JUNIOŘI - reportáž

Junioři zapomněli na venkovní vysoké porážky, před domácím publikem porazili Slavii Praha

Napsal 03.10.2014 Michal Luxa
C h o m u t o v - Ve čtrnáctém kole extraligy juniorů porazili Piráti na svém ledě Slavii Praha poměrem 4:1. Domácí mladíci vedli v šestačtyřicáté minutě už 4:0. Když se prosadil dvakrát Nicolas Hlava, ke kterému se přidali Fratišek Wágner a Miroslav Jirušek. Výborný výkon předvedl Štěpán Lukeš, jenž pomohl mužstvu ke třem důležitým bodům.
14.kolo pá 3.10.2014
CHM
4:1(2:0, 1:0, 1:1)
SLA
Chomutov
Lukeš – Meliško, Páleník, Ringler, Hierman, Šulák, Dubeň, Černý, Havel – Kämpf, Wágner, Šťovíček, A. Macháček, Jirušek, R. Veselý, Janák, Kellerstein, P. Macháček, Strunz, Hlava.
Slavia
Č. Novák – Vala, M. Novák, Saňa, Havelka, Drahorád, Kottek, Krejčí – Červený, Patzelt, Török, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Procházka, Andres, Furch, Navrátil.

Branky a nahrávky

Chomutov
9. Hlava (Kämpf), 15. Jirušek (Šulák), 36. Wágner (P. Macháček), 46. Hlava (Kämpf)
Slavia
56. Vala (Török)

Statistiky

Vyloučení
6:4
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
31:25

Shrnutí

Na první větší šanci čekali diváci do čtvrté minuty, kdy Kämpf zpoza branky našel Šťovíčka, jehož střela do branky nezamířila. O tři minuty vystřelil z mezikruží Kasala, jehož pokus vyrazil Lukeš opět k němu, ale slávistický mladík z dorážky trefil pouze rameno brankáře. Na světelné kostce svítil čas 8:11, když se z hranice brankoviště prosadil Nicolas Hlava. Ten propálil bezmocného Nováka - 1:0.

Těsně po polovině první periody vypálil od modré čáry Havel, jehož pokus skončil pouze na tyči. V patnácté minutě vystřelil Šulák, jenže jeho pokus skončil pouze na zadním mantinelu, od kterého se odrazil k úplně volnému MIROSLAVU JIRUŠKOVI, jenž neměl problém dopravit černou gumu za brankovou čáru - 2:0.

Ve třiatřicáté minutě se dostal do výborné příležitosti Hlava, ale z hranice brankoviště nedal branku. o dvě minuty později zahrozila Slavia. Mezi kruhy se objevil Petzelt, jenž v dobré pozici trefil rameno chomutovského gólmana. V čase 35:37 se prosadil FRANTIŠEK WÁGNER, který našel mezeru mezi betony Nováka - 3:0.

Dvě minuty před koncem prostřední periody nedal tutovku Török, jenž sice překonal ležícího Lukeše, ale černá guma se zastavila pouze o tyč. V závěru třetiny si najel mezi kruhy hostující Andres, jehož pokus chytil semaforem chomutovský brankář.

V čtyřiapadesáté minutě se zjevil v levém kruhu Strunz, který mířil svou ránu na zadní tyč, ale trefil lapačku Nováka. V čase 55:24 vystřelil od modré čáry DAVID VALA, jehož rána skončila v horním rohu chomutovské branky. Lukeš už neměl šanci na tento pokus zareagovat, jelikož před ním stálo několik hráčů - 4:1.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (Piráti Chomutov): V utkání se Slavií jsme potřebovali tři body, což se nám podařilo. Naše hra nebyla úplně nejlepší, ale podařilo se nám využít některé šance. Zítra nás čeká silnější soupeř a my se s tím musíme vypořádat.