ST. DOROST - reportáž

Mladší dorostenci otočili duel s Kladnem a připsali si do tabulky tři body

Napsal 21.09.2014 Michal Luxa
K l a d n o / C h o m u t o v - V pátém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu obrátili mladí Piráti duel s Kladnem a zvítězili 2:1. Stav utkání otevřel ve třiatřicáté minutě kladenský Kryštof Hrabík. Na konci druhé periody srovnal Tomáš Koblížek, který si v utkání připsal i asistenci u vítězné branky Jana Svobody. Výborný výkon podal také chomutovský brankář Dominik Pavlát.
5.kolo ne 21.9.2014
KLA
1:2(0:0, 1:1, 0:1)
CHM
Kladno
Zázvorka – Haspeklo, Veber, Slabý, Dlouhý, Filip, Kryll, Rudovský – Karásek, Rejzek, Soukup, V. Svoboda, Kalaj, M. Bláha, O. Bláha, Kouba, Hrabík, Zelingr.
Chomutov
Pavlát – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seemann, Studený, Záruba – Hejduk, J. Svoboda, Lauko, Chlán, Jaroš, J. Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, T. Koblížek.

Branky a nahrávky

Kladno
33. Hrabík (Rejzek, Kryll)
Chomutov
40. T. Koblížek, 44. J. Svoboda (T. Koblížek, Jírovec)

Statistiky

Vyloučení
4:4
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:28
Diváci
50

Shrnutí

Na první větší příležitost čekali diváci pouze do třetí minuty, kdy po Hrabíkově bekhendovém pokusu dostal k dorážce domácí Kalaj, jenž nedokázal umístit svůj pokus k levé tyči. O minutu později vystřelil od modré čáry Jírovec, jehož pokus zastavil před brankou bránící hráč. K puku se dostal Chlán, ale na dvakrát nepřekonal Závorku.

Téměř v polovině první periody dostal kotouč před branku Hrabík, který ač tísněn vystřelil těsně vedle chomutovské branky. Ve třinácté minutě ujížděl domácí obraně Svoboda, jehož pokus bekhendem mířil pouze do hrudi kladenského gólmana. Deset vteřin před koncem první části vystřelil Veber, ovšem Pavlátova lapačka puk zachytila.

Ve třiadvacáté minutě pálil od modré čáry Jírovec, ale Závorka stihl kotouč vyrazit. V šetadvacáté minutě vyslal Kryll nebezpečnou střelu, kterou musel nadvakrát zkrotit Pavlát. Téměř v polovině utkání se zjevil sám před chomutovským brankářem Kalaj, který nedokázal dopravit puk za brankovou čáru. O dvě minuty později vyjel zpoza branky hostující Svoboda, jehož střelu se štěstím vyrazil Závorka ramenem.

První branka padla až v čase 32:51 a radovali se kladenští Rytíři. Pavlát vyrazil střelu od modré čáry pouze na hůl Kryštofa HRABÍKA, který už neměl problém dopravit černou gumu do odkryté klece - 1:0. Chomutovským nejnebezpečnějším hráčem byl bezpochyby Jan Svoboda, jenž vystihl rozehrávku obránců a ujížděl sám na Závorku. Kladenský brankář jeho bekhendový pokus zneškodnil lapačkou. Na světelné tabuli svítil čas 39:14, když Piráti vyrovnali stav zápasu. Kladenské obraně ujel Tomáš KOBLÍŽEK, který zakončil svůj únik bekhendovým blafákem - 1:1

Ve čtyřiačtyřicáté minutě si najel do volného prostoru Jan SVOBODA, jehož střela zamířila do vzdálenějšího rohu branky - 1:2. Ve dvaapadesáté minutě zkoušel obkroužit branku hráč, ovšem Pavlát byl u své tyče včas. O minutu později našel Kalaj přes šířku kluziště Filipa, jehož pokus zastavil chomutovský brankář, jenž ukázal skvělé přemístění.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov