Reportáže

Extraligový sen se rozplynul, KLH prohrál i čtvrté utkání a celou sérii 0:4

Napsal 26.03.2011 Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - V první třetině pohrdli domácí dvouminutovou přesilovkou 5 na 3 a když Roubík trestuhodně sám před brankou střílel vedle, skončila první třetina bez branek. Druhá třetina už branky přinesla. Prosadit se dokázali hosté a to hned třikrát, domácí stačili reagovat jen vyrovnáním na 1:1. Ve třetí třetině hosté své dnešní vítězství potvrdili čtvrtou brankou a po vítězství 4:1 vyhráli celou sérii 4:0 a v baráži vyzvou Mladou Boleslav.
F4 so 26.3.2011
CHM
1:4(0:0, 1:3, 0:1)
UNL
Chomutov
Hanuljak(Hylák) - Pulpán, Bombic - Mudroch, Slovák - Havíř, Pavlas Grof, Schnabel - Procházka, Kraft, Jíra - Kuběna, Duda, Hruška - Selingr, Skořepa, Radulay - Seman, Sikora, Stránský
Ústí n.L.
Francouz(Salfický) - J. Jeřábek, Pojkar, L. Poživil, P. Hořava, Gureň, Sklenička, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - J. Kovář, Alinč, Hampl - Vobořil, Pajič, Šagát - Kloz, R. Hanzl, Handlovský

Shrnutí

Od úvodních minut bylo na obou mužstvech znát velké nasazení, a tak se hrálo ve vysokém tempu. První velkou možnost měl hostující Roubík, ale jeho pokus se mezi tři tyče naštěstí pro domácí nevešel. Na kraji osmé minuty pykal na trestné lavici hostující Vobořil a Krušnohorci sevřeli svého soupeře, Francouz však v některých případech se štěstím svůj tým podržel. Uběhlo pár minut a bílomodří měli k dispozici dvě minuty trvající přesilovou hru pěti proti třem. Krom dvou pokusů Grofa však více Francouze neohrozili, což se dost možná v konečném součtu ukázalo jako podstatné. Ve zbytku první třetiny se hrál spíš opatrný hokej a čekalo se na jakoukoliv chybu jednoho z týmů.

Druhá třetina začala tlakem Lvů, ale jak Mikulík, tak Pajič si na Hanuljaka nepřišli. Domácí brankář předvedl dva skvělé zákroky. Hosté byli i nadále při chuti a opět to byl aktivní Mikulík, který projel chomutovskou obranou, ale neměl již potřebný klid pro přesnější zakončení. Šance hostů vyústily ve vedoucí branku. Milan Mikulík precizně načasoval přihrávku na najíždějícího Jaroslav Roubíka, který poslal kotouč pod přesouvajícím se Hanuljakem do branky – 0:1. Piráti se k první větší šanci ve druhé části dostali v přesilové hře a hned bylo srovnáno. Duda uvolnil na kruhu stojícího David Havíře, který tvrdou střelou pod vyrážečku prostřelil Francouze – 1:1.

Euforie domácích trvala pouhých 66 vteřin. Na trestné lavici tentokrát seděl domácí Bombic a po pěti vteřinách početní výhody nahodil od modré kotouč na branku Jan Klobouček, a jeho plachtící puk skončil v levém horním rohu domácí branky – 1:2. V zápětí seděl u trestoměřičů i hostující Pajič, ale domácí srovnat nedokázali a naopak v pětatřicáté minutě zřejmě rozhodl Robin Hanzl. Hostující útočník pohotově doklepl vyraženou střelu Handlovského - 1:3.

Do třetí třetiny vstoupili Piráti s jasným cílem, zkusit se o výsledek ještě poprat. Lvi ale dobře bránili a definitivní podobu výsledku dal ve 46. minutě Rok Pajič. Šikovný útočník si najel mezi kruhy, kde jej našel Kovář a slovinský útočník prostřelil Hanuljaka mezi betony – 1:4. Po zbytek utkání si hosté z krajské metropole již hlídali svůj náskok a po závěrečné siréně tak mohli slavit nejen postup do baráže o extraligu, ale i vítězství v první hokejové lize.

Ohlasy trenérů

Milan Kašpárek (Chomutov): "Samozřejmě je to obrovské zklamání. Navíc výsledek série 0:4 je krutý a neodpovídá obrazu hry na ledě. Takový je ale bohužel sport, my jsme udělali v rozhodujících momentech všech utkání hrubé chyby - z nich jsme buď inkasovali nebo naopak jasné gólové momenty nedali."

Petr Rosol (Ústí nad Labem): "Ani já jsem nečekal, že to skončí 4:0 na zápasy. Ale hráli jsme vážně dobře. Sice jsme první tři zápasy vyhráli jen o branku a bylo to trochu o štěstí, ale výhra v sérii je naprosto zasloužená. Dnes jsme si řekli, že budeme hrát co nejdéle na 0:0, abychom soupeře znervózněli a pak toho mohli využít. Dneska hráli všichni hráči výborně a ten výkon byl opět podpořený i výborným výkonem gólmana."

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov