Reportáže

Piráti porazili Kladno i podruhé, výhru na jeho ledě řídil dvěma góly Kämpf

Napsal 02.09.2014 Libor Kult
K l a d n o/C h o m u t o v - K poslednímu přípravnému utkání před odjezdem na turnaj do německého Bremerhavnu zajížděli Piráti na led Kladna, které před několika dny hostili v SD ARÉNĚ. Rytíři se tentokrát do vedení nedostali, skórovali až v závěru zápasu, kdy jen upravili na konečných 1:4 ze svého pohledu. Piráti tak soupeře, který společně s nimi sestoupil z extraligy, i podruhé porazili, k čemuž výraznou měrou přispěl útočník David Kämpf, jenž zaznamenal dva přesné zásahy.
přát. út 2.9.2014
KLA
1:4(0:2, 0:1, 1:1)
CHM
Kladno
Vladař - D. Růžička, Chalupa, Kania, Kehar, Kolářík, Látal – Eberle, Dragoun, Rudovský, Hořava, Melka, Dalecký, Tenkrát, Havlíček, Redlich, Pitule, Lukáč, Strnad
Chomutov
Strmeň – Drtina, Koma, Scalzo, Rutta, Mrázek, Rýgl, Bartejs, Havel – D. Kaše, V. Růžička, Hovorka, Květoň, Dušek, Moore, Hřebejk, Kämpf, O. Kaše, Sinisalo, Ton, McGregor

Branky a nahrávky

Kladno
58. Pitule (Melka)
Chomutov
2. Kämpf (O.Kaše), 18. Květoň (Dušek, Moore), 32. Hovorka (D.Kaše), 46. Kämpf (O.Kaše, Hovorka)

Statistiky

Vyloučení
2:2
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Rozhodčí
Dundr – Řešátko, Holý
Vyšší tresty
Greg Moore (Chomutov) na 10 minut

Shrnutí

Časomíra v tréninkové hale kladenského stadionu ukrojila ze zápas teprve 96 vteřin, když se poprvé měnilo skóre. Střela David Kämpfa prošla za záda mladého brankáře Vladaře a poslala Piráty do vedení - 0:1. Inkasovaný gól Rytíře vybudil ze zvýšené aktivitě, jejich tlak vrcholil na konci čtvrté minuty, kdy se Rudovský prodral až před branku, ale Strmeně v dobré pozici nepřekonal.

Na přelomu poloviny třetiny nejprve Mrázkovu štiplavou střelu od modré chytil Vladař, aby o chvíli později Melka neúspěšně dorážel Hořavovu střelu. Další zajímavé situace se odehrály v závěru úvodního dějství. Dvě střely Hovorky ještě v síti neskončily, na sklonku 18. minuty už se nemýlil Lukáš Květoň, který pohotovou střelou zvýšil náskok Pirátů - 0:2. V závěru mohl přidat Hovorka třetí trefu, jenže neposedný kotouč mu v obou případech v dobré pozici utekl.

Start prostředního dějství patřil domácím Rytířům, kteří měli mírnou územní převahu, ale do vážnější příležitosti se nedostali. Naopak ve 26. minutě Vladař se štěstím chytil teč Moore a před polovinou tohoto hracího období středočeští obránci na poslední chvíli zpacifikovali Sinisala, který se už už chytal zakončit povedenou akci.

V čase 31:14 však už Piráti vedli třígólovým rozdílem. David Kaše našel v přesilové hře dobře postaveného Marka Hovorku, který nezaváhal - 0:3. Zaskočení domácí se i nadále snažili být aktivní, ale Stmeň si poradil s Rudovského ránou od modré, přestože nic neviděl, i s Daleckého sólem na konci 35. minuty. Kladenský útočník napálil kotouč jen do zadního mantinelu.

O minutu později se vytáhl domácí gólman Vladař, jenž pohotovým zákrokem zabránil radosti Maria Scalza. Na konci ještě dostali Rytíři možnost hrát přesilovku. Piráti v ní však ujeli dva na jednoho, ale Vladař si s pokusem Vladimíra Růžičky mladšího poradil.

Ve třetím dějství trvalo několik minut, než pozorné obrany dovolily střelu. Tou se v 45. minutě prezentoval domácí Kehar. V polovině 46. minuty si David Kämpf počkal před brankou na přihrávku od zadního mantinelu a nekompromisně zavěsil do šibenice - 0:4.

V 51. minutě vypálil z prostoru mezi kruhy nebezpečně Vladimír Růžička mladší, kladenský brankář měl plné ruce práce, ale zabránil další pohromě. Ta už pro domácí do závěrečné sirény nenastala, pouze v úvodu 58. minuty využil početní výhodu po kombinaci spoluhráčů Tomáš Pitule - 1:4.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov