Reportáže

Piráti nestačili na nedaleký Most, který otočil výsledek a uspěl v nájezdech

Napsal 13.09.2014 Antonín Domanický
Ke svému druhému zápasu v aktuálním ročníku první ligy zajížděli Piráti do nedalekého Mostu. Zde se v první třetině dostali do dvoubrankového vedení zásluhou obou bratrů Kašových. Nejprve rozvlnil síť starší Ondřej, o pár chvil později benjamínek týmu David. Ve druhé třetině se však Mostečtí odhodlali k vyrovnání a zápas po bezgólové třetí části a prodloužení dospěl až k nájezdům. V těch byli šťastnějším týmem domácí.
3.kolo so 13.9.2014
MOS
3:2sn(0:2, 2:0, 0:0 - 0:0)
CHM
Most
Horák – Hora, Čížek, Kasal, Charousek, Kousalík, Havelka, Grin, Kokeš – Tauš, Divíšek, Nedrda – Kubinčák, Alinč, Petruška – Mical, Smolka, Bojer – Zavřel, Slavíček.
Chomutov
Kopřiva – Drtina, Koma, Szalco, Rutta, Skinner, Rýgl, Šulák – D. Kaše, Růžička, Hovorka – Květoň, Dušek, Moore – Hřebejk, Kämpf, O. Kaše – Sinisalo, Gajovský, McGregor.

Branky a nahrávky

Most
23. Kubinčák (Smolka), 36. Alinč (Kubinčák, Petruška), rozh. náj. Smolka
Chomutov
12. O.Kaše (Kämpf, Hřebejk), 16. D. Kaše (Růžička, Skinner)

Statistiky

Vyloučení
5:3
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
24:48
Diváci
1611

Shrnutí

Zápas zahájili Piráti aktivní hrou a dokázali si připravit několik solidních šancí. Brzy se ovšem hra srovnávala a Most několikrát dostal puk před Kopřivu. Vážnější šance se však na obou stranách nekonali. Teprve z kraje druhé poloviny první třetiny otevřeli Piráti skóre. Kämpfovu střelu zvládl Horák vyrazit, překonat ho zvládl až z druhé vlny ONDŘEJ KAŠE střelou z hranice kruhů pro vhazování – 0:1. Chvíli poté předvedli hezkou akci dva na jednoho McGregor se Sinisalem. Druhý jmenovaný obdržel pohlednou přihrávku, ale tvrdou ranou neobdaroval síť brány, nýbrž zadní mantinel. Radost pirátským fanouškům přinesl až o málo později DAVID KAŠE, který využil volného prostoru před bránou a překonal gólmana – 0:2. Prvních dvacet minut zápasu tedy Pirátům vyšlo dle představ.

To se ovšem nedalo říct o druhé části. Most se postupně dostával do hry a zásluhou exchomutovského VOJTĚCHA KUBINČÁKA, jenž se trefil přesně nad Kopřivovu lapačku, snížil na rozdíl jediné branky – 1:2. Odpověď mohl obstarat Růžička. Místo střely z výhodné pozice poslal puk Ondřeji Kašemu, který puk netrefil ideálně. Most navýšil tempo a výsledkem bylo vyrovnání. Kubinčák našel dobře postaveného JANA ALINČE. Ten posléze přehodil kotouč přes Kopřivu – 2:2. Po druhé části odcházeli tedy oba celky do šaten za vyrovnaného stavu.

V poslední třetině mohl krátce po jejím začátku skórovat Moore a to dokonce ve vlastím oslabení. Puk po jeho střele poskakoval brankovištěm, ale zasáhnout stihl Horák. Skvělým obranným zákrokem se posléze prezentoval Koma, když zastavil vleže přihrávku na zcela volného Tauše. Šanci měl i Kämpf ovšem nadvakrát nepřekonal Horáka. Překvapivou střelou se na druhé straně prezentoval Kubinčák, zasahovat musel Kopřiva.

Nezměněné skóre tak zapříčinilo prodloužení. Piráti do něj vstoupili přesilovou hrou, kterou ovšem nezvládli využít. Čas určený prodloužení zůstal gólově nevyužit a tak došlo na disciplínu samostatných nájezdů. Ty rozhodla druhá série nájezdů, konkrétně PAVEL SMOLKA, který si zvládl položit Kopřivu a vystřelit Mostu bonusový bod. Piráti tedy odjeli ze sousedního okresního města pouze s jedním bodem.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (Most): „Dnes jsme odehráli výborné utkání, škoda jenom té první třetiny, kde my jsme hráli, ale Chomutov nám dal po našich chybách dva góly. Mužstvo to ale dokázalo ustát a dotáhli jsme to do vítězného konce. Když jsem viděl rozlosování, tak jsem si říkal, že když uděláme z prvních třech kol tři body, tak to bude super. Na a my máme čtyři, takže jsem spokojený. Ale musíme v předváděných výkonech i nadále pokračovat, protože tohle je teprve začátek.”

Břetislav Kopřiva (Chomutov): „Když jsme nedávali góly, tak jsme ten zápas ztratili. Ale na druhou stranu musím uznat, že domácí dnes bojovali opravdu dobře. Most, i když má v sestavě hodně mladých kluků, kteří hrají agresivně, tak hraje dobře. My jsme vedli 0:2, měli jsme spousta šancí, ale nedokázali jme se potom už brankově prosadit, takže jsme to utkání zbytečně ztratili. Byla tam nezodpovědnost z naší strany v obraně, moc jsme chtěli dávat branky a doplatili jsme na to.”

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov