ST. DOROST - reportáž

Mladší dorostenci udolali Slavii až v prodloužení, dvanáct vteřin před koncem rozhodl Bukač

Napsal 18.01.2015 Daniel Pavlík
C h o m u t o v - V kategorii mladšího dorostu se utkaly dva vyrovnané celky a skóre tomu skutečně odpovídalo, ačkoliv to z počátku vypadalo jinak. Po dvou třetinách vedli Piráti už 3:1, ale hosté v poslední dvacetiminutovce zabojovali a vynutili si prodloužení. Tam rozhodl těsně před koncem kapitán týmu Bukač svou jedovatou střelou do růžku branky.
N11 ne 18.1.2015
CHM
4:3p(1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)
SLA
Chomutov
Běhula (Pavlát) – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seemann, Studený, Zeman, Jarý, Záruba – M. Svoboda, Baier, J. Svoboda, Lauko, Chlán, Jaroš, Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, Koblížek, Ouřada
Slavia
Patera (Pánek) – Wünsch, Melovič, Štibingr, Houška, Vobořil, Zderadička, Holý, Duda – Brož, Janča, Bajer, Kern, Mach, Koliš, Vaniš, Hnát, Marek, Šilhan, Klapka, Martínek

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Koblížek (Lauko), 24. Buchtela (Svoboda), 29. Buchtela (Lauko, Seemann), 65. Bukač (Svoboda)
Slavia
30. Kern (Martínek, Holý), 41. Kern (Martínek, Šilhan), 56. Klapka

Statistiky

Vyloučení
6:6
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
58:25

Shrnutí

Na obou stranách byl velký problém udržet puk v útočném pásmu a kombinovat na území soupeře, asi i proto padl v první třetině jediný gól, a to z protiútoku. Byla to trefa chomutovského útočníka TOMÁŠE KOBLÍŽKA, který obdržel přesný v přečíslení obdržel přesný pas od Jakuba Lauka. Hostující brankář se již nestihl přesunout. Šance však byly na obou stranách. Střelu z první mezi kruhy musel Pirát Richard Běhula také zlikvidovat. Mírnou převahu však měli domácí hokejisté, což ukázal i samostatný únik Jakuba Lauka v 19. minutě. Následné trestné střílení však Lauko neproměnil.

Začátek druhého dějství se také Pirátům povedl. V přesiové hře napřáhl ONDŘEJ BUCHTELA, jehož projektil prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Stejný hráč se radoval i v devětadvacáté minutě. ONDŘEJ BUCHTELA svou další tvrdou střelou podruhé překonal Pateru a tím zakončil velký tlak, který si chomutovští vytvořili. Dobrá nálada na střídačce domácích byla o pouhou minutu později narušena snížením JANA KERNA, který se v brejkové situaci nemýlil a nedal brankáři Pirátů šanci.

Řekněme 40 minut trvala mírná převaha Pirátů z Chomutova, ale třetí perioda byla o něčem trochu jiném. Neuběhla totiž ani minuta od úvodního vhazování a JAN KERN využil zmatku v brankovišti domácích a skóroval do prázdné branky. Richard Běhula se při zákroku ocitl mimo své pole působnosti vedle své klece. Rozhodčí žádný nedovolený zákrok na dotyčného hráče neviděl a nepřerušil hru, nicméně domácí bránkář měl jiný názor. Slávisté se dál snažili dorážet na chomutovskou klec, ale neúspěšně. Tedy až do doby, kdy ADAM KLAPKA dokonal vyrovnání svého týmu na 3:3. Stalo se tak pět minut před koncem normální hrací doby, kdy se dotyčný dostal do ideální střelecké pozice a střelou ke vzdálenější tyči si vynutil prodloužení.

Tady se hra vyrovnala, ale na obou stranách to byly samé nepřesné přihrávky. Když už se zdálo, že utkání rozhodnou až samostatné nájezdy, v tu chvíli mezi kruhy zamířil DANIEL BUKAČ, který tak zařídil výhru v prodloužení, pouhých 12 sekund před závěrečnou sirénou.