ST. DOROST - reportáž

Smolná série staršího dorostu nadále trvá, v SD Aréně podlehl brněnské Kometě

Napsal 09.01.2015 Marcel Holl
C h o m u t o v - V rámci pátého kola nadstavby přijela do SD Arény brněnská Kometa. Chomutovští do utkání vstoupili velmi dobře, neboť už v první minutě otevřel skóre Alan Lyszczarczyk. Druhá perioda se domácím vůbec nepovedla a Brno otočilo třemi trefami zápas ve svůj prospěch. Zkorigování výsledku přinesl gól Daniela Nováka. I přes několik šancí, ale Piráti zápas nedokázali vyrovnat a při hře bez brankáře inkasovali počtvrté.
N5 pá 9.1.2015
CHM
2:4(1:0, 0:3, 1:1)
KOM
Chomutov
Zvědělík – Lidák, Hlaváček, Běhula, Gröger, D. Novák, A. Novák, Buchtela – Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, M. Svoboda, Tůma, Rindoš, Hřebíček, Dejmek, J. Svoboda.
Kometa
Slavíček – Petrla, Trnka, Jirůšek, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl, Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Knap, Hroudný, Ferda, Havránek.

Branky a nahrávky

Chomutov
1. Lyszczarczyk (Polák), 56. D.Novák (Lyszczarczyk, Polák)
Kometa
22. Kratochvíl (Havlát, Čejka), 38. Furch (Čejka, Hasoň), 40. Sedláček (Gotthard, Kratochvíl), 60. Kratochvíl (Havránek)

Statistiky

Vyloučení
5:5
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
39:20
Diváci
80

Shrnutí

Piráti předvedli velmi dobrý vstup do zápasu. Již po šestatřiceti vteřinách otevřel skóre Alan Lyszczarczyk, který zužitkoval přihrávku od Poláka. I v následných minutách ohrožovali soupeřovu branku více domácí.

V polovině třetiny se dostal do úniku brněnský Kratochvíl. Zvědělík ale předvedl velmi efektivní a hlavně účinný zákrok proti jeho pokusu. Do konce první periody už se vážnější šance neobjevila, takže do šaten se šlo za stavu 1:0 pro chomutovské barvy.

To co se povedlo Pirátům v první třetině, tak to zopakovala Kometa ve třetině druhé. Časomíra ukrojila minutu a osmnáct vteřin ze hry ve druhém dějství a bylo vyrovnáno. Petr Kratochvíl dostal přihrávku zpoza branky od Havláta a rychlou střelou překonal Zvědělíka.

Po této brance se domácím nedařilo přejít střední pásmo, otěže hry tak měla ve svých rukách Kometa. Zhruba v půlce třetiny se začalo blýskat na lepší pirátské časy. Lyszczarczyk hledal zpětnou přihrávkou spoluhráče. Ke střele se už chystal Běhula, ale těsně před ním mu kotouč sebral Matyáš Svoboda, jenž nakonec nezakončil.

Brněnskému celku se v závěru třetiny podařilo dokonat rozhodující obrat střetnutí. Na počátku osmatřicáté minuty dostal Michal Furch nahrávku od mantinelu do mezikruží a střelou zápěstím na vzdálenější tyč překonal Zvědělíka.

O dvě minuty později již hráči z moravské metropole vedli o dvě branky. David Sedláček totiž střelou z předbrankového prostoru využil nabídnutou přesilovku. Do šaten tak obě mužstva odcházela za stavu 1:3 pro Kometu.

Do třetí části vstoupil aktivněji domácí celek, který si po pěti minutách vypracoval velmi dobrou šanci. Nejprve se proti Slavíčkovi neprosadil Hlaváček a vyraženého kotouče se ujal Lyszczarczyk, jenže proti jeho zasunutí stačil brněnský brankář vystrčit svůj beton.

Krátce nato zůstal osamocený za domácí obranou brněnský Havlát, ale tomu se nepodařilo vymíchat domácího brankáře.

V posledních minutách třetiny se přeci jen Piráti dočkali kontaktního gólu. Daniel Novák dostal nabito k modré čáře a tvrdou střelou prostřelil brankáře Komety. Dvě minuty na to, odvolali domácí trenéři Zvědělíka a zkusili hru s prázdnou brankou.

Toho dokázal využít dvě vteřiny před sirénou, svým druhým gólem v zápase, Petr Kratochvíl. Brno si tak pojistilo tříbodový import z chomutovské SD Arény.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Chomutov): „Jsme zklamaní, protože utkání jsme začali dobře. V první minutě jsme dali gól. Myslím si, že celou první třetinu jsme byli aktivnější. Soupeře jsme jednoznačně přestříleli, ale bohužel s jedním gólem se vyhrávat nedá. Druhý gól jsme dali v závěru, při hře čtyř na tři, ale soupeř nás předčil hlavně v produktivitě. Dle mého to bylo vyrovnané utkání, jenže bohužel nám tam nic nespadne.“

Marek Moskal (Brno): „První třetina byla z naší strany katastrofální, vůbec jsme nebruslili. Nevím, jestli to nebylo po té cestě. Přijeli jsme celkem brzo, takže měli kluci možnost se protáhnout a nachystat se na zápas. K němu jsme nepřistoupili vůbec dobře, bez pohybu, bez nasazení. Takhle se hokej hrát nedá. Od druhé třetiny se to trošku zvedlo. Myslím si, že z naší strany to úplně dobrý výkon nebyl. Naštěstí se nám ve druhé třetině podařilo dát tři góly. Trefili se nám obránci. Po delší době jsme dali branku z přesilovky, na které jsme tento týden pracovali. Závěr utkání byl trošku dramatičtější a nakonec jsme to uhráli a jsme rádi za tři body.“