ST. DOROST - reportáž

Starší dorostenci nezvládli duel s Hradcem Králové, rozhodla třetí perioda

Napsal 04.01.2015 Michal Luxa, Lukáš Štěrovský
H r a d e c K r á l o v é / C h o m u t o v - V rámci čtvrtého kola nadstavbové části RAKO extraligy staršího dorostu zajížděli Piráti do Hradce Králové, kde prohráli poměrem 2:7. Za Chomutov se prosadili Tom Polák a Josef Toman, na obě branky přihrával Alan Lyszczarczyk. Nic méně ani to, na bodový úspěch to nestačilo.
N4 ne 4.1.2015
HKR
7:2(2:1, 1:1, 4:0)
CHM
Hr.Králové
Vomáčka – Havránek, Lier, Fanderlik, Kynčl, Hronek, Hroudný, Veselý – Matouš, Zahradník, Hofman, Malík, J. Moník, Hnik, Matějček, Hidveghy, Chalupa, F. Moník, Hejna.
Chomutov
Zvědělík – Lidák, Hlaváček, Dvořák, Běhula, Gröger, D. Novák, A. Novák – Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, M. Svoboda, Tůma, Rindoš, Hřebíček, Dejmek.

Branky a nahrávky

Hr.Králové
7. Hroudný, 20. Chalupa (Malík, Zahradník), 21. Hejna (Zahradník, Hronek), 43. Hnik (Matějček), 50. Hejna (Matějček), 52. Matouš (Hejna), 57. Hofman (Malík)
Chomutov
13. Polák (Lyszczarczyk), 40. Toman (Lyszczarczyk, Novák)

Statistiky

Vyloučení
13:11
Využití
2:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
34:33
Diváci
93
Vyšší tresty
Toman (CHM) 10 min. osobní trest

Shrnutí

Domácí hráči do utkání vlétli s pořádnou vervou. Chomutov drželi pod tlakem, který vygradoval v sedmé minutě, kdy se nadvakrát prosadil Kryštof Hroudný – 1:0. Chomutov měl s hrou domácích stále jasně viditelné problémy, přesto však dokázal o šest minut později srovnat skóre, když se ve spolupráci s Alanem Lyszczarczykem z podobné akce, jakou předvedl Hroudný, prosadil Tom Polák.

Hostům se ve zbytku první části podařilo srovnat krok, Hradec ale předvedl velkou morální sílu. Po zranění Hidvegyho v oblasti kotníku, který musel hřiště opustit na nosítkách, dokázali Lvi vybojovat přesilovou hru, kterou čtyři vteřiny před koncem první periody proměnil z dorážky David Chalupa – 2:1.

Jen dvacet dva vteřin z druhé části stačilo Hradci Králové na další branku. Trefa Martina Hejny do odkryté klece znamenala vedení 3:1. I druhá část se nesla v rychlém tempu, jenže celkový obrázek hry roztříštilo několik vyloučení na obou stranách.

Navíc se oběma celkům nedařilo dostat se často k zakončení, přestože prostřední perioda nabídla několik pohledných kombinací, avšak bez gólového efektu. Toho docílil až Josef Toman, a to sedmnáct vteřin před koncem druhé části, když prostřelil Vomáčku a korigoval skóre na 3:2.

Opožděný vstup na ledovou plochu v kombinaci s trestem ze závěru druhé části vynesl domácím dvojnásobné oslabení, se kterým si nejenže poradili, ale čtrnáct vteřin po jeho skončení dokonce vstřelili sami gól – z dorážky uspěl František Hnik.

O sedm minut později se znovu prosadili domácí, pátou branku přidal Martin Hejna, jehož o chvíli později napodobil Dominik Matouš – 6:2. Chomutov se stáhl do vlastního obranného pásma, čímž domácím dovolil poslední branku. Tomáš Hofman v padesáté sedmé minutě završil na konečných 7:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové):
Začátek byl poměrně vyrovnaný. Pak jsme odskočili do stavu 3:1. Museli jsme čelit hře soupeře, který se více než hokeji věnoval dohrávání soubojů a rozbíjení naší hry. Takže jsme se s tím nějak museli vyrovnat. Sice jsme dostali gól na 3:2, ale poslední třetinu jsme ovládli.

Kamil Koláček (Piráti Chomutov):
Výsledek odpovídá všemu. V mančaftu máme primadony, kterých se nikdo nesmí dotknout, hrají si svůj hokej, nechtějí si nechat nic říct, disciplinovanost pro ně neexistuje, pokora taky žádná. Vše se odvinulo do výsledku. Když už jsme měli šanci v minutu a tři čtvrtě dlouhé přesilovce pět na tři, tak ji nevyužijeme – co nevyužijeme, ani nevystřelíme na bránu. Nejsme schopni bránit, zabojovat. Gratuluji soupeři, protože byl jednoznačně lepší. Uvidíme, co dál, ze zápasu musíme vyvodit důsledky.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov