This text will be replaced


Reportáže

Piráti si procvičili střelbu, havířovský AZet deklasovali devíti brankami

Napsal 26.01.2015 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - Do Chomutova zavítal k 48. kolu první ligy Havířov a dal se očekávat tuhý souboj obou celků. Piráti brali ze třech předchozích utkání proti Slezanům pouze dva body, chuť si ale dokonale spravili. Svému soupeři nasázeli devět branek a berou tři body. Hattrick si připsal Štěpán Hřebejk.
48.kolo po 26.1.2015
CHM
9:1(4:1, 5:0, 0:0)
HAV
Chomutov
Kopřiva – Rutta, Skinner, Koma, Toman, Rýgl, Šulák, Stehlík, Bartejs – D. Květoň, Růžička, Hovorka – McGregor, Gajovský, Hřebejk – Chlouba, Dušek, Sinisalo – O. Kaše, Kämpf, D. Kaše
Havířov
Matoušek (25.–27. Haloda) – Bezuška, Krisl, Lenďák, Stuchlík, Ostrčil, Bahounek, Matějek – Tomi, Šlahař, Fořt – Maruna, Loskot, Jiránek – Klimša, Pechanec, Sztefek – Kurovský, Bednář, Zdráhal

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Hřebejk (Koma, Toman), 9. D. Kaše (Kämpf, O. Kaše), 14. Rutta (Růžička, Skinner), 20. Hřebejk (Koma, Toman), 25. Hovorka (Skinner), 26. Hřebejk (McGregor, Koma), 27. Bartejs (O. Kaše, D. Kaše), 27. D. Květoň (McGregor, Rutta), 38. Chlouba (Šulák, Sinisalo)
Havířov
7. Bahounek (Klimša, Sztefek)

Statistiky

Vyloučení
5:10
Využití
3:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
37:25
Diváci
2095

Shrnutí

Předchozí utkání mezi Piráty a Azet byla vyrovnaná a Havířov dokázal v každém z nich bodovat. To Piráti nechtěli dopustit a již po třech minutách šli do vedení. Po střele Komy od modré se kotouč dostal ke zcela volnému Štěpánu Hřebejkovi, který neměl problem zakončit - 1:0.

Hostující hráči ale dokázali odpovědět a devět vteřin před koncem sedmé minuty se o vyrovnání postaral David Bahounek, kterému přenechal kotouč do druhé vlny Klimša a havířovský útočník tvrdou ranou propálil Kopřivu - 1:1.

Nerozhodný stav však dlouho nevydržel. O minutu a dvacet vteřin později poslal Kämpf kotouč na najíždějícího Davida Kašeho, který na hranici brankoviště provedl stahovačku a kotouč poslal do prázdné brány - 2:1.

O pár vteřin později mohlo být vyrovnáno, ale Bednář nedokázal překonat bekhendem Kopřivu. Ve 14. minutě již vedli Piráti o dvě branky. Ve dvojnásobné přesilovce vystihl Růžička přesný moment, kdy poslat přihrávku na zcela volného Jana Ruttu, který z první poslal kotouč mezi tři tyče - 3:1.

Snížit mohl AZet minutu a půl před koncem třetiny, kdy hrál v oslabení. Nahození ze středního pásma překvapilo Kopřivu, ale kotouč do brány nedojel. A tak to byli opět Piráti, kdo se radoval. V předbrankovém prostoru byl nejvíce důrazný Štěpán Hřebejk, který ustanovil konečné skóre první třetiny na 4:1.

Ještě větší brankový kolotoč rozjeli Piráti ve druhé třetině. Devět vteřin před koncem 25. minuty se v přesilovce dostal kotouč k Marku Hovorkovi, který od mantinelu propálil Matouška - 5:1.

Pět branek bylo moc na hostujícího brankáře Matouška, kterého v brance nahradil Haloda. Ten byl na ledě pouze 17 vteřin a už musel lovit puk ze sítě. Štěpán Hřebejk si sjel do předbrankového prostoru, kde ho našel McGregor a domácí útočník s číslem 31 na zádech zkompletoval hattrick - 6:1.

O další minutu později přidali Piráti sedmou branku. Lehkým nahozením od modré čáry se prezentoval Tomáš Bartejs a jelikož měl Haloda zcela zakrytý výhled, kotouč skončil až za brankovou čárou - 7:1.

Za dalších 50 vteřin přidali domácí osmý hřebíček do rakve AZet. David Květoň dostal přihrávku do jízdy na modré čáře a střelou tahem z pravého kruhu prostřelil Halodu - 8:1. Poté nastala málo vídaná situace. Brankář haloda vzápětí odjel zpět na střídačku a pustil do brány opět Matouška. Hostující lapač, který nastoupil k prvnímu ostrému utkání mezi muži, vydržel v bráně pouze dvě minuty a dvě vteřiny.

Tento zajímavý tah hostům alespoň na chvíli vyšel. Ačkoliv hráli i dvojnásobné oslabení, do 38. minuty neinkasovali. Když ale Dušek našel před bránou zcela nekrytého Romana Chloubu, AZet inkasoval. Domácí útočník pouze nastavil hokejku do cesty kotouči a ten pak zajel do brány - 9:1. Tento stav vydržel až do konce druhé třetiny.

Leckdo očekával, že Piráti přidají ve třetí třetině další branky a Havířovu nadělí pověstnou „desítku“, opak byl však pravdou. Ačkoliv byli Piráti i nadále výrazně aktivnější, skórovat se jim nepodařilo. A to ani v další dvojnásobné přesilovce. Ve třetí třetině tak branka nepadla a utkání skončilo 9:1 pro domácí Piráty.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Chomutov): „Někdy je den, kdy se vám všechno daří od začátku. Samozřejmě soupeři někteří hráči chyběli, ale nám se od začátku zápasu dařilo. Proměnili jsme nějaké přesilové hry, které nám v posledních zápasech nefungovaly. Moc zápasů, které si můžeme zahrát s chutí, už do konce základní části nebude. Hlavně pak v play off nebo v baráži, do které se chceme dostat, to budou zápasy ve stresu a o jednom, dvou gólech, o důležitých momentech. Nyní to byl zápas, kdy jsme si to mohli užít od začátku až do konce. Pro lidi měla padnout desítka, to je asi jediná kaňka na dnešním výkonu. Jsme rádi, že hráči, i když máme jisté první místo, k tomu přistoupili zodpovědně a hrajeme dál. To nám jenom pomůže, pokud si udržíme nějaký zápasový rytmus a budeme dělat všechny věci na sto procent.“

Jan Daneček (Havířov): „U mě to bude určitě velice krátké, protože každý to viděl. Nám se v této poslední čtvrtině nedaří. Hráli jsme dost důležité domácí utkání s Ústím, které jsme nezvládli. Do Chomutova jsme přijeli už v takové decimované sestavě, kdy máme zařazených šest juniorů. Máme i náhradního brankáře juniora, kterého jsme tam dnes museli dát. Protože náš brankář šel po pátém gólu z brány. Šel tam náhradní, nechytil vůbec nic, protože byly tři střely na branku a prohrávali jsme 8:1. Domácí byli prostě jednoznačně lepší a při porovnání se dá říci, že hrálo extraligové mužstvo proti druholigovému.“