JUNIOŘI - reportáž

Junioři dotáhli zápas do vítězného konce. V nájezdech rozhodl Šulák

Napsal 08.09.2014 Antonín Domanický
C h o m u t o v - Piráti si připomněli loňské finále juniorské extraligy zápasem proti regionálnímu rivalovi z Litvínova. V zápase šli rychle do vedení, ale jejich protivníci s nimi po celý zápas drželi krok a tak se utkání přehouplo do prodloužení a následných nájezdů. V nich se zadařilo domácím.
7.kolo po 8.9.2014
CHM
4:3sn(1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)
LIT
Chomutov
Dvořák– Meliško, Ringler, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý, Šulák – Šťovíček (C), Macháček A., Kašpar, Jirušek, Tupý, Dimitrov, Veselý, Janák, Huňady, Macháček P., Strunz.
Litvínov
Sroka – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Trübenekr, Čapek, Weitz (C), Stříbrný, Ujfaluši, Řezníček, Sýkora, Štěpka.

Branky a nahrávky

Chomutov
Strunz (Macháček P., Meliško), 32. Šulák (Cestr), 38. Cestr (Šťovíček, Šulák), rozh. náj. Šulák
Litvínov
23. Stříbrný (Baránek, Řehoř), 28. Kučera (Sýkora), 49. Sýkora (Ujfaluši, Kučera)

Statistiky

Vyloučení
2:4
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Diváci
100

Shrnutí

Utkání se regionálním rivalem zahájili zodpovědněji mladí Piráti. Litvínovský brankář Sroka tak od úvodu odolával jejich útokům. Kapituloval však již v sedmé minutě. Po přihrávce Petra Macháčka se dostal do zakončení MARTIN STRUNZ a nedal šanci litvínovskému brankáři -1:0. Piráti pokračovali v aktivní hře. Šulákovu střelu sráželi obránci do ochranné sítě, Szathmáryho ránu od modré chytal Sroka do lapačky. Z řad litvínovských se situaci pokusil změnit jen Baránek, jeho střela ale skončila pouze v náruči Dvořáka. Úvodní třetina byla herně vyrovnaná, ale ve vedení po jejím skončení byli domácí.

Situace se změnila v prostřední dvacetiminutovce. Stříbrný zkusil v úvodu překonat Dvořáka, ale chomutovský brankář ještě stihl zabránit nejhoršímu. Posléze se musel činit Sroka proti střele Strunze, který tentokrát neskóroval. Naopak se konalo vyrovnání, když JOSEF STŘÍBRNÝ proměnil únik na bránu – 1:1. Litvínovští nenechali nic na zmar. O pár minut později se puku ujal TOMÁŠ KUČERA a otočil tak průběh utkání – 1:2.

Nastalá situace domácím nevyhovovala. Obrátili se tak na svého zkušeného obránce LIBORA ŠULÁKA, jehož nahození doplulo do brány hostujícího Sroka – 2:2. Piráti pokračovali v aktivní hře. Z mezikruží pálil těsně mimo Veselý, tvrdá střela Šuláka také neskončila gólem. Až V přesilovce se podařilo VÁCLAVU CESTROVI, který se ze své pozice obránce trefil přesně – 3:2. Do konce třetiny pak zůstalo skóre nezměněno.

Na úvod třetí třetiny zkusili hosté vyrovnat. Čapek prověřil Dvořáka, ale neuspěl a skóre se tedy neměnilo. I Piráti si dokázali vytvořit šance ale bez gólového úspěchu. Velký rozruch poté vytvořil Ujfaluši. Jeho šance ale gólem neskončila. Litvínovští si tak museli počkat až na přesnou střelu ONDŘEJE SÝKORY, po které se skóre opět srovnalo. Hra pokračovala a šance se objevili na obou stranách. Největší měl dvě minuty před koncem třetiny Stříbrný při samostatném úniku. Stihl se k němu ovšem vrátit obránce. Zápas tak dospěl do prodloužení.

V prodloužení samotném branka nepadla a rozhodnout museli samostatné nájezdy. V těch se všeho ujal LIBOR ŠULÁK a jako jediný proměnil svůj pokus a zajistil tak Pirátům bonusový bod.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov