JUNIOŘI - reportáž

Junioři zdolali Kometu a připisují si důležité tři body

Napsal 02.03.2015 David Panuška
C h o m u t o v - V osmém kole skupiny O play-off v rámci DHL extraligy juniorů se spolu utkali Piráti a Kometa. Důležité utkání celků se stejným počtem bodů ovládli Piráti, kteří byli po dobu celého utkání lepším celkem. Hostům se povedlo jen snížit.
OPOFF8 po 2.3.2015
CHM
3:1(0:0, 2:0, 1:1)
KOM
Chomutov
Lukeš – Meliško, Hierman, Dubeň, Szathmáry, Černý, Drobný – Wágner, Šťovíček, A. Macháček, D. Kaše, Jirušek, Veselý, Bednář, Janák, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa
Kometa
Jekel – Cívka, Hájek, Švejda, Kupčík, Šnajnar, Kubeš, Vlček – Kozel, Pokorný, Denk, Zohorna, Biolek, Dufek, Král, Boltvan, Grünwald, Dymáček, Ondráček

Branky a nahrávky

Chomutov
22. Meliško (Veselý), 24. Janák (Szathmáry, A. Macháček), 43. Kellerstein (Janák, Macháček)
Kometa
54. Denk (Grünwald, Biolek)

Statistiky

Vyloučení
6:4
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Diváci
120

Shrnutí

Tempo hry v první třetině bylo velmi rychlé. Po necelých pěti minutách se do šance dostal Radek Veselý, který ale rychlou střelou neuspěl. Přesně o tři minuty později to zkusil Petr Macháček, ale ani on si svou dělovkou na Jekela nepřišel. Asi největší šanci první třetiny měl Antonín Drobný, jenž z mezikruží nechal vyniknout hostujícího brankáře. Do šance se dostal opět Radek Veselý, ale jeho teč byla nepřesná. První třetina nám žádné branky nenabídla.

Do druhé části vstoupili domácí velkolepě. Po necelých dvou minutách vypálil technickou střelu Jakub Meliško, který otevřel stav utkání! Tlak pokračoval. Aleš Macháček si najel před branku, kde jej ale Jekel vychytal. Druhá branka domácích byla opravdu pohledná. Na konci byl Milan Janák, jenž tvrdou ránou propálil Jekela. Ke konci třetiny měl šanci i Šimon Szathmáry, kterého ale hostující brankář vychytal.

Piráti opět vstoupili dobře do třetiny. V třiačtyřicáté minutě se totiž prosadil Adam Kellerstein. Piráti si hlídali náskok a Kometu do ničeho nepouštěli. Moravané udeřili až ve čtyřiapadesáté minutě. Důrazu na brankovišti nejlépe využil Lukáš Denk. Domácí si ale závěr utkání pohlídali a zaslouženě zvítězili.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa (Chomutov): "Jsme rádi, že jsme dnešní důležité utkání zvládli za tři body. První třetina byla vyrovnaná, lámalo se to ve druhé, když jsme dali dvě branky. Poté jsme měli hru pod kontrolou, hráli jsme zodpovědně dozadu, přidali jsme třetí branku. Do konce zápasu jsme si to pohlídali, takže jsme rádi za ty tři body. Nyní se musíme připravit na Zlín."

Pavel Pazourek (Kometa): "Utkání jsme si prohráli nedůrazem. Domácí dali branky, což se nám nepodařilo, ikdyž jsme šance měli. To zápas rozhodlo. Celkem to bylo vyrovnané, ale soupeř dal tři branky, my jen jednu."

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov