kloz), 64. Roubík (Kolafa, Holomek)

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Diváci
3814

Shrnutí

Úvod utkání byl hodně bojovný. Hrálo se převážně ve středu hřiště. Po necelých třech minutách se ke střele dostal Lukáš Květoň, jenž ale bekhendem netrefil branku. Následoval další náznak šance, ale neposedný puk před brankou netrefil Marek Hovorka. Ústeckému Slovanu se vymstilo hned první oslabení. Od modré čáry vypálil Marek Hovorka, jehož ránu Volke vyrazil na hokejku volného Štěpána Hřebejka, který v podobných situacích exceluje - 1:0!

I nadále měla hra skvělý spád. Ve třinácté minutě dostal u modré čáry moc prostoru Jan Rutta, který přesnou ranou navýšil vedení Pirátů na 2:0. Tento výsledek ovšem vydržel necelou minutu. Po levé straně ujel nejproduktivnější hráč série Jaroslav Roubík a přesnou střelou na vzdálenější tyč snížil! Podobnou šanci měl stejný hráč i v šestnácté minutě, ale tentokrát si najel až k brance, kde byla jeho střela zblokována. První třetina tedy skončila za stavu 2:1.

Vstup do prostředního dějství byl hodně opatrný. První vážnější šanci si vytvořili hosté, a to v přesilové hře. Jan Kloz střílel z mezikruží, ale Hanuljak jeho pokus vyrazil lapačkou. V následné přesilovce měl Slovan neskutečné šance, ale všechny pokusy zlikvidoval chomutovský brankář. Agresivita na ledě stoupala a k vidění bylo mnoho menších strkanic. Nic důležitého se ve druhé dvacetiminutovce již nestalo, a tak byl stav stále 2:1.

Žádný z celků v úvodu třetí části nechtěl inkasovat. Do obrovské šance se dostal Štěpán Kuchynka, jenž ale v úniku nebyl úspěšný, neboť jej skvěle vychytal Hanuljak. Veliké šance měli i Piráti, kteří se ale nakonec v přesilovce neprosadili. Tu největší měl Marek Hovorka, který ale zblízka netrefil branku. Šest minut před koncem se ústecký Slovan dočkal vyrovnání. Na pravé straně byl osamocený Tomáš Kolafa, jenž posunul doleva na volného Jaroslava Roubíka, ten ještě vracel před branku, kde si puk do vlastní sítě srazil jeden z bránících hráčů – 2:2!

O minutu později mohl odpovědět opět Jan Rutta, jenž se prokličkoval až před Volkeho. Ústecký brankář ale puk skvěle vykryl. Dvě minuty před koncem normální hrací doby byl ve výborné pozici Vladimír Růžička. Chomutovský útočník byl osamocený před brankou, kterou ale netrefil. Dále se nic nestalo. Následovalo prodloužení.

Výkon domácího celku v prodloužení se výrazně zlepšil. Slovan byl ve svém pásmu neskutečně zaměstnáván a jen díky skvělému výkonu Volkeho neinkasoval. Naopak se mohl radovat ze vstřelené branky. Jaroslav Roubík nahrál před branku, kde si puk do vlastní sítě srazil jeden z domácích hráčů. Slovan opět na ledě Chomutova zabojoval a vrátil sérii do krajské metropole.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Chomutov): „Zápas se hodnotí těžce. Ztratili jsme na svém ledě důležité utkání. Náš výkon nebyl dobrý již od začátku utkání. Neměli jsme tempo, ani pohyb, což nám prohrálo celé utkání. Nevyužili jsme mnoho šancí, především tedy v závěru. Soupeř bojoval a za tím vítězstvím si šel. Nakonec se k našemu soupeři přiklonilo štěstí. Nám se naopak v závěru vyhnulo. Stav je 3:2 a hraje se dál. Musím ale vyzvednout hru Ústí, bojovali neskutečně.“

Miroslav Mach (Ústí n/L): „My jsme předvedli parádní výkon. Musím před klukama smeknout. Klobouk dolů, protože to, co tu předvedli bylo něco úžasného.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov