JUNIOŘI - reportáž

Junioři zdramatizovali zápas proti Kladnu, ale prohráli po nájezdech

Napsal 01.11.2014 Jan Thöma
Chomutov – Ve 23. kole DHL extraligy juniorů podlehli Piráti Chomutov tabulkovému sousedovi Rytířům Kladno, kterým podlehli po samostatných nájezdech 4:5. Chomutov stále zůstal na jedenáctém místě se ztrátou sedmi bodů na Kladno. Svou premiéru v brance Pirátů Chomutov si odbyl Jan Harakal.
23.kolo so 1.11.2014
CHM
4:5sn(1:2, 1:2, 2:0 - 0:0)
KLA
Chomutov
Harakal (41. Danylec) – Meliško, Páleník, Ringler, Hierman, Dubeň, Černý, Tejnor – Procházka, Wágner, Šťovíček, A. Macháček, Jirušek, Tupý, R. Veselý, Janák, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa.
Kladno
Vladař – Větrovec, Potěchin, Bunda, Hulcr, Matula, Špaček – Hajný, Machač, Šilhavý, Křepelka, V. Macháček, Schildhabel, Slánský, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura, Kružík.

Branky a nahrávky

Chomutov
20. Šťovíček (Wágner), 29. Wágner (Tejnor, Šťovíček), 42. Meliško (Kellerstein, Veselý), 57. Strunz (Tejnor)
Kladno
17. Šilhavý (Doležal, Bunda), 17. Janeček (Větrovec), 36. Křepelka (Šilhavý, Potěchin), 37. Doležal (Potěchin, Machač), rozh. náj. Miura

Statistiky

Vyloučení
3:3
Využití
0:1
V oslabení
1:0
Diváci
150

Shrnutí

Do utkání vstoupili aktivněji Piráti, ale z postupem času se Rytíři přizpůsobili stylu hry a začali ohrožovat branku Harakala. Ke konci první části hry dostali Rytíři možnosti zahrát si přesilovou hru a po 23 sekundách ji využili. Od modré čáry vystřelil Doležal, jehož ránu tečoval VOJTĚCHA ŠILHAVÉHO – 0:1.

Hosté využili laufu ze vstřelené branky a i hned po vhazování se vrhli do útoku. PETR JANEČEK vyslal na branku nenápadnou střelu, která skončila až za zády Harakala – 0:2. Piráti však nesložili zbraně a do konce první třetiny ještě korigovali skóre, když se mezi obránci protáhl MARTIN ŠŤOVÍČEK, který svou střelou do protějšího horního rohu nedal šanci kladenskému brankáři – 1:2.

Stejně jak skončila první třetina, začala ta druhá – snahou Pirátů o vyrovnání. Po necelý třech minutách tu možnost měl Lukáš Dubeň, jenž trefil pouze tyč! O pár minut později jej napodobil jeho spoluhráč Jakub Chrpa. Snaha o vyrovnání se Pirátům vyplatila zhruba v půlce hry, kdy od modré čáry vystřelil Tejnor, do jehož pokusu vložil hůl FRANTIŠEK WÁGNER – 2:2.

Jenže s vyrovnáním přišlo uspokojení, které Kladno využilo hned dvakrát po sobě. Nejprve z levého kruhu pro vhazování vystřelil PETR KŘEPELKA, jehož pokus zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 2:3. Následně Potěchin obkroužil branku a přihrál na hranici brankoviště, kde stál FILIP DOLEŽAL – 2:4. V samém záměru nevyužili domácí přesilovku pět na tři. Na světelné tabulky, tak po dvou třetinách svítil stav 4:2 pro Kladno.

Do třetí třetiny nastoupili domácí se změnou v brankovišti - Harakala vystřídal Danylec. Hned ze začátku poslední části hry se Piráti dostali na rozdíl jediné branky, když se ve skrumáži těl nejlépe zorientoval JAKUB MELIŠKO – 3:4. Kýženou vyrovnávající branku se Pirátům podařilo vsítit v samém závěru třetí třetiny. Vladař neudržel střelu od modré, kterou vyslal Tejnor. K následné dorážce se dostal MARTIN STRUNZ, jenž neměl problém trefit odkrytou branku – 4:4.

Prodloužení o vítězi nerozhodlo. Na řadu tak museli přijít samostatné nájezdy, ve kterých se radovali Rytíři Kladno. Rozhodující nájezd si připsal YUKI MIURA.