JUNIOŘI - reportáž

Junioři rozhodli o výhře nad Zlínem až ve třetí třetině

Napsal 24.10.2014 Daniel Pavlík
C h o m u t o v - Piráti v prvním dějství dopláceli hlavně na brejky zlínských hokejistů, kteří těžili maximum ze svých příležitostí. Domácí hráči dlouho hledali recept na brankáře Halodu a museli čekat až do začátku druhé třetiny. Potom však přišla třetí perioda a s ní dva rychlé góly Veselého s Hiermanem, které zařídily vedení o dvě branky. V 60. minutě nakonec pouze korigoval svým druhým gólem zápasu Patrik Dalajka.
20.kolo pá 24.10.2014
CHM
3:2(0:1, 1:0, 2:1)
ZLN
Chomutov
Danylec (Strejc) – Páleník, Hierman, Dubeň, Szathmáry, Černý, Procházka, Wágner, Šťovíček, A. Macháček, Jirušek, Tupý, Dimitrov, Tatár, Veselý, Janák, Kellerstein, P. Macháček, Strunz
Zlín
Haloda (Odložilík) – Macharáček, Kužílek, Žabčík, Řezníček, Stuchlík, Sirota, Talán, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Stránský, Galuška, Matula, Gago, Hrazdíra

Branky a nahrávky

Chomutov
21. Jirušek (Šťovíček, Černý), 41. Veselý (Jirušek, Wágner), 44. Hierman (Veselý, Macháček)
Zlín
16. Dalajka (Matula), 60. Dalajka (Hrazdíra)

Statistiky

Vyloučení
7:6
Využití
1:2
V oslabení
0:0

Shrnutí

Chomutov byl od začátku aktivnější a dral se do útoku, což se zpočátku vyplácelo, protože hosté první minuty zápasu nemohli přes forčeking Pirátů založit kloudný útok. Několik pokusů na strážce zlínské klece Halodu však na gól nestačilo a berani se začali dostávat do tempa. Piráti měli převahu na puku i nadále, ale jejich vzdálenost od branky se postupně zkracovala. A poté došlo i na zlínské protiútoky, které ovšem byly o poznání nebezpečnější. Trpělivost hostů totiž přinesla i své první ovoce. V 16. minutě totiž poslal ševce do vedení PATRIK DALAJKA. Domácí junioři sice nepolevovali a snažili se dobýt zlínskou třetinu, to se však do konce první periody nepovedlo.

Druhá třetina už byla trochu o něčem jiném. Chomutovská defenzíva se na druhou třetinu lépe připravila a nepouštěla hosty do tolika šancí. Naopak již v 21. minutě domácí srovnali. Martin Šťovíček poslal přesný pas do předbrankového prostoru a MIROSLAV JIRUŠEK pohodlně usměrnil kotouč za brankovou čáru. Oba soupeři měli znovu několik příležitostí v přesilových hrách, ale brankáři drželi rovnocenný stav, a tak to zůstalo až do sirény, která ukončila druhou třetinu.

Jestli druhá perioda vyšla Chomutovu výborně, vstup do té třetí byl ještě lepší. Nejdříve v 41. minutě brankáře Halodu překvapil svou střelou z pravé strany RADEK VESELÝ, jen o tři minuty později propálil vše, co mu stálo v cestě obránce JAKUB HIERMAN. Najednou měli Piráti velmi dobrou pozici a čas jim pouze nahrával. Když už se zdálo, že stav zůstane nezměněn až do konce, sudí vyloučil Jakuba Tatára za podražení. Následovala přesilovka šest proti čtyřem, ve které se čtyřiadvacet vteřin před závěrečnou sirénou podruhé prosadil PATRIK DALAJKA. Na víc už beranům nezbyl čas a Piráti vrátili soupeři z Moravy minulou porážku.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov