Reportáže

Piráti Mountfieldu gól nevstřelili, z Hradce Králové se vracejí bez bodů

Napsal 02.03.2014 Michal Luxa
H r a d e c K r á l o v é / C h o m u t o v - V rámci padesátého kola Tipsport extraligy zajížděli Piráti do Hradce Králové. Svěřenci Jaroslava Becka navázali na zlepšený výkon z posledního domácího utkání, jenže na vítězství stále čekají. Východočeši nepovolili Chomutovu vstřelit ani jednu branku a vyhráli 2:0. Góly postupně vsítili Michal Tvrdík a Jiří Šimánek, i proto se Piráti vracejí na sever Čech bez bodů.
50.kolo ne 2.3.2014
MHK
2:0(1:0, 1:0, 0:0)
CHM
Hradec Králové
Kantor – Harant, Frühauf, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank – Kudrna, Mertl, Šimánek – Dej, Tvrdík, Pospíšil – Škoda, Červený, Podlešák – Švihálek, Marha, Rousek.
Chomutov
Růžička – Mrázek, Pulpán, Jass, Stehlík, Lojek, Krstev, Bartejs, Šulák – Bartečko, Svoboda, Bomersback – Hruška, Straka, Kubinčák – Šagát, Račuk, Hřebejk – Balej, Kämpf, Kaše.

Branky a nahrávky

Hradec Králové
18. Tvrdík (Pospíšil, Ptáček), 26. Šimánek (Mertl, Kudrna)
Chomutov

Statistiky

Vyloučení
6:4
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
23:25
Diváci
3898

Shrnutí

V úvodu utkání byli hráči Mountfieldu lepším týmem, jenže Piráti dokázali hru rychle vyrovnat a nejen to. Chvílemi jich bylo plné hradecké pásmo! Pavla Kantora vystrašil Strakův bekhend, který těsně minul druhou tyčku. V oslabení ho prověřil Kanaďan Bomersback rychlým výjezdem zpoza brány. Ze strany hostů to ještě nebylo zdaleka všechno. Jasně největší možnost přišla po hradecké chybě na útočné modré čáře, kdy přečíslení dva na jednoho zakončoval blafákem Marek Račuk. Jeho střela mířila jen těsně mimo branku.

Vzápětí si svou první přesilovou hru zahráli Hradečtí a svého soupeře potrestali! Postarala se o to z největší části Pospíšilova drzost, východočeská jedenáctka na sebe vedle brankoviště natáhla protihráče a pak nabídla puk před prázdnou klec Michalu Tvrdíkovi – 1:0. Mountfield byl úvodní trefou povzbuzen, soupeře zaměstával až do konce první třetiny.

Po přestávce vlétli do hry s mnohem větší chutí hokejisté Chomutova. Jenže žádná z jejich šancí po gólu nevolala, naopak na druhé straně zaujal svou akcí Jaroslav Kudrna. O pár chvil později putovala na hradeckou stranu druhá přesilová hra. Ta se rovněž dočkala využití! Kombinaci trojice Kudrna – Mertl – Jiří Šimánek zakončil kapitán neomylnou střelou ke druhé tyčce – 2:0.

Další radost mohl zařídit dorážející Peter Mikuš, jenže Růžičkovi puk zpod výstroje nevypadl. Hra byla sice vyrovnaná, ale Hradec dokázal svého soupeře zatlačit o poznání nebezpečněji, což prezentovala třeba krásná Harantova přihrávka z otočky opět na hokejku Jiřího Šimánka.

Právě elitní útok klidně mohl využít i třetí početní výhodu ze tří. Martin Růžička zákrokem proti Kudrnovi potvrdil, že se postupně rozchytává k výbornému výkonu. Pavel Kantor ale v žádném případě bez práce nebyl, dvě oslabení v závěru třetiny mu přidala hodně práce. Špičkou betonu povedeně vykopl třeba ránu Pulpána po vyhraném buly.

Piráti pod Bílou věží určitě nehráli jeden ze svých nejhorších zápasů sezóny. Nic ale nenasvědčovalo tomu, že by se měli dostat hradeckému týmu na dostřel či dokonce vyrovnat. Pět minut po startu třetí periody rozzářila led akce Tomáše Pospíšila, jemuž parádní slalom zastavil až Martin Růžička.

Pavel Kantor, který byl dlouhé minuty bez větší práce, si svou sedmou nulu ročníku, ale musel ještě pořádně zasloužit. Pořádně ho prověřil přes beka pálící Marek Račuk, který byl nejaktivnějším hokejistou severočeského kádru. Těsně před koncem utkání sáhl Chomutov ke hře bez brankáře, ale když si na Kantorovi vylámal zuby i Vojtěch Kubinčák, byl výsledek zápasu jasný.

Ohlasy trenérů

Peter Draisaitl (Mountfield HK): „V první třetině jsme měli s Chomutovem problémy, podržel nás Pavel Kantor. Ale zdálo se mi, že přes přesilovky jsme se do zápasu dostali, a pak už jsme ho měli jakž takž pod kontrolou. Hlavně z té mentální stránky to byl pro kluky určitě těžký zápas, protože jsme v poslední době neměli dobré výsledky, a pak přijede Chomutov, kde všichni čekají výhru 8:0. Ze začátku jsme neměli stoprocentní jistotu, ale pak jsme se z toho vyhrabali. Co se týká play-off, skončit v šestce je velký úspěch. Myslím, že to tady nikdo nemohl očekávat, zvlášť po tom všem, co jsme v létě absolvovali.“

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Z mého pohledu to bylo poměrně vyrovnané utkání, my ale nemáme ten správný drajv a sílu přehrát soupeře ve hře pět na pět. V přesilovkách byli domácí lepší, využili hned první dvě a nám oslabení nesedlo. Pro nás to znamená, že musíme znovu přeházet sestavu, najít vhodnější složení formací a pracovat na přesilovkách dál. Už to chvilku vypadalo slušně, ale zase jsme se v nich neprosadili.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov