ST. DOROST - reportáž

Starší dorostenci podlehli Kladnu, i když po první třetině vedli

Napsal 18.10.2014 Antonín Domanický
K l a d n o / C h o m u t o v - Do středočeského města zavítali starší dorostenci v rámci utkání čtrnáctého kola RAKO extraligy staršího dorostu. V zápase se dostali na konci první třetiny do vedení. Na úvod druhé části však došlo k otočení průběhu zápasu a Kladno vedlo o gól. Ve třetí třetině pak oba celky ještě jednou skórovali, ale ve vedení zůstali domácí a obhájili tři body.
14.kolo so 18.10.2014
KLA
3:2(0:1, 2:0, 1:1)
CHM
Kladno
Stahl – Havelka, Veber, Chládek, Smrž – Řepka, Sagan, Patyk, Okegawa, Kalaj, Keszi, Janeček, Hrabík, Borkovec, Čečetka.
Chomutov
Zvědělík – Lidák, Hlaváček, Běhula, D.Novák, A.Novák, Hajič – Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, Svoboda, Rindoš, Jindra, Dejmek, Šilar, Adámek.

Branky a nahrávky

Kladno
25. Okegawa (Borkovec), 26. Hrabík, 41. Okegawa (Kalaj)
Chomutov
20. D.Novák (Lyszczarczyk, Adámek), 46. Polák

Statistiky

Vyloučení
6:4
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
19:22
Diváci
60

Shrnutí

V utkání se do větší šance dostali nejprve hosté. Šilar vystřelil z blízkosti a gólman Stahl musel rychle zasahovat vyrážečkou. O chvíli později si kladenský gólman připsal další zákrok, když rychle zakročil proti tečované střele. Následně likvidoval i šanci Hlaváčka, který tečoval kotouč v bezprostřední blízkosti. Na druhé straně neměl Zvědělík příliš práce. Vážněji musel zakročit proti Kalajovi. Gól v první třetině padl až v jejím závěru. Ránu od modré čáry dobře umístnil DANIEL NOVÁK - 0:1

Ve druhé třetině se ovšem konal zvrat zápasu. Domácí se začali více tlačit do brány a to přineslo ovoce. Nejprve využil přesnou přihrávku YUYI OKEGAWA a přesným zásahem vyrovnal -1:1. Necelou minutu poté rozjeli Kladenští rychlou akci, na jejímž konci byl KRYŠTOF HABÍK a druhý gól Rytířů – 2:1. Domácí mohli o pár minut později i navýšit, nebýt famózního zákroku Zvědělíka. Ten musel odolávat i nepříjemným dorážkám Borkovce. V závěru třetiny mohli vyrovnat Lyszczarczyk s Tomanem, ale kladenský gólman jejich střely vyrazil.

V poslední periodě základní hrací doby pak začali lépe domácí. V přečíslení dva na jednoho pálil z dobré pozice YUYA OKEGAWA a navýšil tak na dvoubrankový rozdíl skóre – 3:1. Piráti se ale během přesilové hry odhodlali ke snížení. TOM POLÁK po krásném sólu překonal brankáře – 3:2. Domácí mohli navýšit, když pět minut před koncem třetiny jen těsně nedokázal usměrnit puk do odkryté sítě Řepka. Více gólů nepadlo a domácí tak uhájili tři body.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov