Reportáže

Kladenská flotila v čele s Jágrem porazila domácí Piráty Chomutov 3:1

Napsal 28.09.2012 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - V šestém kole Tipsport Extraligy zavítalo na chomutovský led Kladno. To nepřipustilo žádné drama a již od úvodního buly se ukazovala jeho přesila. Domácí Piráti si ovšem vytvořili spoustu výborných příležitostí ke skórování, ale branku vstřelil jako jediný Radek Duda.
6.kolo pá 28.9.2012
CHM
1:3(0:1, 1:0, 0:2)
KLA
Chomutov
Řehoř (Kostúr) - Pulpán, Palin, Rýgl, Mrázek, Pavlas, Lučka, Macháček, Bartejs - Důras, Kraft, Hřebejk - Hruška, Polák, Duda - Procházka, Sikora, Hromas - Lušňák, Zálešák, Haffenrichter
Kladno
Chábera (Cikánek) - Černošek, Židlický, Procházka, Kaberle, Piskáček, Mocek, Macholda,- Tlustý, Plekanec, Jágr - Hlaváč, Patera, Hovorka - Látal, Dragoun, Eberle - Kuchejda, Kuchler, Valský - Melka

Branky a nahrávky

Chomutov
26. Duda (Polák, Hruška)
Kladno
14. Valský (Melka), 44. Tlustý (Kaberle, Jágr), 57. Tlustý (Plekanec, Židlický)

Statistiky

Vyloučení
7:9
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
26:28
Diváci
5250

Shrnutí

Obávaná elitní kladenská formace potvrdila svou pověst prakticky hned v první akci, kdy přímo ohrozila Řehořovu klec. Jágr naservíroval kotouč na pravou tyč Plekancovi, Řehoř se ovšem stihl přemístit a nebezpěčí zažehnal. Na konci čtvrté minuty nastala první velká šance Pirátů, když jel sám na Cháberu domácí kapitán Milan Kraft, ten ale nedokázal vymyslet nic jiného, než nemastnou neslanou střelu, se kterou si brankář hostí poradil takřka bez potíží.

Na sklonku poloviny první části musel domácí gólman čelit razantním střelám Tlustého a Hovorky, s oběma si poradil. Před odkrytou klecí se ve dvanácté minutě nabízel Hruškovi Duda, jeho přizvednutí bylo ale nepřesné. První gól padl v čase 13:38 do chomutovské sítě. Domácí hrubě chybovali na útočné modré čáře a Rytíři jeli ve třech proti jedinému obránci. Mezi Řehořovy betony se bezpečně trefil JAKUB VALSKÝ

.

Na konci první třetiny byli Rytíři velmi nebezpeční při signalizovaném vyloučení Baetejse. V samotné přesilové hře byli ovšem, i přes dlouhý zámek hostů, nebezpečnější spíše Duda s Huškou. Závěrečný krátký tlak Pirátů větší šanci nepřinesl, a tak první část skončila při jednobrankovém vedení Kladna.

Druhé dějství patřilo v prvních třech minutách hostujícímu celku a jeho tlaku, který byl přerušen až vyloučením Jiřího Kuchlera. A první přesilová hra druhé třetiny přinesla také první gól domácího týmu. Vojtěch Polák našel nádhernou zadovkou zpoza brány volného RADKA DUDU, který prostřelil Cháberu skulinkou vzniklou mezi pravicí a tělem.

Další přesilová hra Chomutova z osmadvacáté minuty se zdaleka nevydařila tak, jako ta předešlá, a to hlavně kvůli chybě Palina na modré čáře, která poslala hosty do přečíslení. Plekancovu dělovku naštěstí pro domácí Piráty odnesla nejvíce pravá tyč. Rytíři poté sevřeli domácí zhruba desetiminutovým nepřetržitým tlakem, který mohl vyvrcholit úspěšnou přesilovou hrou, ta se ovšem Kladnu při dobrém bránění domácích moc nepovedla. Početní výhodu posléze nevyužili ani Piráti, a tak šly oba týmy podruhé do kabin za smírného stavu.

Ve třetí dvacetiminutovce viděl vyprodaný zimní stadion opět od začátku nátlakovou hru Rytířů, korunovanou gólem elitní formace. Jaromír Jágr zavezl puk do třetiny, od modré čáry pálil Tomáš Kaberle a ve skrumáži před brankovištěm se nejlépe zorientoval JIŘÍ TLUSTÝ, který v čase 43:25 prostřelil absolutně bezmocného Řehoře.

Jednapadesáté minutě měl na holi tutovou šanci po nádherné souhře Hrušky a Dudy Milan Procházka, přihrávka před prázdnou bránu mu ovšem nesedla na hokejku ideálně a střela byla nepřesná. Tlak vynesl Pirátům alespoň početní výhodu, ve které měl největší gólovou příležitost Radek Duda, z bezprostřední blízkosti ale přes Cháberu kotouč nedokázal propasírovat.

Ke slovu se tedy dostalo opět Kladno. Marek Židlický vyslal v sedmapadesáté minutě utkání do brejku Tomáše Plekance, ten zkušeně načasoval přihrávku do jízdy JIŘÍMU TLUSTÉMU, který posadil třešničku na dort zámořské souhry přesnou dělovkou do pravého horního rohu svatyně Milana Řehoře. Chomutov se už ani nepokusil o závěrečnou hru bez brankáře, a tak si Rytíři odvezli ze severu Čech tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (Piráti Chomutov): Porazila nás jedna lajna. Na začátku první třetiny jsme hráli výborně, hráli jsme to, co jsme si řekli v kabině a byly z toho čtyři velké šance. Je škoda, že jsme v takovou chvíli nedali jeden dva góly, aby to utkání vypadalo trochu jinak. Kladno ukázalo s tou svojí lajnou velkou kvalitu a chvílemi nás přehrávalo hlavně v přesilových hrách. My jsme hráli tak, jak jsme chtěli, dnešní zápas byl celkem úspěšný. Bohužel se nám nepovedlo vyrovnat, když jsme to potřebovali.

Jiří Vojta (Rytíři Kladno): Bylo to dobré utkání, velmi bojovné. Domácí hráli výborně, my jsme byli možná i trošku šťastnější v koncovce a skvěle zachytal gólman Chábera. Podle mě měl být nejlepším hráčem vyhlášen on. Odskokový gól na 3:1 rozhodl celé utkání. Domácí neměli co ztratit, předvedli určitě vynikající výkon.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov