Reportáže

Piráti odvrátili mečbol, o osudu obou týmů rozhodne pondělní sedmý zápas

Napsal 07.04.2012 Miroslav Kučera, Zdeněk Kamínek ml.
C h o m u t o v - Již šesté utkání mezi Piráty a Ústím nad Labem mohlo rozhodnout o týmu, který se zahraje baráž. Piráti ačkoliv v sérii prohrávali 2:3 na zápasy, dokázali šesté utkání dotáhnout do vítězného konce a vyhráli 4:1. Nemalou zásluhu na vítězství měl jistě i Milan Řehoř, který předvedl několik bravurních zákroků.
F6 so 7.4.2012
CHM
4:1(0:0, 1:0, 3:1)
UNL
Chomutov
Řehoř - Palin, Bartejs, Grof, Mrázek, Rutta, Havíř, Jillson - Hřebejk, Kraft, Fiala - Lapšanský, Diviš, Orsava - Hruška, Ondřej, Gajovský - Jíra, Sikora, Hromas - od 14. Endál
Ústí n.L.
Orct - Klobouček, Zeman, Kousalík, Hořava, Pavlík, Růžička - Šagát, Roubík, Ludvík - Treille, Boháč, Káňa - Majdan, Třetina, Handlovský - Kovář, Pajič, Čermák

Branky a nahrávky

Chomutov
23. Orsava (Diviš), 41. Jíra (Ondřej, Grof), 51. Hromas (Hruška), 59. Kraft (Hřebejk, Rutta)
Ústí n.L.
46. Ludvík (Roubík, Šagát)

Statistiky

Vyloučení
9:9
Střely na branku
36:39
Vhazování
47:40
Diváci
5250
Rozhodčí
Pešina, Souček - Skopal, Klein
Vyšší tresty
Jíra (CHM) 10 minut osobní trest

Shrnutí

Poměrně opatrně začaly oba týmy šesté finále, ve kterém už mohlo být rozhodnuto o vítězi první ligy. Poctivá obranná práce na obou stranách a žádná větší šance – to byl úvod zápasu. Pak se ale jak Ústí, tak domácí Piráti osmělili.

Ve čtvrté minutě řešil Roubík přečíslení 3 na 2 střelou místo přihrávky, o minutu později trefil Gajovský rameno ústeckého Orcta. V první přesilové hře následně Fiala marně čekal na přihrávku u tyčky a Lapšanský mířil jen těsně mimo. Domácím asi nejvíce zatrnulo v 11. minutě, když se puk odrazil po lehce střele Roubíka od brusle jednoho z obránců jen těsně vedle Řehořovy branky.

V první třetině rozhodčí nešetřili tresty – padlo jich celkem devět, Petr Jíra navíc vyfasoval osobní desetiminutový trest za úder do hlavy a krku. Brankou nicméně neskončila ani jedna přesilová hra.

Radost zaplněnému chomutovskému stadionu přinesla až 23. minuta. Jakub Orsava střílel z otočky a v pádu, ale přesto Orctovu branku trefil – 1:0. Chomutov byl ve druhé části aktivnější, nebezpečnější a Ústí i kvůli tomu několikrát pykalo na trestné lavici. Chomutov se nicméně v přesilových hrách neprosadil. Tutovou šanci spálil u tyčky Jakub Orsava.

Ve 36. minutě se pak velmi důležitým zákrokem blýsknul Řehoř, který se roztáhl po celé čáře Pajičovi v samostatném úniku nenechal ani skupinku k propasírování puku. V závěru druhé dvacetiminutovky ještě Hřebejk nahrával do jízdy naprosto volnému Jírovi, tomu ale puk uskočil.

Petr Jíra nicméně rozjásal chomutovský stadion 50 vteřin po začátku třetí třetiny. Z mezikruží propálil Orcta a zvýšil na 2:0. Ústí následně po ohromném tlaku sice vstřelilo branku, ale puk za čáru doputoval až po odpískání. Ve 46. minutě snížil na 2:1 David Ludvík, který zůstal nepokrytý v kruhu a pálil do horní části branky.

Klid na chomutovské hokejky v 51. minutě vrátil Karel Hromas, kterého perfektně uvolnil David Hruška – 3:1. Chomutov následně ustál i 77 vteřin dlouhé dvojnásobné oslabení. Výhru pak do prázdné branky v 59. minutě symbolicky pečetil kapitán Milan Kraft.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (Piráti Chomutov): "Dlouho se hrálo 0:0, poté se nám šťastně podařilo otevřít skóre. Stav 1:0 vydržel do začátku třetí třetiny. Věděli jsme, že soupeř bude muset hru více otevřít, šance na vyrovnání si vytvořil. Měli jsme v sobotu potřebnou dávku štěstí, ale to k hokeji patří. Jsme na koni, ale Ústí nad Labem poženou v domácím prostředí výborní fanoušci. Výhodu tak nebude mít ani jeden z týmů."


Petr Rosol (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Diváci měli možnost shlédnout opatrný hokej, na obou stranách velké množství brankových příležitostí k vidění nebylo. Ve dvou třetinách jsme byli malátní. Ve třetí části jsme podali nejlepší výkon, přesto jsme poslední dvacetiminutovku prohráli 1:3. Vytvořili jsme si nějaké šance, v chomutovském obranném pásmu to hořelo. Takto se rozhodující zápasy nehrají."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov