Reportáže

Piráti po výborném výkonu porazili Mladou Boleslav, naděje na udržení stále je

Napsal 13.04.2014 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - V devátém kole baráže zavítala na led Chomutova Mladá Boleslav. Piráti od začátku drželi otěže utkání pevně ve svých rukou a určovali tempo hry. Skóre otevřel až po polovině utkání Svoboda, kterého následoval Krstev. Hosté sice snížili, ale Bartečko definitivně rozhodl. Piráti tak berou zasloužené tři body.
BAR9 ne 13.4.2014
CHM
3:1(0:0, 2:1, 1:0)
MBL
Chomutov
Růžička – Stehlík, Malec, Krstev, Havel, Rutta, Mrázek, Tejnor, Bartejs – Bomersback, Bartečko, Svoboda – Hřebejk, Gajovský, Hruška – Hromas, Sikora, Šagát – Kubinčák, Kämpf, Kaše
Ml.Boleslav
Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Žabka, Bohunický, Kurka – Mikulík, Výborný, Pabiška – Jarůšek, Broš, Klimenta – Látal, Musil, Starý – Rys, Vrbata, Kubica – Podsedníček

Branky a nahrávky

Chomutov
31. Svoboda (Havel), 33. Krstev (Bartečko), 52. Bartečko (Bomersback, Stehlík)
Ml.Boleslav
35. Vrbata (Pabiška, Mikulík)

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:21
Diváci
3114
Vyšší tresty
Kubinčák a Hřebejk (oba CHM) 10 min OT

Shrnutí

Nepříznivá situace v tabulce baráže Piráty spíše nabudila, alespoň to tak vypadalo v první třetině. Byli to sice hosté, kteří dostali jako první možnost přesilové hry po vyloučení domácího Kubinčáka, ale boleslavští nedokázali chomutovskou svatyni nijak zvlášť ohrozit.

Piráti byli o mnoho aktivnější a přinutili hostující Bruslaře faulovat. Následovaly tak tři přesilové hry, ve kterých domácí hokejisté tlačili hosty v černozelených dresech, ale za Michala Valenta puk nedostali.

Pro Chomutov představovala největší problém koncovka, což potvrdil i únik Luboše Bartečka a Marka Bomersbacka. Kanadský forvard však přihrávku dostal za sebe, takže stav zůstával i poté bezbrankový.

Ani ve druhé třetině nebylo o šance nouze, co se ale změnilo, nebyla už nouze o góly. Domácí hokejisté si dokázali vypracovat převahu i ve druhé části, byť nebyla tak jednoznačná.

Ve 31. minutě zápasu se mohli chomutovští fanoušci konečně radovat. Radek Havel vypálil od modré a odražený puk doputoval k JAROSLAVU SVOBODOVI, který zavěsil do téměř prázdné klece Michala Valenta.

První branka utkání Krušnohorce vyburcovala a v zápětí musel Valent zachraňovat mladoboleslavskou pohromu. Domácí rozehráli pěknou kombinaci, po které pálil z první jeden z chomutovských útočníků, brankář hostů ale vytáhl parádní zákrok betonem. Jenže kotouč stále poskakoval v brankovišti a Hřebejk se octl v obrovské šanci na dorážku. Tentokrát Středočechy zachránil druhý Valentův beton, který chomutovský útočník nepřehodil.

Domácí však litovat nemuseli, protože v třiatřicáté miinutě přeci jen zvyšoval obránce ANGEL KRSTEV, který svou střelou od modré rozvlnil síť boleslavské branky.

Uplynuly ale jen dvě minuty a hokejisté z města automobilů se vrátili do hry. Lukáš Pabiška v přesilové hře našel volného DAVIDA VRBATU, který proti bezmocnému Růžičkovi v brance nezaváhal.

Během šesti minut padly tři góly, které dali tomuto důležitému zápasu ten správný náboj. Hokejisté Chomutova vstupovali do třetí periody o něco spokojenější.

V klíčové třetí třetině byli aktivnější stále domácí Piráti a bez větších zmatků bránili svůj náskok. Chomutovská obrana nikoho z mladoboleslavských hráčů nepouštěli do vážnější šance, což hostům značně komplikovalo plány na vyrovnání.

Piráti navíc ještě zvýšili své vedení a v SD ARÉNĚ se opět slavilo. V 52. minutě se Bomersback prodral až k Valentovi a pokusil se rychle zakončit. Na to boleslavský gólman ještě stačil, ale následnou dorážku LUBOŠE BARTEČKA již nezastavil.

Severočeši poté dál pokračovali v důsledné obraně a Bruslařskému klubu již docházel čas. Nic nezměnila ani závěrečná hra bez brankáře a Chomutov získal důležité tři body do tabulky baráže o extraligu.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Byl to kvalitní a bojovný zápas, takhle má hokej vypadat. Stále žijeme a teď nás čeká Olomouc. Bude to hodně těžký zápas, na který se musíme zkoncentrovat a zvládnout ho.“

Marián Jelínek (BK Mladá Boleslav): „Bylo to velmi nervózní utkání. Bohužel jsme až moc chtěli, vytratila se nám ladnost a soupeř nám nedovolil praktikovat naší hru. To asi rozhodlo.“