ST. DOROST - reportáž

Mladší dorostenci deklasovali Pardubice a zároveň neobdrželi žádnou branku

Napsal 11.01.2015 Michal Luxa
P a r d u b i c e / C h o m u t o v - V desátém kole nadstavbové části ELIOD extraligy mladšího dorostu si Piráti s chutí zastříleli na ledě Pardubic, odkud vezou vítězství 10:0. Za Chomutov se dvakrát prosadili Jan Svoboda, Michal Stínil a Tomáš Koblížek. Po jedné brance přidali Petr Chlán, Jan Hnídek, Jakub Lauko a Štěpán Jírovec. Výborný výkon předvedl také Dominik Pavlát, jenž vymazal střelce soupeře a pomohl týmu k cenným třem bodům.
N10 ne 11.1.2015
PCE
0:10(0:1, 0:3, 0:6)
CHM
Pardubice
Jánský – Dubovči, Leder, Rudy, Sýkora, Javůrek, Mert - Blümel, Matýs, Zeman, Černý, Koffer, Bucek, Machač, Svatoš, Pochobradský, Hlaváček.
Chomutov
Pavlát – Buchtela, Jírovec, Seemann, Studený, Jarý, Záruba – J. Svoboda, Lauko, Chlán, Jaroš, Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, Koblížek.

Branky a nahrávky

Pardubice
Chomutov
8. Stínil (Záruba), 35. Hnídek (Studený), 36. Koblížek, 40. Jírovec (Veselý, Jaroš), 47. J. Svoboda (Buchtela, Seemann), 53. Chlán (Hnídek, Stínil), 55. Lauko (Koblížek, J. Svoboda), 57. J. Svoboda (Lauko, Buchtela), 57. Koblížek (Lauko, J. Svoboda), 58. Stínil (Chlán)

Statistiky

Vyloučení
3:2
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
30:43
Diváci
60

Shrnutí

Do první vážnější šance se dostal ve 4. minutě Buchtela, který stál tváří v tvář Jánskému, zakončil ale pouze do jeho betonu. O čtyři minuty později se už ale hosté radovali z první vstřelené branky, když Pochobradský ztratil puk na útočné modré čáře, kde se ho ujal Michal Stínil, jenž měl zcela volnou cestu na Jánského a bekhendovým blafákem se nemýlil – 0:1.

Další vážnější situaci viděli diváci v 15. minutě, Lauko nahodil kotouč na Jánského, ten poté poskakoval v brankovišti, nakonec puk dokázal dorazit do branky Koblížek, tu bylo už ale po odpískání.

Do druhé třetiny vstoupily Pardubice aktivněji, ale ani poté se jim nedařilo vstřelit vyrovnávají branku. Ve 33. minutě jel zcela sám na Pavláta Machač, jenže ten tuto šanci trestuhodně nevyužil, pokoušel se o bekhendový blafák, který si hostující gólman pohlídal.

O dvě minuty později se radovali Piráti na druhé straně hřiště. Studeného pokus se ještě Jánskému podařilo vyrazit, jenže na následnou dorážku Jana Hnídka už nestačil – 0:2.

Ve 36. minutě se nejprve dvakrát Koblížkovi se Svobodou nepodařilo propálit Jánského, na potřetí se to už ale Tomáši Koblížkovi povedlo – 0:3.

Čtyřiapadesát sekund před druhou sirénou Chomutov opět navýšil své vedení, Veselý poslal pas na pravou stranu na najíždějícího Štěpána Jírovce, jenž zcela osamocený zakončoval přesně mezi tři tyče – 0:4.

Ve třetí třetině se Piráti dokázali prosadit až po sedmi minutách hry, po krásné kombinaci přihrál Buchtela kotouč na Jana Svobodu, jenž celou akci zakončil přesně do brány Východočechů – 0:5.

V 53. minutě sice nahození Záruby skončilo mimo branku, ale následně se kotouče ujal Petr Chalán, který už mířil přesně – 0:6.

O dvě minuty později se Chomutov dokázal prosadit, z předbrankového prostoru skóroval Jakub Louko, ten vyhnal z branky Jánského, kterého v brankovišti nahradil Jan Tříška – 0:7.

Tři minuty před koncem třetí třetiny ani Tříška neudržel dlouho čisté konto, po nahrávce od Lauka přidal svou druhou trefu v utkání Jan Svoboda – 0:8.

I další akce skončila brankou, po kombinaci stejné trojice jako při předchozím gólu přidal další přesný zásah osmadvacet sekund po předchozí trefě Tomáš Koblížek – 0:9.

V 58. minutě dali Piráti třetí branku v rychlém sledu, svou druhou přesnou trefu v dnešním utkání si připsal po přesné přihrávce od Chlána Jan Hnídek, který završil chomutovskou kanonádu na dvojciferný počet gólů – 0:10.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov