ST. DOROST - reportáž

Mladší dorost porazil potřetí v ročníku Slavii, dvě branky vstřelil Koblížek

Napsal 27.11.2014 Marcel Holl
C h o m u t o v - V první kole nadstavbové skupiny ELIOD extraligy mladšího dorostu hostili Chomutovští na svém ledě pražskou Slavii. Po první třetině vedli Piráti na svým sokem 1:0, když se prosadil Tomáš Koblížek. Tentýž hráč zaznamenal branku i ve druhé části, a tak po čtyřiceti minutách byl stav 2:0 pro chomutovské barvy. Na začátku třetí třetiny se podařilo Slavii už pouze snížit, a tak si Piráti připisují tříbodovou výhru.
N1 čt 27.11.2014
CHM
2:1(1:0, 1:0, 0:1)
SLA
Chomutov
Pavlát – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seemann, Zeman, Jarý, Záruba – Baier, J. Svoboda, Lauko, Chlán, Jaroš, Hnídek, Stínil, Breczko, Koblížek, Bláha.
Slavia
Patera – Wünsch, Melovič, Štibingr, M. Houška, Vobořil, Zderadička, Steinocher, Brož, V. Houška, Všetečka, Kern, Mach, Koliš, Vaniš, Hnát, Marek, Šilhan, Klapka.

Branky a nahrávky

Chomutov
10. Koblížek (Svoboda, Lauko), 28. Koblížek (Bukač, Seemann)
Slavia
44. Hnát (Vaniš)

Statistiky

Vyloučení
2:1
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Vyšší tresty
Melovič (SLA) 5 + do konce utkání

Shrnutí

Od počátku utkání byli aktivnějším celkem Chomutovští, kteří si také připravili několik slibných brankových šancí. Hodně byl vidět hlavně útočník Jan Svoboda, který pokoušel své štěstí několikrát, ale vždy neuspěl proti slávistickému brankáři Paterovi.

Na začátku deváté minuty byl vyloučen slávista Vobořil a jeho vyloučení dokázal domácí soubor potrestat. Nejprve nevyužil Laukovu nahrávku Tomáš Koblížek, avšak tentýž hráč se o pár vteřin později již nemýlil, neboť využil pokračující kombinace v útočné třetině a střelou mezi brankářovy betony otevřel skóre zápasu.

Po vstřelené brance byli aktivnějším týmem na ledě Piráti, avšak žádnou ze svých dalších příležitostí nevyužili, a když se neprosadil ani slávista Kern, tak se do šlo do šaten za stavu 1:0 pro chomutovské barvy.

V úvodních vteřinách se Chomutovu nedařilo dostat se pukem za útočnou modrou čáru. Následně dostal rychlou přihrávku do jízdy Koblížek, který přešel přes zadáka Slavie a nahrál do druhé vlny najíždějícímu Svobodovy, který ale nemířil přesně.

O minuty později se zakončující Svoboda těžce sbíral z ledové plochy, neboť ho u modré čáry dohrál Melovič, který vyfasoval od sudího 5 minuty + trest do konce zápasu za faul kolenem.

Piráti tak dostali možnost pětiminutové početní výhody, kterou, i když s menšími problémy v podobě vyloučení, potrestali a dostali se do dvougólového trháku. Po skrumáži před slávistickou brankou se totiž dostal k volnému kotouči Tomáš Koblížek, a nekompromisně ho poslal za Paterova záda. Byl to jeho druhý gól v utkání.

I v následujícím období byli lepším týmem chomutovští Piráti, kteří dostali ke konci třetiny možnost trestného střílení po faulu na Stínila. Sám faulovaný ale brankáře Slavie nepřekonal, takže stav byl po čtyřiceti minutách 2:0 pro domácí celek.

Vstup do třetí periody vyšel lépe pražskému celku, neboť vteřinu po začátku čtvrté minuty hry ve třetí části se sešívaný celek se dočkal kontaktní branky. Stanislav Hnát objevil jako první kotouč, který ležel před sedícím Pavlátem a rychlou kličkou snížil stav zápasu.

Po kontaktní brance byli Piráti mírně otřeseni a iniciativu přebrala Slavia, avšak pražský celek nedokázal žádnou ze svých možností zužitkovat. Nejblíže k brance měl celek z Edenu zhruba šest minut před koncem, kdy po střele jednoho z hráčů sešívaných vypadl brankáři Pavlátovi kotouč za jeho záda a poskakoval po brankovišti. Hbitý zadák Pirátů ale situaci vyřešil odehráním černé pryže do bezpečí.

Další větší vzrušení viděli diváci v SD Aréně až půl minuty před koncem zápasu. Po faulu na velmi dobře hrajícího Jana Svobodu bylo nařízeno druhé trestné střílení ve prospěch Chomutova. Ani tentokrát si ovšem chomutovští nepřišli na slávistického brankáře Pateru.

Chomutovský soubor tak i potřetí v ročníku porazil svého soupeře a připsal si tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Hejcman (Chomutov): „Myslím si, že jsme viděli velice kvalitní utkání, které jsme po boji vyhráli. Byli jsme trošku lepším týmem. Hlavně ve druhé třetině, kde nás může mrzet, že jsme nedali o něco více branek. Ve třetí třetině už jsme takový výkon nepodali a Slavie se trošku zvedla. Myslím si, že jsme ten zápas ubojovali a zaslouženě jsme vyhráli.“

Jan Šťastný (Slavia): „Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál. My jsme zkrátka hráli na to, co jsme měli. Chybělo nám pět hráčů ze základní sestavy a pak je to s takovým to soupeřem znát. Já musím náš tým pochválit za bojovnost a to co jsme si řekli a chtěli hrát, tak se kluci snažili dodržovat a zkrátka nám nezbývá než pogratulovat soupeři k vítězství a připravit se na další utkání.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov