JUNIOŘI - reportáž

Junioři prohráli s Vítkovicemi až po nájezdech

Napsal 07.03.2015 David Panuška
C h o m u t o v - V posledním kole skupiny O play-off v rámci DHL extraligy juniorů se Chomutov představil na ledě Vítkovice. Již před utkáním bylo jasné, že si oba celky zahrají play-off. Do vedení šli Piráti zásluhou Radka Veselého. Vítkovice dokázali stav utkání otočit, ale do konce třetí třetiny severočeši vyrovnali. V nájezdech byl potom šťasnější domácí celek.
OPOFF10 so 7.3.2015
VIT
3:2sn(1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
CHM
Vítkovice
Svoboda – Adamík, Puzič, Weinhold, Bail, Rudl – Ballner, Rimmel, Česlík, Kafka, Blahuta, Kuťák, Ollender, Tomi, Beneš, Sysala, Jáchym, Gelnar
Chomutov
Lukeš – Meliško, Páleník, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Drobný – Wágner, Šťovíček, A. Macháček, Kaše, Tupý, Veselý, Bednář, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa

Branky a nahrávky

Vítkovice
19. Tomi, 38. Sysala (Ballner), rozh. náj. Rimmel
Chomutov
7. Veselý (Wágner, Kaše), 46. P. Macháček (Strunz)

Statistiky

Vyloučení
4:2
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:40
Diváci
156

Shrnutí

Do vedení se dostali hosté. Radek Veselý nastavil hokejku do přihrávky Františka Wágnera, a tak se severočeši dostali do vedení. Vítkovice dokázali srovnat až v devatenácté minutě, kdy se prosadil Vojtěch Tomi.

Šanci na to, aby si Piráti vzali své vedení zpět se odehrálo v sedmadvacáté minutě. Aleš Macháček ale trefil jen tyč. O deset minut později otočil stav utkání David Sysala, jenž se prosadil po rychlém úniku.

Třetí třetina byla plná šancí. Nejdříve srovnal stav utkání utkání Petr Macháček, jenž využil zaváhání domácích. Necelé dvě minuty na to měli další šanci hosté, ale Szathmáryho dělovku od modré stačil Svoboda vyrazit jen před sebe, Veselý pak dorážel mimo. Po sérii dalších promarněných šancí na obou stranách dospělo utkání až do nájezdů.

V první sérii se neprosadil jak domácí Blahuta, tak hostující David Kaše. V rozhodující třetí sérii se neprosadil Petr Macháček, což znamenalo výhru Vítkovic.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov