JUNIOŘI - reportáž

Junioři v samotném závěru utkání sebrali tři body na ledě loňského finalisty

Napsal 17.11.2014 Antonín Domanický
C h o m u t o v - Mladí Piráti si v rámci šestadvacátého kola připomněli loňskou finálovou bitvu proti regionálnímu rivalovi. Na ledě soupeře zvládli držet bodovou naději po první třetině, která skončila nerozhodně. Po druhé části hr tahali za kratší konec, ale velkolepý finiš přišel v poslední dvacetiminutovce. Dvě minuty před koncem dokonali Chomutovští obrat a připsali si tři body.
26.kolo po 17.11.2014
LIT
4:5(2:2, 2:1, 0:2)
CHM
Litvínov
Sroka – Moravec, Šesták, Fučík, Cvrk, Kokeš, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Čapek, Weitz, Stříbrný, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.
Chomutov
Lukeš – Meliško, Páleník, Hierman, Šulák, Dubeň, Černý – Procházka, Wágner, Šťovíček , Macháček, Jirušek, Veselý, Bednář, Janák, Kellerstein, Huňady, Macháček, Strunz, Chrpa.

Branky a nahrávky

Litvínov
6. Řezníček (Šefl), 19. Kučera (Řezníček, Kokeš), 23. Řezníček (Moravec), 24. Šimeček (Šesták, Sýkora)
Chomutov
6. Veselý (Černý), 15. Macháček (Šulák), 27. Meliško (Jirušek, Veselý), 44. Huňady (Dubeň), 58. Jirušek (Šulák)

Statistiky

Vyloučení
2:5
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
30:42

Shrnutí

Hned v úvodu utkání se Pirátům podařilo ubránit oslabení. V 6. minutě se ale Litvínovští dostali do vedení zásluhou Radima Řezníčka, který po přihrávce Šefla prostřelil z levého kruhu hostujícího gólmana Lukeše. Ovšem přišla velmi rychlá odpověď Pirátů, kterým stačilo šestadvacet sekund na vyrovnání stavu utkání. Radek Veselý prostřelil z pravého kruhu vše, co mu stálo v cestě a rázem byl stav utkání 1:1.

V 9. minutě se v početní výhodě do velkého tlaku dostal Litvínov, kterému ale chybělo zakončení. Na konci jedné z kombinací stál Fučík, který pálil těsně mimo pirátskou klec. Běžela 15. minuta, když se Chomutov dostal poprvé v utkání do vedení. Hosté si vytvořili delší tlak v útočném pásmu a dokázali ho zužitkovat. Petr Macháček překonal z vrcholu kruhu ležícího Sroku. Do obrovské šance se o pár minut později dostali domácí. Hostující gólman Lukeš se ale blýskl skvělými zákroky a zlikvidoval několik dorážek litvínovských hráčů. V předposlední minutě první třetiny se přece jen Litvínovu podařilo vyrovnat po samostatném úniku Tomáše Kučery, který překonal Lukeše mezi betonem a lapačkou.

Ve 23. minutě se do vedení dostali černožlutí, když se druhým gólem v utkání prezentoval Radim Řezníček. Minutu na to se Litvínov radoval z dvoubrankového vedení. Šestákovu střelu od modré do branky tečoval Jaroslav Šimeček. V závěru sedmadvacáté minuty Chomutovští snížili na rozdíl jediné branky poté, co Jakub Meliško prostřelil od modré vše, co mu stálo v cestě. V polovině druhé třetiny přálo Srokovi velké štěstí, protože volný puk přímo před odkrytou brankou našel jako první jeden z litvínovských obránců.

V úvodu třetí třetiny byli aktivnější hosté, kteří také ve 44. minutě vyrovnali na 4:4. Dubeň nahrál na pravý kruh Patriku Huňadymu, který neváhal a dělovkou prostřelil připraveného Sroku. V polovině třetí dvacetiminutovky ujel sám na Lukeše Šimeček, hostující gólman ale vytěsnil pokus litvínovského útočníka svým betonem. V úvodu 58. minuty se hosté radovali z branky zbytečně, jelikož nebyla uznána z důvodu dosažení gólu vysokou holí. O 53 sekund později ale Piráti přece jen utekli domácímu týmu na rozdíl jediné branky díky Miroslavu Jirouškovi, který se trefil z mezikruží za Srokova záda. Litvínovští už na pátou branku Pirátů odpovědět nedokázali a tři body si připisuje Chomutov.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov