Reportáže

Piráti nezvládli úvod utkání a odjíždějí ze Zlína bez bodů

Napsal 25.02.2014 Michal Luxa
Z l í n / C h o m u t o v - V utkání osmačtyřicátého kola Tipsport extraligy zajížděli Piráti do Zlína. Chomutovští hráči nezvládli úvod utkání a už v páté minutě prohrávali o dva góly. Rozhodující branku vstřelil zlínský Zdeněk Okál, který zařídil jednadvacátou prohru svého soupeře. Za Chomutov vsítili branky postupně kapitán Ľuboš Bartečko, Mark Bomersback a Ondřej Kaše. Utkání tak skončilo 6:3 pro domácí Berany.
48.kolo út 25.2.2014
ZLN
6:3(2:0, 2:2, 2:1)
CHM
Zlín
Kašík – Marušák, Kotvan, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík – Balaštík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek, Veselý – Okál, Holík, Čech – Ondráček, Melenovský, Kubiš.
Chomutov
Růžička – Stehlík, Pulpán, Jass, Mrázek, Lojek, Krstev, Bartejs – Bartečko, J. Svoboda, Bomersback – Šagát, J. Straka, Kubinčák – Hruška, Račuk, Hřebejk – Balej, Kämpf, O. Kaše.

Branky a nahrávky

Zlín
3. Marušák (Leška), 5. Melenovský (Řezníček, Zámorský), 22. Honejsek (Řezníček, Zámorský), 31. Okál (Holík), 41. Balaštík (Köhler, Leška), 58. Ondráček (Melenovský)
Chomutov
27. Bartečko (Pulpán), 35. Bomersback (Pulpán, Straka), 50. Kaše

Statistiky

Vyloučení
6:9
Využití
3:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:30
Diváci
3013

Shrnutí

Do utkání vstoupili lépe zlínští hokejisté. Už ve třetí minutě využil první přesilovou hru Jiří Marušák, jehož střela se otřela o tyč a zamířila za brankovou čáru.

Za několik málo okamžiků bylo pro Piráty ještě hůře. Řezníček poslal kotouč za chomutovskou obranu, kde si ho přebral Marek Melenovský. Ten v samostatném nájezdu vyzrál na Růžičku bekhendovým zakončením.

Ve zbytku třetiny si nemohl Růžička na nedostatek práce stěžovat, ale žádný protihráč ho už v první periodě nepřekonal.

V úvodu druhé části Valaši zvýšili svůj náskok. Antonín Honejsek poslal chomutovského brankáře na opačnou stranu a neměl problém zasunout puk do opuštěné branky.

V následujícím střídaní vsítil branku Čech, jenže rozhodčí gól neuznal pro postavení Okála v brankovišti.

Přesilovou hru využili také Piráti. Pulpán přistrčil černou gumu k Ľuboši Bartečkovi. Ten vyslal pohotovou střelu, která Kašíkovi propadla mezi betony.

V polovině utkání si vzali Berani tříbrankové vedení zpět. Střelu Holíka dorazil pohotově Zdeněk Okál. Růžička byl bezmocný.

O dvě minuty později byl nedovoleně zastaven Kämpf a rozhodčí nařídil trestné střílení, které prováděl sám faulovaný hráč. Jeho pokus skončil jen na tyči Kašíkovy branky.

Za okamžik ale Chomutov skóroval. Pulpán vyslal střílenou přihrávku, do které vložil hokejku Mark Bomersback a umístil kotouč k tyči.

Po šestadvaceti vteřinách třetí periody se prosadil Jaroslav Balaštík. Ten už neměl problém dorazit Leškovu střelu do odkryté klece.

V šestačtyřicáté minutě zamkli Piráti svého soupeře v útočné třetině a jeden z chomutovských útočníku orazítkoval tyčku.

Za okamžik mohl využít chybné rozehrávky Straka, jenže minul v dobré pozici poloprázdnou bránu.

Deset minut před koncem utkání vsítil branku Ondřej Kaše. Jeho první pokus byl zblokován obráncem soupeře. Jenže šikovný chomutovský mladík si našel ještě prostor pro dorážku, ze které se už nemýlil.

V osmapadesáté minutě využil souhry celé formace Jiří Ondráček a upravil stav utkání na konečný výsledek.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Zlín): „Čekali jsme, co s námi udělá reprezentační pauza. Naštěstí jsme do zápasu dobře vstoupili. Průběh utkání jsme kontrolovali a vyhráli zaslouženě. Objevily se problémy v oslabeních, což bychom potřebovali zlepšit. Věříme, že s přibývajícími zápasy půjde forma nahoru. Chomutov udělal v pauze pokrok a mužstvo je zkonsolidované. I za stavu 2:0 nás přinutili hrát koncentrovaně celý zápas.“

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Zápas měl dobré tempo, byl rychlý, ale od začátku jsme hráli s až zbytečným respektem. Rychle jsme inkasovali v oslabení, pak se nám nehrálo dobře. Ne všechny formace podaly optimální výkon podle našich představ. Pokoušeli jsme se vracet do zápasu, což je dobře. Pozitiva bychom našli, ale je to otázka hlubšího rozboru tohoto zápasu.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov