This text will be replaced


Reportáže

Rebelové z Brodu překonáni. Pirátům na tři body stačily tři branky

Napsal 05.11.2014 Antonín Domanický
H a v l í č k ů v B r o d / C h o m u t o v - Podobně jako v prvním vzájemném utkání s Havlíčkovo Brodem, i ve 21. kole první hokejové ligy jsme příliš branek neviděli. Skóre otevřeli během přesilové hry v první třetině domácí zásluhou svého nejproduktivnějšího hráče a kapitána Maliníka. Chomutovští ale do konce úvodní části zvládli srovnat, když se během přesilovky prosadil Šagát. Ve druhé třetině pak nejlepší střelec Pirátů Hovorka využil další přesilovou hru a svým gól rozhodl zápas. Třetí perioda se pak vyznačovala snahou Rebelů o vyrovnání, plány jim zhatil Sikora, který v trestném střílení uzavřel gólový účet zápasu na 1:3 pro Piráty. Tříbodový úspěch také poznamenal skvělý výkon brankáře Strmeně.
21.kolo st 5.11.2014
HBR
1:3(1:1, 0:1, 0:1)
CHM
Havl.Brod
Polívka – Jaroměřský, Kolář, Semrád, Boháč, Janáček , Kotaška, Vala – Rousek, Kuchler, Maliník – Babka, Tomek, Heřman – Sedláček, Milfait, Schleiss – Minárik, Kuchta, Chlubna.
Chomutov
Strmeň – Skinner, Rutta, Drtina, Koma, Mrázek, Rýgl, Šulák – Hovorka, D. Květoň, McGregor – Sinisalo, Gajovský, Hřebejk – Sikora, L. Květoň, Šagát – Račuk, Chrpa.

Branky a nahrávky

Havl.Brod
11. Maliník
Chomutov
15. Šagát (Hovorka), 23. Hovorka (Gajovský), 53. Sikora (TS)

Statistiky

Vyloučení
5:8
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Diváci
442

Shrnutí

Domácí hokejisté se stejně jako v předešlém kole zvučného soupeře nezalekli a začali aktivně. V 10. minutě se jim nabídla přesilovka, když usedl na lavici hanby Štěpán Hřebejk, a bylo z toho překvapivé vedení. Ve středním pásmu získal puk kapitán Roman Maliník a ukázal, že céčko na hrudi nosí naprosto po právu, když si po pravém křídle najel do kruhu a povedenou střelou propálil gólmana Strmeně. Parta z Kotliny se ale neradovala dlouho, když opět doplatila na svou největší bolest, jíž je špatná disciplína. Marek Hovorka při početní převaze posunul hrací předmět na Martina Šagáta, jenž si vybruslil na pravé straně do kruhu a zápěstím vyzrál na gólmana Polívku. Broďáci mohli odpovědět při přesilové hře, jenže ta se jim vůbec nepovedla a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Na začátku prostřední části havlíčkobrodská družina vyfasovala další dvouminutový trest, což silný a zkušený soupeř nekompromisně potrestal. Nikola Gajovský předložil přesný pas před brankoviště na Marka Hovorku, který z nápřahu propasíroval kotouč za Polívkova záda. Piráti v následujících minutách dostáli svému jménu a se svým sokem z Vysočiny se vůbec nemazlili. Výsledkem bylo několik vyloučení, po nichž se domácím naskytla i dvojnásobná přesilovka, ale jejich snaha nedopadla na úrodnou půdu. V druhé půlce třetiny faulovali i brodští Dominik Boháč s Jakubem Babkou, jenže ani Severočeši neudeřili.

V úvodu třetího dějství všem vyznavačům chomutovských barev pořádně zatrnulo, když po střele z ostrého úhlu udržel gólman Strmeň puk jen tak tak před brankovou čarou. Brodský soubor držel se Severočechy krok a pokoušel se ze všech sil vyrovnat, ale v 53. minutě se dopustil chyby a podražený Marek Sikora v samostatném úniku se rozjel k trestnému střílení. Zkušený forvard nabídnutou šancí nepohrdl, když si rozhýbal gólmana Polívku a zblízka zasunul podél jeho levého betonu kotouč do sítě. A s Rebely to mohlo vypadat ještě hůř, ale to by musel David Květoň na konci krásné kombinace trefit odkrytou bránu. Domácím nepomohla ke zdramatizování zápasu ani závěrečná hra bez brankáře a Piráti tak slavili důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): "Měli jsme výborný vstup do utkání, favorizovaný tým Chomutova jsme do ničeho nepustili a dali jsme první gól. Jsem moc rád, že dobře pracovala čtvrtá lajna mladých kluků ve složení Chlubna, Kuchta a Minárik. Dvacetiletí kluci, kteří se s první ligou seznamují, dokázali ve třetině soupeře vytvořit peklo, došli si pro fauly a tím nastartovali mančaft. My jsme pak kasírovali laciný gól na 1:1, což nás trošku srazilo. Ve druhé třetině se projevila zase naše nemoc v přesilových hrách. Do půlky zápasu jsme měli šest přesilových her a tam jsme měli soupeře potrestat a zápas by nabral jiný směr. Ve třetí třetině jedna chyba, penalta, tu hosté proměnili a došli si pro tři body. Jinak za výkon se dnes nemůžeme stydět."

Aleš Totter (Piráti Chomutov): "My jsme rádi za tři body. Myslím si, že domácí odehráli výborně první třetinu a my jsme měli problémy s jejich agresivitou. Stav 1:1 byl pro nás dobrý, vyrovnání nás postavilo na nohy. Pak to bylo o tom, kdo dá druhý gól. Domácí hráli výborně a my jsme dnes vždy v ten pravý okamžik udeřili. Bylo důležité, že jsme proměnili trestné střílení, protože hrát závěr za stavu 1:2 by bylo pro nás těžké, za stavu 1:3 se hraje lépe. Myslím si, že Havlíčkův Brod nepatří mezi nejslabší týmy a umístění v tabulce neodpovídá jeho výkonům. Mrzí mě to, bydlím 17km odtud a záleží mi na tom oddílu, protože jsem zde začal trénovat a vím, co Kotliny pro lidi znamená. Byl bych strašně nerad, kdyby tým skončil na posledním místě, protože letos se přímo sestupuje a Havlíčkův Brod na prvoligovou mapu prostě patří. Dnes jsme rádi za výhru, s hrou spokojeni nejsme, ale počítají se body, za které jsme rádi."