ST. DOROST - reportáž

Starší dorost v prvním zápase těsně porazil sousední Litvínov

Napsal 06.09.2014 Kryštof Kousal
C h o m u t o v - Piráti v zápase druhého Kola RAKO Extraligy staršího dorostu otevřeli skóre zásluhou Adámka. Hosté pak srovnali, ale zpět do vedení poslal domácí Toman. Nato přišlo další srovnání, ale na branku Romana Rohly z konce druhé třetiny už Litvínov nedokázal odpovědět. Piráti si tak připsali výhru v prvním zápase.
2.kolo so 6.9.2014
CHM
3:2(1:1, 2:1, 0:0)
LIT
Chomutov
Strejc – Lidák, Hlaváček, Dvořák, Běhula, D. Novák, A. Novák, Muchka, Hajič, Toman, Polák, Kulich, Palička, Svoboda, Tůma, Jindra, Dejmek, Rohla, Šilař, Adámek.
Litvínov
Sklíba – Brejžek, Macháč, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák, Klika, Chmelař, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichal, Bárdoš, Helt.

Branky a nahrávky

Chomutov
17. Adámek (Palička), 24. Toman (Hajič), 40. Rohla (Svoboda
Litvínov
19. Jícha, 28. Urbánek (Březák, Brzek)

Statistiky

Vyloučení
3:2
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Diváci
40

Shrnutí

Na začátku utkání byli aktivnější domácí. Hostujícího Sklíbu v bráně nejdříve ostřelovali Rohla s Tůmou, pak ale přišlo vyloučení domácího Hajiče a k útočení se dostali i hosté. Ve velké šanci se objevil Havelka, po jeho střele zůstal kotouč ležet bez povšimnutí volný za gólmanem Strejcem. Chomutovského brankaře pak prověřili střelami ještě Urbánek a Šíp. Po vypršení trestu tempo hry opadlo a na akci se čekalo až do poslední pětiminutovky. v Čase 16:19 Vystřelil Palička na bránu a šikovnou tečí usměrnil puk k levé tyči TOMÁŠ ADÁMEK – 1:0. Hosté ale stihli do konce třetiny srovnat stav. na konci 19. minuty vystřelil na Strejce JOSEF JÍCHA a puk se došoural za brankovou čáru – 1:1.

Ve druhé třetině se pokračovalo ve vysokém tempu. V polovině 24. minuty využil přesilovku domácí JOSEF TOMAN, který z kruhu po Sklíbově levici napálil kotouč do sítě – 2:1. Hosté ale opět odpověděli poměrně brzo, také při přesilové hře. Nedovolené bránění Lidáka potrestal přesnou dorážkou ŠTĚPÁN URBÁNEK – 2:2. Následovala další hluchá pasáž, kterou narušilo až propadnutí litvínovské obrany a situace dva na nikoho. Ve spěchu ale Svoboda nedokázal usměrnit Tomanovu přihrávku mezi tyče. Na druhé straně se ve skvělé formě předváděl Strejc proti šancím Reichela, Drašala nebo Chmelaře. A tak se v poslední minutě druhé třetiny opět dostali do vedení domácí. Svoboda přihrál před bránu ROMANU ROHLOVI, který vystřelil a s tečí soupeřovy hole přeletěl puk přes brankáře Sklíbu až do brány – 3:2.

Třetí třetina už byla v režii domácích. Piráti drželi kotouč co možná nejdéle v útočném pásmu a v klíčových chvílích, jako při tvrdé střele Drašara, se zaskvěl gólman Strejc. Hostům nepomohla už ani hra bez brankáře v poslední minutě. Domácím se málem podařilo přidat čtvrtou branku, ale Lidák přes celé hřiště trefil jen boční oblouk prázdné brány. I tak se Pirátům v sezónní premiéře podařilo zvítězit poměrem 3:2.