This text will be replaced


Reportáže

Kóta 100 dobyta! Piráti otočili derby s Kadaní a zaokrouhlili bodové konto

Napsal 19.01.2015 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - K dohrávce čtyřicátého kola první ligy zavítala na led SD ARÉNY partnerská Kadaň. Tu poslal již po pár vteřinách hry do vedení Pavlas. Ačkoliv Piráti vyrovnali, Kadaň se dostala rychle opět do vedení, které držela skoro dvacet minut. Poté ale začali úřadovat Piráti a třemi brankami v závěrečné třetině rozhodli o své výhře. Plný bodový zisk znamená, že svěřenci Břetislava Kopřivy mají nyní na kontě rovných 100 bodů.
40.kolo po 19.1.2015
CHM
4:2(0:1, 1:1, 3:0)
KAD
Chomutov
Hanuljak – Toman, Rutta, Koma, Skinner, Rýgl, Scalzo, Havel, Bartejs – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – D. Květoň, Růžička, Veselý – McGregor, Dušek, Sinisalo – Chlouba, Kämpf, D. Kaše
Kadaň
Mouček – Pavlas, Tejnor, Mrázek, Szathmáry, Mazanec, Trefný, Šulák – Jíra, Kůs, Ton – Račuk, Šagát, Müller – Chrpa, L. Novák, J. Novák – Ringler, Wágner, Lehnert

Branky a nahrávky

Chomutov
24. Hřebejk (Gajovský), 44. Koma (Sinisalo, Gajovský), 45. Hovorka (Růžička, D. Květoň), 55. D. Kaše (Dušek, Koma)
Kadaň
1. Pavlas (Jíra), 25. Račuk (Tejnor, Müller)

Statistiky

Vyloučení
6:7
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
38:28
Diváci
2941
Vyšší tresty
Müller (KAD) 10 min osobní trest

Shrnutí

Piráti přivítali v dohrávce čtyřicátého kola na svém ledě partnerskou Kadaň. Ta svého soupeře dokonale zaskočila, když se po necelé odehrané minutě dostala do vedení. Aleš Pavlas posílal kotouč od mantinelu na branku, před níž ho tečoval Petr Jíra a kotouč zapadl až za záda Hanuljaka.

Piráti měli šance k vyrovnání v přesilových hrách, když hráli hned dvě po sobě, ale překonat Moučka v brance Kadaně se jim nepodařilo. Týmy si vyzkoušely i hru ve čtyřech hráčích na obou stranách, v tomto počtu hráčů ale branka taktéž nepadla. První třetinu tak vyhrála Kadaň a do té druhé si přenesla i krátký zbytek přesilové hry.

Na začátku druhé periody měli Piráti velkou šanci k vyrovnání. David Květoň se hnal na Moučka, ale domácí útočník byl faulován Dominikem Tejnorem a rozhodčí Petružálek zkřížil ruce nad hlavou, což znamenalo trestné střílení. Květoň ho ale neprovedl dle svých představ a Moučka nepřekonal.

O chvíli později se ale Piráti již radovali. Štěpán Hřebejk se dostal před branku a chtěl kotouč poslat na volného spoluhráče. Trefil však hokejku jednoho z obránců a kotouč skončil až za zády hostujícího brankáře.

Přesně o minutu později však Kadaň znovu vedla. Marek Račuk si sjel s kotoučem od mantinelu mezi kruhy, odkud vypálil a jeho střela prošla skrz klubko hráčů a Hanuljaka až do brány. Domácí brankář měl zcela zakrytý výhled.

Šanci ke zvýšení kadaňského vedení měl poté Šagát, protože jeho projektil se otřel o bránícího hráče a nadělal Hanuljakovi spoustu práce. Skóre se však do konce druhé části již neměnilo a zůstalo na hodnotě 1:2.

Třetí třetinu začali Piráti v oslabení, ale hned, co se Květoň vrátil z lavice hanby, bylo vyrovnáno. Tomas Sinisalo našel v brejku z druhé vlny najíždějícího Jaroslava Komu, který byl sám mezi kruhy a dělovkou propálil Moučka.

Přesně o minutu později již Piráti vedli. V přesilové hře dostal Marek Hovorka přihrávku k levému mantinelu, odkud vypálil z první a kotouč propadl Moučkovi za záda. Domácí byli rázem na koni.

Důkazem budiž akce Růžičky, který si položil hostujícího brankáře, poté objel branku a snažil se poslat kotouč před prázdnou bránu. Do cesty černé gumě se ale postavil jeden z obránců a nebezpečí pro Kadaňské tak bylo zažehnáno.

V 55. minutě se ale skóre opět pohnulo. David Kaše dostal ideální přihrávku před bránu, Mouček se snažil vypíchnout mu kotouč, ale mladý útočník Pirátů skóroval do horní poloviny branky a pečetil tak výhru Pirátů. Kadaň v závěru hrála ještě přesilovou hru šest na čtyři, kterou ale nevyužila a Piráti si tak připsali všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Chomutov): „Nevím, jestli něco lehlo na tým po první minutě, kdy jsme dostali gól, ale dvě třetiny jsme nehráli s kotoučem, neměli jsme dobrý pohyb, nepomohli jsme si přesilovkami, kterých jsme měli několik. Ve třetí třetině jsme zlepšili pohyb, začali jsme hrát jednoduše, týmově a stáhli jsme sestavu na tři útoky, což pomohlo. Je to ale poněkolikáté, kdy spoléháme, že to přijde samo a během několika minut se rozhodne zápas, ale nepůjde to takhle pořád, musíme zlepšit určité pasáže hry. Soutěž ale pro nás začne teprve za měsíc. Kadaň byla výborným soupeřem a všechny čtyři zápasy byly těsné. Zasloužila si v některých i bodovat, ale nakonec jsme to zvládli.“

Jaroslav Beck (Kadaň): „Dvě třetiny z našeho pohledu slušný pohyb, kombinace, věřili jsme si, udrželi jsme nějaký důraz. Do třetí třetiny jsme vstoupili trošičku bez sebevědomí. Nechápu proč. Hned tam byla hrubka - nepřikrytí druhé vlny domácích - to si nemůžeme v Chomutově s jejich týmem dovolit. Následoval nesmyslný faul Honzy Müllera. Prostě věci, se kterými nemůžeme proti takovýmto týmům uspět a to nás sráží. Výpadky v defenzivě, zbytečné fauly, a pak nás to stojí spoustu sil, abychom ty zápasy otáčeli nebo dohrávali na body. Musíme se soustředit na středu, kdy hrajeme s Prostějovem.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov