ST. DOROST - reportáž

Starší dorost uštědřil Litvínovu lekci a odvezli si tři body

Napsal 21.11.2014 Antonín Domanický
C h o m u t o v - K zápasu třiadvacátého kola zamířili starší dorostenci do sousedního Litvínova. S regionálním rivalem svedli nerozhodnou bitvu v první třetině. Gólu se dočkali až ve druhé části, kdy se prosadil Polák, ale domácí za krátko vyrovnali. Následně se Piráti odhodlali k vítěství a ve zbytku utkání přidali čtyři přesilovkové góly, čímž si vydobyli tři body.
23.kolo pá 21.11.2014
LIT
1:5(0:0, 1:3, 0:2)
CHM
Litvínov
Sklíba – Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák, Klika, Chmelař, Vébr, Drašar, Jícha, Reichel, Havelka, Leitner, Bárdoš, Bečvář.
Chomutov
Strejc – Lidák, Hlaváček, Dvořák, Běhula, Novák D., Bukač, Novák A. - Hajič, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, Svoboda, Rindoš, Hřebíček, Dejmek, Rohla, Šilar, Svoboda, Adámek.

Branky a nahrávky

Litvínov
30. Brejžek (Brzek)
Chomutov
28. Polák (Novák D., Lyszczarczyk), 33. Svoboda (Rohla), 40. Rohla, 56. Lyszczarczyk (Novák A.), 57. Novák A. (Lyszczarczyk, Polák).

Statistiky

Vyloučení
10:9
Využití
1:5
V oslabení
0:0
Střely na branku
32:33
Diváci
101

Shrnutí

Litvínovu se pomalu vzdaluje postup přímo do A - skupiny o playoff. Chemici tak potřebovali nutně vyhrát a v případě výhry se mohli dostat na dostřel soupeřům. Do Litvínova přijel Chomutov a Litvínovu se nedařilo v koncovce. První třetinu měli domácí převahu, ale několikrát ztroskotali na výborně chytajícím Strejcovi. V 7. minutě první třetiny se hra ně několik minut přerušila, když Martin Havelka vysklil s jedním z hostujících hráčů tvrzené sklo. Po bezbrankové první třetině tak mohli být hosté spokojení.

Druhá třetina byla opět bohatá na šance, ale nejdříve využil přesilovku chomutovský Tom Polák. Vzápětí využili přesilovku i domácí zásluhou Martina Brejžka. Ve 33. minutě využil další přesilovku Matyáš Svoboda. Litvínov to nevzdával, ale doplácel na vlastní produktivitu. Ve 40. minutě využili chomutovští již třetí přesilovku a na 3:1 zvýšil Roman Rohla.

Třetí perioda se opět nesla v duchu využitých přesilovek. Domácí nemohli nalézt recept na brankaře Strejce a Chomutov v přesilovkách trestal. V 56. minutě využil čtvrtou přesilovku Alan Lyszczarczyk a v 57. minutě zužitkoval již pátou početní výhodu Adam Novák. Piráti tak zvítězili 5:1.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov