Reportáže

Chomutov prolomil nepříznivou sérii a porazil doma Kometu Brno 5:4

Napsal 02.12.2012 Jan Řápek
C h o m u t o v - Chomutov prolomil nepříjemnou sérii a dokázal na svém ledě porazil druhý tým tabulky Kometu Brno. Piráti měli dobrý vstup do zápasu a ujali se vedení 2:0. Kometa ovšem stihla do konce první třetiny vyrovnat a ze začátku třetiny druhé šla do vedení. Chomutov se vzpamatoval a i on dokázal skóre otočit ve svůj prospěch. Ve třetí třetině přidali oba týmy po jedné brance a Piráti tak tedy slaví výhru v základní hrací části 5:4. Rozhodující branku vstřelil v pětapadesáté minutě Yorick Treille, který tečoval střelu Martina Rýgla.
27.kolo ne 2.12.2012
CHM
5:4(2:2, 2:1, 1:1)
KOM
Chomutov
Kostúr - Palin, Pulpán, Rýgl, Jurčina, Pavlas, Mrázek J., Bartejs - Frolík, Kraft, Hřebejk, Hruška David, Zálešák, Treille, Lušňák, Sikora, Hromas - Důras, Gajovský, Procházka - Seman
Kometa
Falter - Žižka, Valach, Bičánek, Krejčiřík, Malec, Dlapa, Kováčik - Čermák, Erat, Holec, Svoboda, Divíšek, Dočekal, Hořava, Hruška Jan, Petrovický, Němec, Mrázek P, Zohorna, Wasserbauer

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Rýgl (Zálešák), 6. Zálešák (Rýgl), 29. Procházka (Palin, Důras), 32. Kraft (Pulpán, Důras), 55. Treille (Rýgl, Zálešák)
Kometa
6. Holec (Divíšek, Kováčik), 18. Dočekal (Krejčiřík , Hořava), 27. Zohorna (Svoboda, Hruška J.), 42. Zohorna (Svoboda)

Statistiky

Vyloučení
4:7
Využití
3:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
39:27
Diváci
2630

Shrnutí

Do zápasu vkročili domácí aktivně a brankář Komety Martin Falter stál před řadou gólových šancí. Jedna se přeci jen od Pirátů chytla. Po neúspěšném výletu hostí se do protiútoku pustili chomutovští, kteří hráli přesilovou hru. Odražená střela Frolíka se dostala k MARTINU RÝGLOVI, který už puk dorazil a poslal domácí již ve 4. minutě do vedení. Piráti byli očividně dál při chuti a o 2 minuty později přišel další gól do brněnské sítě zásluhou MIROSLAVA ZÁLEŠÁKA. Netrvalo však dlouho a na druhé straně se hostům z moravské metropole podařilo snížit. Po pěkné kombinaci a chytré přihrávce Divíška se MIROSLAV HOLEC trefil přesně nad rameno zaskočeného Kostúra. Na chvíli se situace na ledě uklidnila, avšak Piráti stále odstřelovali Falterovo klec. Ten ovšem nekapituloval. Naopak se vyrovnání dočkala Kometa. Brněnský MARTIN DOČEKAL našel volné místo, které si chomutovský gólman nestačil pokrýt a zápas na samém konci třetiny začal od začátku.

Přišla druhá třetina a s ní se také vrátily problémy Chomutova v koncovce, tedy alespoň v úvodu. V sedmadvacáté minutě přesně dorážel HYNEK ZOHORNA a rázem to bylo už 2:3. Nicméně když Chomutov musel, tak vyrovnal. Stalo se tak, když Brett Palin nahodil od modré a MILAN PROCHÁZKA se se svou tečí nemýlil. Remíza však domácím Pirátům nebyla dostatečnou odměnou za jejich snahu. Po chybě brněnské rozehrávky se ke střele dostal Lukáš Pulpán, jehož střelu tečoval kapitán MILAN KRAFT. Gólová přestřelka tedy dále pokračuje a dvě třetiny plné obratů rozhodně uspokojilo nestranného diváka.

Třetí třetina nezačala pro severočechy zrovna slibně. Již v 42. minutě se přesně trefil znovu HYNEK ZOHORNA a byla to opět remíza. Pirátům začaly krušné časy. Po vyloučení Hromase a následně Pulpána mělo Brno k dispozici téměř dvouminutovou přesilovou hru 5 na 3. Chomutovská tvrz však odolala a domácí se mohli znovu dostat do vedení. To se také stalo. Hostující Róbert Petrovický si musel sednout na trestnou za sekání a Krušnohorci měl dobrou příležitost. A s přesilovkou naložili výborně. Martin Rýgl si připsal už druhou asistenci, když od modré vystřelil na Faltera a YORICK TREILLE ztečnul puk do branky. Faltrovi dnes náhlé změny směrů kotouče dělaly velké problémy. Hostům docházel čas a trenéři sáhli po powerplay. Nejdříve jen těsně minul prázdnou branku Jurčina a následně jen pár vtěřin před uplynutím měla Kometa obrovskou šanci, ale puk do poloodkryté klece nezaletěl. Piráti tak po sérii neúspěchů získali cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (Piráti Chomutov): Dnes nám to tam konečně padalo. V obranném pásmu jsme sice občas zmatkovali a pouštěli Brno do šancí, ale kluci jinak makali a odehráli zápas perfektně. Hodně nebezpečná byla přesilovka Komety 5 na 3, nám se to však podařilo ubránit, stejně jako závěrečné powerplay, kde jsme měli na mále. Tři body pro nás mají cenu zlata.

Zdeněk Venera (HC Kometa Brno): Chomutov dával góly víceméně stejným způsobem. Buď to bylo z dorážky, nebo kotouč ztečovali. Každopádně dnes měl soupeř veliký důraz před naší brankou. Na druhé straně my jsme se nedokázali víc prosadit. Tohle rozhodlo zápas.