JUNIOŘI - reportáž

Junioři bojovali do poslední minuty. Body ovšem brala Boleslav

Napsal 10.10.2014 Antonín Domanický
C h o m u t o v - Šestnácté kolo juniorské extraligy přineslo zápas Pirátů s Mladou Boleslaví. V chomutovské SD ARÉNĚ se vedení nejprve ujali hosté, když se přesně trefil Sonnek. Domácí reagovali pěkným gólem Libora Šulák, ale hosté se ujali vedení po gólu Bernarda. Druhá třetina přinesla vyrovnání domácích, avšak hosté odskočili do dvoubrankového vedení. To zásluhou druhé Šulákovi branky domácí snížili na jednogólové. Poslední třetina se odvíjela od snahy Pirátů po vyrovnání. V závěru zápasu trefil Volf prázdnou síť a bylo definitivně rozhodnuto.
16.kolo pá 10.10.2014
CHM
3:5(1:2, 2:2, 0:1)
MBL
Chomutov
Lukeš (od 27. minuty Danylec) – Páleník, Ringler, Hierman, Šulák, Dubeň, Szathmáry, Černý, Havel – Wágner, Šťovíček, A. Macháček, Tupý, Dimitrov, Tatár, Veselý, Janák, Kellerstein, Strunz, Chrpa.
Ml.Boleslav
Růžička – Tůma, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Pätoprstý, Chvátal, Podsedníček, Pořízek, Volf, Ďurač, Sonnek, Motloch.

Branky a nahrávky

Chomutov
11. Šulák, 24. Šulák (Šťovíček), 37. Janák (Šťovíček)
Ml.Boleslav
8. Sonnek (Kotala, Volf), 19. Bernard (Průšek), 26. Průšek, 33. Sonnek (Šťáva), 60. Volf (Borovec)

Statistiky

Vyloučení
4:6
Využití
0:1
V oslabení
0:1
Střely na branku
37:27
Diváci
100

Shrnutí

Zápas zahájili lépe domácí. Veselý ostře vypálil a otřel puk o betony brankáře Růžičky. Na druhé straně překvapil střelou Kotal a mále překonal Lukeše. Během přesilovky pak neváhal vystřelit Šulák a Růžička měl co dělat aby střelu ztlumil. Gólová radost se jako první objevila na tvářích hostů. Po vyloučení Tupého se Boleslavští natlačili před Lukeše a puk do brány dorazil JAN SONNEK - 0:1. Netrvalo ovšem dlouho a Piráti zaveleli k rychlému útoku, konkrétně LIBOR ŠULÁK si sám projel až do útočné třetiny a zamířil přesně za záda brankáře – 1:1. Otočit skóre mohl Chrpa, avšak po chybě obrany zakončil jen do náruče gólmana. Opět se chvíli před koncem radovali hosté. Puk se po rychlém útoku a střele odrazil k DAVIDU BERNARDOVI a hostující kapitán pohodlně dorážel – 1:2.

Druhá třetina pak patřila alespoň vod úvodu domácím. LIBOR ŠULÁK si vzal opět vše na starost a přesně zakončil – 2:2. Po vyrovnání mohli Piráti dokonat obrat, kdyby Černý zamířil bekhendem lépe. Posléze se do úniku dostal Průšek a při samostatném nájezdu na bránu byl faulován Šulákem. Rozhodčí nařídil trestné střílení a MILAN PRŮŠEK se trefil pod ruku Lukeše – 2:3. Chvíli poté se podařilo Kotalovi dostat puk do brány, ale až po hvizdu rozhodčího. Zároveň byl však zraněn brankář Lukeš a musel odstoupit ze hry. Nahradil ho Danylec. Toho prověřil Volf a brankář domácích musel zastavovat puk na brankové čáře. Hosté navýšili až po chvíli, kdy podruhé v zápase skóroval JAN SONNEK - 2:4. Piráti nedlouho poté odpověděli. MILAN JANÁK se dlouho nerozmýšlel a poslal puk nad Růžičkovo rameno – 3:4. Do konce třetiny mohl vyrovnat Wágner. Zakončení mu nevyšlo.

Třetí třetina započala šancí hostujícího Motlocha. Danylec se ale sklouzl po ledě a lapil puk do lapačky. Poslední perioda se ale nesla ve znamení tlaku Pirátů. Páleníkova střela prolétla nad horní tyčí brány, Szathmáry našel lapačku gólmana. Šulákovu střelu lapil Růžička do náruče, na druhé straně podržel ráno Sonnka Danylec. V závěru třetiny byli vyloučení hráči na obou stranách. Piráti ale zkusili hru bez gólmana a to jim zpečetilo osud. LUKÁŠ VOLF o hůl obránce namířil kotouč do sítě – 3:5. Boleslav tak získala v Chomutově tři body.