This text will be replaced


Reportáže

Piráti dominovali v utkání s Třebíčí, třetímu týmu tabulky nasázeli sedm branek

Napsal 06.12.2014 Michal Luxa, Kryštof Kousal
C h o m u t o v - Ve dvaatřicátém kole první hokejové ligy přivítali chomutovští Piráti na svém ledě Třebíč, kterou porazili 7:1. V utkání se čtyřikrát prosadil Vladimír Růžička, k němuž se dvakrát přidal Nikola Gajovský a jednou Marek Hovorka. Výborný duel odchytal Miroslav Hanuljak, který dostal pouze jeden gól.
32.kolo so 6.12.2014
CHM
7:1(3:0, 0:1, 4:0)
TRE
Chomutov
Hanuljak – Rutta, Skinner, Koma, Drtina, Rýgl, Toman, Šulák, Tejnor – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – D. Květoň, Růžička, Sinisalo – McGregor, Dušek, Veselý – O. Kaše, Kämpf, L. Květoň.
Třebíč
Kašík – Malena, Bilčík, Dlapa, Bartoň, Šaur, Přibyl – Dočekal, Dolníček, Čuřík – Wasserbauer, Holec, Pekr – Jaroš, Raška, Králík – Čech, Křivohlávek, Paták.

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Gajovský (Rýgl), 4. Růžička (Rýgl, Toman), 7. Gajovský (Skinner, Hovorka), 48. Růžička (D. Květoň, Skinner), 55. Hovorka (Gajovský, Hřebejk), 55. Růžička (Koma), 60. Růžička (Toman, Hanuljak)
Třebíč
32. Bartoň (Holec)

Statistiky

Vyloučení
3:8
Využití
2:0
V oslabení
0:1
Střely na branku
45:14
Diváci
3117

Shrnutí

Před úvodním buly proběhlo předání dresu s číslem 250 Štěpánu Hřebejkovi, který v předchozím, symbolicky 31. kole (číslo Hřebejkova dresu), odehrál právě svůj 250. zápas v Chomutovském dresu.

Poprvé od prvolistopadového derby s Ústím nad Labem se do branky Pirátů postavil Miroslav Hanuljak, ale v úvodních minutách se od něj kotouč držel v uctivé vzdálenosti. Aktivita Pirátů se vyplatila poprvé v čase 3:29, když dostal Nikola Gajovský puk do jízdy na modrou čáru, rychlými kroky se dostal za obranu a vystřelil po ledě přesně k pravé Kašíkově tyči – 1:0.

Pouhých 21 sekund stačilo domácím k tomu, aby své vedení navýšili o druhou branku. Ve velmi podobné situaci zakončoval Vladimír Růžička tentokrát pod vyrážečku Libora Kašíka a donutil trenéra Třebíče Jiřího Mičku k vyčerpání oddechového času – 2:0.

Jenže v polovině šesté minuty musel za hákování na trestnou lavici kapitán hostů David Dolníček a třebíčská obrana propadla potřetí. Nikola Gajovský ze středu hřiště vybruslil pravotočivý oblouk a další přesnou střelou zápěstím dostal puk za záda hostujícího gólmana potřetí – 3:0.

Horáčtí slávisté hned nato dostali možnost k ofenzivnímu probuzení v přesilovce, ale jedna střela Bilčíka trefila bránící hráče a druhá letěla mimo branku. V další přesilovce trefil David Květoň tyč. Více pozoruhodných okamžiků už první třetina nenabídla.

Ve druhém dějství se ale obraz hry změnil. Hosté začali lépe napadat, což ústilo v nepřesnosti v chomutovské rozehrávce. Svou snahu ale přerušili vlastním vyloučením na konci 24. minuty. Nabídnutou přesilovou hru Piráti nevyužili.

Na konci 31. minuty se hosté nechali vyloučit znovu, ale po dvaceti sekundách z oslabení se jim podařilo využít zvýšenou agresivitu při forčekingu. Miroslav Holec vybojoval puk a u levé Hanuljakovy tyče našel Jakuba Bartoně, který s přehledem přehodil beton domácího gólmana a snížil na 1:3.

Další gól v oslabení málem diváci viděli ve 37. minutě při přesilovce Třebíče, když ve středním pásmu ujeli na jednoho beka Gajovský s Hovorkou. Slovenský útočník ale svou střelu z první namířil mimo branku. Pár sekund před koncem třetiny ještě jednu šanci spálil Nikola Gajovský, který z mezikruží místo odkryté brány trefil Kašíkův beton.

Ve třetí třetině bylo díky otevřenému stavu ještě stále zaděláno na drama, ale Piráti ho nakonec nepřipustili. Třetí průnik středem hřiště a úspěšné zakončení do pravé šibenice předvedl Vladimír Růžička, čímž si připsal, podobně jako Gajovský, druhý gól v zápase – 4:1.

Utkání po střetu u hrazení nedohrál domácí kapitán Jiří Drtina, který se za pomoci týmu odbelhal rovnou do šatny. Pátou brankou pomstil svého spoluhráče v čase 54:07 Marek Hovorka, který mezi kruhy zužitkoval skvělý pas Gajovského a připsal si čtrnáctý gól v sezóně – 5:1.

Ale ani to nebylo z pohledu lídra ligy všechno. Po 23 sekundách vyslal Jaroslav Koma kolmou přihrávkou do dalšího brejku Vladimíra Růžičku a ten blafákem do forhendu trefil tentokrát pravý horní roh brány nešťastného Kašíka a zkompletoval tak první třígólové odpoledne v pirátském dresu – 6:1.

Sedm sekund před koncem hrála oslavná píseň v Chomutovské SD ARÉNĚ naposled a byl to počtvrté Vladimír Růžička, který střelou do stejného místa, jako při předchozí brance, rozsvítil červené světlo za Kašíkem a stal se jednoznačně hvězdou zápasu a také celého 32. kola prvoligové základní části – 7:1.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Piráti Chomutov): „Zápas se odvíjel od našeho výborného začátku. Dostali jsme se do vedení tři nula a od té doby jsme kontrolovali hru. Zdůraznil bych náš výborný pohyb po celý zápas. Jsme rádi, že jsme bavili diváky, byla výborná atmosféra, a že jsme porazili vysoko tak dobrého soupeře, jako je Třebíč.“

Jiří Mička (SK Horácká Slavia Třebíč): „Totálně jsme v zápase vyhořeli a zaslouženě si odvážíme sedmičku. Chtěli jsme dobře bránit a dát nějaké góly. Jenže jsme dobře nebránili a dostali sedm gólů. Zápas se zlomil po osmi minutách.“

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov