Reportáže

Piráti loupili v Liberci, zpod Ještědu si odváží dva body za výhru v nájezdech

Napsal 09.12.2012 Lukáš Šonský, Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - Ve třicátém kole Tipsport Extraligy zavítali Piráti Chomutov na led Bílých Tygrů z Liberce. Jako první se v přesilovce na konci 19. minuty prosadili Piráti, po akci Hřebejka prokázal důraz v brankovišti Lušňák. Ve druhé třetině domácí Petrem Nedvědem vyrovnali v početní výhodě pět na tři. Ve třetím dějství branka nepadla, a tak se prodlužovalo. V nastavení měli navrch Piráti, ale rozhodnout se jim nepodařilo. Vítěze tak museli určit samostatné nájezdy. V nich se zaskvěl Michael Frolík, který spolu s Miroslavem Hanuljakem v brance rozhodl o bonusovém bodu pro Piráty.
30.kolo ne 9.12.2012
LIB
1:2sn(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
CHM
Liberec
Pinc (nájezdy Vošvrda) - Čakajík, Čutta, Štich, Jánošík, Moravec, Výtisk, Havíř - Bulíř, P. Nedvěd, Bárta - Pospíšil, Filippi, Víšek - Dušek, Urban, Vantuch - J. Vlach, Bortňák, Jonák - R. Vlach.
Chomutov
Kostúr (nájezdy Hanuljak) - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Jurčina, Macháček, Trefný - D. Hruška, Zálešák, Michael Frolík - M. Procházka, Kraft, Důras - Hřebejk, Y. Treille, Lušňák - Seman, Gajovský, Hromas - Sikora.

Branky a nahrávky

Liberec
29. Nedvěd (Víšek, Pospíšil)
Chomutov
19. Lušňák (Hřebejk, Pulpán), rozhodující nájezd Frolík

Statistiky

Vyloučení
4:4
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:32
Diváci
3923

Shrnutí

Chomutov v letošní sezoně Bílé Tygry dvakrát zdolal, duel celků z chvostu tabulky však tentokrát začal lépe Liberec. Po opatrném úvodu se domácí do soupeře zakousli, lépe bruslili a atakovali tvrz Pirátů. První příležitost měl Filippi, jenž se na kruhu zbavil obránce a z brankoviště vyhnal gólmana Kostúra. Ovšem kotouč za čáru nedotlačil ani dorážející Víšek.

Hosté se ale vzepjali, několik ostrých ran musel likvidovat také liberecký brankář. Frolík pálil z nadějné pozice těsně nad břevno. Do slibné příležitosti se posléze prodral také Seman, ležícího Pince ovšem nepokořil. Úspěšně si vedl až Patrik Lušňák. V čase 18:56 těžil z Hřebejkova pasu, natlačil se k brance a kotouč z těsné blízkosti usměrnil do sítě.

Ve druhém dějství se nejprve činili oba brankáři. Šanci Hrušky zmařil Pinc, na druhé straně nezakončil svůj průnik po pravém křídle ani Vantuch. Kostúr totiž všechny mezírky ve svém postoji uzavřel. O chvilku později zahrozil nejproduktivnější Pirát znovu, ale strany zbrkle vypálil jen do boční sítě.

Domácím se ještě v první polovině prostřední části podařilo vyrovnat. V krátkém časovém úseku totiž usedli na trestnou lavici dva chomutovští hokejisté, Bílí Tygři v dlouhé přesilovce dlouho naráželi na připraveného Kostúra, jemuž propadla až střela Petra Nedvěda. Brankář se ještě do kapitánova pokusu vrhl, ale přesouval se příliš pozdě. Jeho lapačka máchla naprázdno.

Liberečtí následně mohli strhnout vedení na svoji stranu, jenže své akce nedotáhli do zdárného konce. Bulíř převzal Nedvědův pas a na levé straně brankoviště a po rychlé kličce orazítkoval pouze tyč. Neuspěl ani Roman Vlach, kotouč mířící mezi betony si jistý Kostúr pohlídal.

Třetí dvacetiminutovka nabídla zprvu opatrnou bitvu, ve které si oba celky uvědomovaly důležitost střetnutí. Ubylo střeleckých pokusů, častěji byly naopak k vidění souboje u mantinelu a nepřesné přihrávky. Pince dvakrát zaměstnal Treille, veselo poté nebylo ani na domácí střídačce, když Jonák nedoklepl za Kostúrova záda nahození Šticha, které brankář neudržel ve výstroji.

V poslední minutě napínavého střetnutí měli hráči z obou družstev na své holi rozuzlení. Bulíř nejprve utekl s Bártou do přečíslení a celou akci vyřešil individuálně. Poradil si s obráncem, ale ze spodní části kruhu nezacílil. Vzápětí se zapotil také Pinc, Frolíkově střele bekhendem totiž chyběla pouze přesnost.

Prodloužení patřilo především Chomutovu, který mohl rozhodnout. Největší šanci měl zřejmě čiperný Frolík, ovšem ani tentokrát na Pince z mezikruží nevyzrál. Na řadu nakonec přišly samostatné nájezdy, v nich zajistil hostům bonusový bod Michael Frolík.

Ohlasy trenérů

Milan Černý (Bílí Tygři Liberec): "V posledních zápasech se opakuje pořád to samé, trápíme se v koncovce. Na jeden vstřelený gól se nedá vyhrávat. Šance na rozhodnutí zápasu v náš prospěch jsme měli, bohužel nám chyběl větší důraz. Částečně již byla na hráčích vidět únava, v předchozích zápasech jsme vydali hodně sil. Škoda, že nemohl nastoupit Radek Duda, určitě by nám pomohl."

Mikuláš Antonik (Piráti Chomutov): "Utkání nenabídlo moc hokejové krásy. Na obě mužstva dolehla tíha zápasu, hrálo se vlastně o šest bodů. Snažili jsme se zlepšit obranu, která nám v posledních zápasech moc nefungovala. V závěru mohla obě mužstva zvrátit utkání na svou stranu. V nájezdech jsme byli šťastnější a za dva body jsme velice rádi."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov