Reportáže

Piráti Chomutov vezou z Olomouce dva body, vyhráli v prodloužení

Napsal 05.04.2013 Václav Mohelník
C h o m u t o v - Vyrovnané utkání, které se rozhodlo v nastaveném čase. Piráti šli v zápase do vedení po chybě Libora Kašíka, který neudržel střelu Jaroslava Kůse. Domácí Olomouc zápas otočila, ale Chomutovu se podařilo vyrovnat tři minuty před koncem, kdy se prosadil Michal Důras. Šedesát minut vítěze neurčilo, a tak následovalo pětiminutové prodloužení. Rozhodnutí padlo několik vteřin po začátku prodloužení. Lukáš Pulpán na modré čáře napřáhl a propálil puk až za bezmocného Libora Kašíka. Olomouc - Chomutov 2:3 po prodloužení.
BAR6 (ČT Sport) pá 5.4.2013
OLO
2:3p(1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)
CHM
Olomouc
Kašík – Bartoň (C), Ondrušek, Kříž, Staněk, Janáček, Valenta, Kadela, Lhotský – Kucharczyk, Kucsera, Selingr – Rác, Kolouch, Vodný – Králík, Řípa, Herman – Diviš, Ministr, Švaňhal.
Chomutov
Hanuljak – Mrázek, Rutta, Palin, Trefný, Stehlík, Rýgl, Bartejs, Pulpán – Jíra, Divíšek, Kubinčák – Šagát, Kraft (C), Káňa – Důras, Sikora, Hromas – Hruška, Kůs, Procházka.

Branky a nahrávky

Olomouc
20. Bartoň (Ondrušek, Kucsera), 49. Vodný (Kolouch)
Chomutov
7. Kůs (Rýgl, Hruška), 57. Důras (Sikora, Palin), 61. Pulpán (Kraft)

Statistiky

Vyloučení
4:5
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Diváci
4523

Shrnutí

Chomutov vletěl do zápasu s větším nasazením, už po dvaceti vteřinách mohl po přečíslení dvou proti jednomu skórovat. Zakončujícímu Pulpánovi však dorážka nesedla, takže puk zůstal na domácím brankovišti, odkud ho Kohouti odpálili do bezpečí.

Piráti se však stejně jako první dokázali prosadit. Lehké nahození Jaroslava Kůse z pravého kruhu skončilo překvapivě za Kašíkem, když si ho olomoucký gólman srazil lapačkou do brány. Další hostující trefu mohl přidat o pár minut později Důras, jenže jeho samostatný nájezd Kašík vychytal.

Poté chvíli na ledě úřadovali Kohouti, avšak žádnou ze svých šancí nedotáhli do úspěšného konce. Dočkali se až minutu před první přestávkou, kdy v početní výhodě napřáhl k ráně od modré Jakub Bartoň, jehož pokus zaletěl až za Hanuljaka.

Na začátku prostřední třetiny si obě mužstva zahrála přesilovou hru, ani jedno se v ní ale neprosadilo. Postupem času si Mora vytvořila tlak, který však přes hromadu šancí nezavršila gólem. Hosté mohli trestat z rychlých protiútoků, i oni se ale marně snažili dopravit kotouč mezi tři tyče.

Snad největší příležitosti druhé části spálili domácí hokejisté v jejím závěru. Na levé straně dostal hodně prostoru Kucsera, jeho projektil ale minul hostující klec. O chvilku později z podobné pozice pálil Kucharczyk, ani on však Hanuljaka nepřekonal.

Ve třetí dvacetiminutovce pokračovala série spálených šancí, kterou se prezentovaly oba týmy. Tu ve 49. minutě přerušil Michal Vodný, jenž v přečíslení tří proti jednomu zametl puk do chomutovské brány.

O pirátské srovnání se postaral čtyři minuty před koncem normální hrací doby Michal Důras. Ten si v mezikruží počíhal na přihrávku zpoza domácí svatyně, odkud následně propálil Kašíka mezi nohama.

Několik desítek sekund před koncem normální hrací doby se musel za vysokou hůl odporoučet na dvě minuty na trestnou Kucsera, čehož Chomutov využil v prodloužení. Bomba Lukáše Pulpána pronikla až za Kašíkova záda. Olomouc tak prohrála s Piráty 2:3 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Potvrdilo se, že mužstvo, které je aktivnější, má více šancí, nemusí v hokeji vyhrát. Před týdnem to bylo naopak. Možná to v Chomutově nebylo tak výrazné, jako u nás druhá třetina, kdy jsme měli hodně příležitostí. Chomutov ale bránil obětavě, když už nejezdil dopředu, odhodlaně padal do střel. To už pak tak bývá, že když se nedá spousta šancí, je výsledek na vážkách. My jsme následně udělali chybu, nepokryli jsme hráče mezi kruhy, a soupeř nás dokázal potrestat. Nakonec jsme inkasovali ještě v oslabení v prodloužení, Pulpán to trefil dobře nahoru. Podobně nám dával góly i minulou sezónu. Rozhodla však druhá třetina, kdy jsme měli spoustu šancí, ale žádnou neproměnili.

Jiří Čelanský (Piráti Chomutov): Věděli jsme, že jedeme na horký led a že domácí hrají uvolněně. Ne že by neměli co ztratit, ale oni se tou sezónou baví, je to pro ně její vyvrcholení, což my o sobě nemůžeme říci. První třetina nebyla z našeho pohledu zase tak špatná, mrzel nás ale ten gól v oslabení. Ten domácí hodně zvedl. Ve druhé třetině jsme předvedli žalostný výkon, nebylo v ní za co vzít. I ve třetí třetině domácí tahali za delší konec, ale hokej se hraje na šedesát minut, kolikrát nemá ani logiku. To, že bereme z tohoto zápasu dva body, je malý zázrak.
×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov