JUNIOŘI - reportáž

Junioři nezvládli ani druhý venkovní zápas. Vítkovicím podlehli o tři branky

Napsal 27.09.2014 Antonín Domanický
Druhý zápas na druhém konci republiky čekal chomutovské juniory. Ti po porážce s Třincem zamířili do nedaleké Ostravy aby zde čelili místním Vítkovicím. Góly ve vzájemném utkání začaly padat až ve druhé třetině, kdy se trefili domácí Ballner a Hawlík. Ve třetí části snižoval chomutovský Aleš Macháček. Jenže Vítkovice odpověděli góly Blahuty a Ollandera, čímž si potvrdili tři body do extraligové tabulky
13.kolo so 27.9.2014
VIT
4:1(0:0, 2:0, 2:1)
CHM
Vítkovice
Wanecki – Adamík, Hawlík, Demel, Šendera, Puzič, Charvát, Rudl – Ballner, Gřeš, Česlík, Kafka, Blahuta, Kuťák, Ollender, Beneš, Sysala, Jáchym, Gelnar
Chomutov
Dvořák – Meliško, Ringler, Herman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý, Havel – Šťovíček, A. Macháček, Jirušek, Tupý, Dimitrov, Hlava, Veselý, Janák, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz

Branky a nahrávky

Vítkovice
6. Ballner (Puzič, Demel), 39. Hawlík (Sysala), 48. Blahuta (Česlík, Jáchym), 59. Ollender (Sysala)
Chomutov
45. Macháček A. (Hlava, Huňady)

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
2:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
35:35

Shrnutí

V první třetině zápasu se diváci žádné branky nedočkali, oba celky si ale vypracovali několik šancí, jenže s těmi si dokázali gólmani poradit.

Hned na začátku druhé periody velmi razantně zahrozili Piráti. Radek Havel trefil z první tyčku Waneckého branky. Z úvodního gólu se ale radovali Vítkovičtí, kteří v polovině šestatřicáté minuty překonali Dvořáka. Úspěšným střelcem se stal David Ballner, který zužitkoval nahrávku od Puziče.

Chomutov v závěru druhé dějství špatně střídal a musel se bránit ve třech mužích. Domácí hráči toho dokázali využít za dvaapadesát vteřin. Po závar u chomutovské klece, kde v brankovišti leželi hráči obou týmů dokázal využít Adam Hawlík.

Vítkovičtí se na začátku poslední periody už radovali třetí branky, jenže ta nebyla uznána, neboť Ollender do puku kopl. Když se to nepovedlo domácím, tak skóroval Chomutov. Aleš Macháček zužitkoval přesnou nahrávku od Nicolase Hlavy a snížil.

Za necelé tři minuty ale byl rozdíl ve skóre opět dvougólový, neboť Martin Blahuta překonal Dvořáka.

Právě chomutovský brankář zamířil dvě a půl minuty před koncem zápasu na střídačku a umožnil svým spoluhráčům zahrát si power-play. I přes dobývaní vítkovické branky se Pirátům vstřelit branku nepodařilo, a tak minutu a půl před koncem trefil opuštěnou klec Samuel Ollender, který tak pojistil výhru domácích.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov