ST. DOROST - reportáž

Mladší dorostenci podlehli Hvězdě Praha po prodloužení

Napsal 11.09.2014 Michal Luxa, Antonín Domanický
C h o m u t o v - Ve třetím kole ELIOD extraligy mladšího dorostu přivítali Piráti na svém ledě Hvězdu Praha, se kterou prohráli v prodloužení 1:2. O úvodní branku se postaral hostující Adam Šiller. V čase 57:43 vyrovnal krásnou ranou Tomáš Koblížek, jenž vybojoval svému tým bod. Vítěznou branku vsítil v prodloužení ranou od modré čáry hostující Jakub Štochl. Výborný výkon v utkání předvedl Dominik Pavlát, který dlouho držel svůj tým ve hře o body.
3.kolo čt 11.9.2014
CHM
1:2p(0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
HVP
Chomutov
Pavlát – Buchtela, Jírovec, Bukač, Studený, Zeman, Jarý, Starý, Záruba – Černý, Hejduk, Baier, J. Svoboda, Lauko, Chlán, Jaroš, J. Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, Koblížek.
Hvězda Praha
Hamalčík – Štochl, Šonský, Schönbauer, Frič, Searle, Kubín, Steinocher – Březina, Klepáček, Bílek, Hradil, Šiller, Biben, Kocík, Novák, Dani, Grim, Hasman.

Branky a nahrávky

Chomutov
58. Koblížek (Lauko, Buchtela)
Hvězda Praha
52. Šiller (Searle), 63. Štochl (Grim)

Statistiky

Vyloučení
5:7
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Diváci
50
Vyšší tresty
Jan Svoboda (CHM) 5 minut + osobní trest do konce utkání

Shrnutí

První větší šanci utkání připravil Pirátům Jan Svoboda. V samostatném úniku ale poslal kotouč nad bránu. Za pražskou Hvězdu mohl chvíli poté poslat do vedení Dani. Střelu namířil do Pavláta a následně z dorážky nastřelil tyčku. Hrálo se poměrně ve vysokém tempu, téměř bez přerušení. Lehčí převahu měli domácí, kteří po střele Breczka z mezikruží mohli jít do vedení. Skvěle ale zasáhl Hamalčík. Posléze ujížděl na Pavláta Šonský. Bekhendová střela ale neměla gólové parametry. Totéž se dalo říct i o šanci Jana Svobody, jenž osamocen před bránou trefil jen náruč brankáře. Další velkou šanci měl opět Svoboda. Tentokráte jen těsně míjel bránu. Otevření skóre jsme se v první třetině tedy nedočkali.

Začátek druhé části zahájil Grim střelou z hranice kruhu. Netrefil se ovšem ideálně. Do dobré šance se na druhé straně dostával Breczko, byl ovšem odstaven obráncem. Mezi kruhy posléze dostal puk osamocený Chlán, ale trefil jen beton brankáře. Posléze nechal Stínil vyniknout Hamalčíka lapačkovým zákrokem po tvrdé střele z jízdy. Posléze se hra přiostřila a začali padat tresty. K vidění byl i trest za nesportovní chování, dvouminutové tresty posléze padaly na obou stranách. Hra byla plná šancí především z chomutovských holí. Gól však stále nepřicházel. Velkou šanci pražského týmu měl Šiller. Tváří v tvář Pavlátovi selhal. V závěru třetiny dostal k odkryté kleci puk Svoboda, jenže netrefil puk. I po čtyřiceti minutách hry jsme sledovali bezgólové utkání.

V rychlém, ale bezgólovém tempu pokračovala i třetí část zápasu. Šiller střílel na Pavláta, který rychle vyrážel. Chlán našel na druhé straně Stínila, jenž trefil brankovou konstrukci. Posléze tečoval střelu obránce Šiller a domácí brankář musel zasahovat. Slibnou šanci měl i Lauko, který ujížděl sám na brankáře. Hamalčík jeho střelu srazil do ochranné sítě. V jasné gólové šanci se zjevil Hradil, na gól si však Hvězda musela ještě chvíli počkat.< b>ADAM ŠILLER otevřel skóre v 52. minutě zápasu, když se trefil mezi betony Pavláta. Piráti se nevzdávali. Z rychlého protiútoku bránu jen těsně minul Lauko. Hnídek se Stínilem poté zavařili Hamalčíkovi, který nadále udržel čisté konto. Koblížek následně nastřelil tyč. Kýžené vyrovnání přišlo z hokejky právě TOMÁŠE KOBLÍŽKA, když jej hezkým pasem našel Lauko. Na konci třetiny pak byl do konce utkání vyloučen Jan Svoboda, což byla pro hru Pirátů citelná rána. Utkání muselo tedy pokračovat do prodloužení.

V pětiminutovém prodloužení hráli Piráti oslabení díky pětiminutovému trestu Jana Svobody. Šanci si ovšem zvládl vypracovat Koblížek, nestihl však vystřelit. Z gólu, který rozhodl utkání se ovšem radovali hosté. JAKUB ŠTOCHL od modré prostřelil vše před sebou. Tím si Hvězda vybojovala bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Radek Šíp (Piráti Chomutov): „Věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání. V úvodu utkání jsme se nemohli vyrovnat s hrou soupeře, který hrál hodně agresivně. Utkání bylo vyrovnané, ale měli jsme více šancí, které jsme bohužel nedokázali využít. Hvězda si body zasloužila, protože celý zápas bojovala. Mrzí nás neproměněné šance a vyloučení Svobody, které nám nepomohlo. Nic méně chci klukům za bojovný výkon poděkovat.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov