JUNIOŘI - reportáž

Junioři si připsali první vítězství za tři body, odnesla to Kometa Brno

Napsal 19.09.2014 Michal Luxa
C h o m u t o v - V desátém kole extraligy juniorů si Piráti připsali na své konto první vítězství za tři body, když porazili Kometu Brno poměrem 5:2. O dvě branky domácích se postaral Patrik Huňady, jenž otevřel i skóre utkání. Po jedné brance postupně přidali Šimon Szathmáry, Milan Janák a Martin Šťovíček. Výborný výkon podal v brance i Tadeáš Dvořák, který má velkou zásluhu na vítězství.
10.kolo pá 19.9.2014
CHM
5:2(2:1, 1:0, 2:1)
KOM
Chomutov
Dvořák – Meliško, Ringler, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý, Havel – Šťovíček, A. Macháček, Kašpar, Jirušek, Tupý, Dimitrov, R. Veselý, Janák, Huňady, Strunz.
Kometa
Jekel – Vágner, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna, Biolek, Garčič, Dufek, Král, Boltvan, Grünwald, Dýmáček.

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Huňady (Černý, A. Macháček), 14. Szathmáry (Huňady, A. Macháček), 37. Janák (Šťovíček), 53. Šťovíček (Havel), 53. Huňady (Černý, A. Macháček)
Kometa
13. Šnajnar (Pokorný, Vágner), 46. Pokorný (Švajnar, Zohorna)

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
2:1
V oslabení
0:1
Střely na branku
29:29
Diváci
100
Vyšší tresty
Grünwald (KOM) 10 min. osobní trest

Shrnutí

Ve třetí minutě nevyužil první velkou příležitost domácí Šťovíček, jenž dostal kotouč mezi kruhy, ale trefil pouze Jekela do hrudi. O minutu později už se skóre měnilo. Od modré čáry vypálil Černý, jehož pokus tečoval mezi kruhy Patrik HUŇADY - 1:0.

V jedenácté minutě pálil od modré chomutovský Havel, který nechal vyniknout lapačku brněnského gólmana. Do první velké příležitosti se dostali hosté až v čase 12:47. V přesilové hře vyrovnal Rostislav ŠNAJNAR, který mezi kruhy usměrnil kotouč do branky - 1:1. Za necelou minutu si vzali Piráti vedení zpět! V přesilové hře se od modré napřáhl Šimon SZATHMÁRY, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:1.

Ve třiadvacáté minutě udělal obrovskou chybu za svou brankou Dvořák, jenž přihrál kotouč do jízdy protihráči, který hledal před brankou Garčice. Ten byl tísněn obráncem a nedokázal usměrnil černou gumu do odkryté branky. V sedmadvacáté minutě vystřelil Dubeň, ale chomutovský brankář na dvakrát ukryl puk pod lapačku.

V polovině utkání vystřelil z mezikruží Dufek, jehož střela mířila na vzdálenější tyč, ale o pár centimetrů minula branku. V šestatřicáté minutě jeli tři hostující útočníci na dva obránce. Denk dostal puk před ležícího Dvořáka, kterého nedokázal překonat. V čase 36:41 skórovali Piráti v oslabení. Střelu Šťovíčka vyrazil Jekel pouze na hůl dojíždějícího Milana JANÁKA, jenž neměl problém dopravit puk mezi tři tyče - 3:1.

V šestačtyřicáté minutě dostal od pravého mantinelu puk mezi kruhy Dominik POKORNÝ, jenž ho poslal ze bezmocného Dvořáka - 3:2. V devětačtyřicáté minutě pálil od modré čáry Ringler, jehož pokus chytil krásným semaforem Jekel. Těsně po polovině třetího dějství pálil od levého mantinelu Zohorna, jehož povedená střela mířila jen těsně mimo tři tyče.

V čase 52:25 využili Piráti další přesilovou hru. Havel poslal přihrávku přes celou šířku kluziště na úplně volného Martina ŠŤOVÍČKA, jenž tvrdou střelou překonal bezmocného Jekela - 4:2. O půl minuty později se dostali domácí hráči do dvoubrankového vedení. Střelu Černého vyrazil brněnský brankář pouze na hůl Patrika HUŇADYHO, který kotouč dopravil do úplně prázdné branky - 5:2.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (Piráti Chomutov): „Utkání se mi hodnotí dobře. Poprvé v sezóně jsme vyhráli soutěžní utkání. Kluci předvedli velmi dobrý a zodpovědný výkon, za což jsme hrozně rádi.“

Pavel Pazourek (Kometa Brno): „V dnešním utkání jsme prohráli zaslouženě. Neřekl bych, že nám chyběla bojovnost, ale dravost určitě ano. Branky jsme dostávali po naší nedůslednosti a na lepší výsledek jsme si ani nezasloužili.“

×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov