This text will be replaced


Reportáže

Piráti v posledním utkání na turnaji ve Zvolenu těsně podlehli Brašovu

Napsal 16.08.2014 Jan Thöma
Zvolen/Chomutov – Piráti Chomutov ve svém třetím a závěrečném vystoupení na turnaji Memoriálu Pavla Zábojníka nestačili na rumunského mistra z Brašova a prohráli 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil Richard Filip v deváté minutě během pětiminutové přesilové hry. Zbývající výsledky určily, že Piráti skončili ve Zvolenu na druhém místě.
turnaj so 16.8.2014
BRS
1:0(1:0, 0:0, 0:0)
CHM
Brašov
Polc (Fulop) – Obšut, Janos, Nagy Cs., Hietamäki, Filip, Pysarenko – Molnar, Fodor, Peter R., Saluga, Mihaly, Imecs, Klouda, Zsok, Balint, Virag, Petres, Antal, Peter Zs., Marton.
Chomutov
Kopřiva (30. Strmeň) – Drtina, Koma, Scalzo, Rutta, Šulák, Rýgl, Stehlík, Bartejs – Kaše, Dušek, Hovorka – McGregor, Kämpf, Moore – Ton, Račuk, Hlava – Chrpa, Charousek, Veselý.

Branky a nahrávky

Brašov
9. Filip (Klouda)
Chomutov

Statistiky

Vyloučení
9:1
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Diváci
80
Rozhodčí
Daniel Konc – Moravec, Greguš
Vyšší tresty
Račuk (CHM) na 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Ve třetím duelu na turnaji Memoriálu Pavla Zábojníka se postavil proti Pirátům tým z Rumunska - ASC Corona Brašov Wolves. Úvod utkání patřil Pirátům, kteří si hned ve třetí minutě zahráli přesilovou hru, tu však nevyužili. Chvíli po přesilovce předvedl likvidační zákrok po odpískání rozhodčího Marek Račuk, ten si tak vysloužil trest pět plus do konce utkání a poslal Piráty do oslabení.

V oslabení otevřel skóre hry po velkém tlaku hostující Richard Filip – 0:1. Po přesilové hře se síly opět srovnali a hrál se hokej „nahoru dolu“. Jako první ohrozil rumunskou branku Marek Hovorka, jeho střelu Polc vyrazil a s následující dorážkou Ondřeje Kašeho si také poradil. Ke konci první periody ohrozil branku Polce ještě Karel Ton, ale ani on neuspěl. První třetina, tak skončila za nepříznivého stavu pro Piráty.

Piráti Chomutov vstoupili i do druhé části velmi aktivně. Odměnou jim byly dvě přesilové hry hned ze začátku, ale ani jednu bohužel využít nedokázaly. Vážnější ohrožení Polcovi branky přišlo až ve dvacáté deváté minutě, kdy Nicolas Hlava měl před sebou prázdnou branku, ale v této vyložené šanci selhal a trefil pouze boční sít.

V polovině hry přišlo na změnu v brankovišti Pirátů. Zkušeného Kopřivu vystřídal jeho o osm let mladší kolega Jan Strmeň. Jeho postřehy prověřil až po necelých pěti minutách Peter Klouda, ale na mladého brankáře nevyzrál. Nedisciplinovanost rumunského celku pokračovala, Piráti tak dostali možnost si zahrát již pátou přesilovou hru v prostřední části hry. Během oslabení vyhodil kotouč mimo ledovou plochu Jaroslav Obšut a vysloužil si tak dvou minutový trest. Avšak ani přesilovku pět na tři nedokázali Piráti využít. Stav se tak ve druhém dějství nezměnil.

Chomutovský tlak přetrval i do poslední části hry, ve které Piráti dohráli přesilovou hru z druhé třetiny, ale ani během ní nenašli recept na dobře chytajícího Polce. Minuty ubývali a chomutovský tlak sílil, ale Piráti stále nemohli najít tu správnou cestu k vyrovnání. Minutu a půl před koncem odvolal Břetislav Kopřiva Jana Strmeně z brány a Piráti zkoušeli vstřelit branku při power-play. Závěrečný tlak se chomutovským hráčům dařil a vyústil v další vyloučení hráče rumunského celku. Avšak ani při hře šest na čtyři Piráti nedokázali vstřelit branku a museli se sklonit před svým soupeřem. Chomutov tak v posledním utkání na turnaji prohrál – 0:1.

Ohlasy trenérů

Peter Ihnačák (ACS Corona Brqšov Wolves): „Odehráli jsme dobrý zápas, do kterého jsme nastoupili s respektem, protože jsme se postavili nejsilnějšímu týmu na turnaji. Hráči byli koncentrovaní, dobře bránili a dodržovali taktiku, což nám přineslo úspěch.“

Břetislav Kopřiva (Piráti Chomutov): „Jednalo se o zápas, na který přesně sedí rčení: Kdo ho neviděl, neuvěří. dostali jsme gól, po kterém jsme soupeře tlačili a de facto se jednalo o náš souboj s brankářem Brašova, který podal neuvěřitelný výkon. Nás koncovka trápí nejen na tomto turnaji, kde jsme dvakrát vyhráli, ale i v celé přípravě. Zápasy, kdy budeme mít velkou převahu, přijdou a my v nich musíme skórovat. Tentokrát jsme se neprosadily ani v přesilovkách, což mohly způsobit změny v sestavě v průběhu utkání.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov