Reportáže

Chomutov v prvním utkání na ledě Hradce Králové neuspěl a prohrál 3:1

Napsal 22.02.2011 Tomáš Božek, Václav Mohelník
C h o m u t o v - Třetí utkání ve čtvrtfinále play off zvládl lépe Hradec Králové a proti Chomutovu snížil stav série na 1:2. Do utkání vstoupil lépe Chomutov, který po první třetině vedl brankou Martina Davídka 0:1. O to více se Hradec Králové po první přestávce semkl a ve druhé třetině zápas zaslouženě otočil. Třetí třetinu se snažili Severočeši vyrovnat, ale ani hra bez brankáře v posledních dvou minutách k vyrovnání nevedlo. Druhé utkání je na programu zítra v Hradci Králové od 18:00
ČF3 út 22.2.2011
HKR
3:1(0:1, 2:0, 1:0)
CHM
Hr.Králové
Luňák (Alexa) - Křetínský, Kozák, Vágner, Nedbal, Chmelíř, Hendrich, Horák - Hruška J., Moskal, Kadlec - Valášek, Koudelka, Volráb - Kubica, Záhorovský, Čermák - Havlíček, Jindřich, Berger - Musil
Chomutov
Hylák (Jarina) - Havíř, Pavlas, Schnabel, Grof, Mucha, Slovák, Kántor, Mudroch - Procházka, Kraft, Hřebejk - Duda, Hrdel, Hruška D., - Seman, Skořepa, Davídek - Selingr, Kuběna, Radulay

Shrnutí

Do vedení se dostal jako první Chomutov

Do první velké šance se dostal na začátku čtvrté minuty Milan Procházka, ale Luňák proti jeho střele skvěle zasáhl lapačkou. Na druhé straně střílel Kubica, ale těsně mimo branku. Na konci sedmé minuty našel Moskal zadovkou Jana Hrušku, ale ten v souboji s Hylákem neuspěl. Největší šance Hradeckých přišla na konci patnácté minuty – do Chmelířova nahození vložil hokejku Jiří Kadlec, ale puk těsně minul branku. Hned z následného protiútoku se radovali hosté – Semanovu střelu ještě Luňák vyrazil, ale jen před Martina Davídka, který dorazil puk do hradecké sítě – 0:1. Chomutov si pak zahrál ještě přesilovku, ale tu nevyužil a tak po první třetině domácí tým prohrával nejtěsnějším rozdílem jedné branky.

Hradec otočil zápas v přesilovkách

Na začáku třetiny ještě domácí tým dohrával přesilovku z první třetiny, ale Chomutov se bez problémů ubránil. Další přesilovka po vyloučení Krafta už se hradeckým hokejistům povedla lépe, do velké šance se po přihrávce od Záhorovského dostal Kubica, ale na Hyláka nevyzrál. Hosté se ubránili, ale o chvíli později byli vyloučeni znovu. Na začátku 28. minuty se hostům málem podařilo skórovat v oslabení, když se po Kozákově chybě zmocnil puku Zbyněk Hrdel a jel sám na Luňáka, ale ten svůj tým podržel. V polovině 33. minuty byl za nedovolené bránění vyloučen Petr Mudroch a tentokrát už Hradec početní převahu využil. Alexandr Hylák odolal hned několika šancím Hradce, ale na střelu Karla Nedbala už byl krátký a bylo vyrovnáno – 1:1.

Hradec byl výrazně aktivnější a vytvářel si velký tlak. Chomutov se ubránil jen za cenu dalšího vyloučení a další přesilovku se domácím opět podařilo využít – tvrdou střelu Hendricha Hylák vyrazil před sebe znovu před Hendricha, který našel najíždějícího Zdeňka Kubicu, který dostal Hradec poprvé v zápase do vedení – 2:1. Domácí si ve druhé třetině zahráli ještě jednu přesilovku, ale tentokrát už se Chomutov ubránil a tak po čtyřiceti minutách Hradec nad Chomutovem vedl 2:1.

Domácí těsné vedení udrželi

Začátek třetí třetiny žádné velké šance ani na jedné straně nenabídl. Do větší šance se dostal na začátku 49. minuty Daniel Volráb, ale mířil o kousek mimo. V polovině 52. minuty mohl Hradec zvýšit svůj náskok, když se objevil Zdeněk Kubica sám před Hylákem, ale ani on ani po něm Miloslav Čermák puk za Hyláka nedostali. O dvě minuty později si po vyloučení Čermáka zahráli přesilovku i hosté. Hradec se však dobře bránil a tak se skóre zápasu neměnilo. Na začátku 59. minuty našel Radek Duda před brankou osamoceného Davida Havíře, ale jeden z hradeckých obránců mu na poslední chvíli puk vzal. Chomutov necelé dvě minuty před koncem odvolal brankáře a zkusil to s šesti hráči v poli. Domácí tým se však dokázal ubránit a tři sekundy před závěrečnou sirénou Jiří Hendrich pečetil střelou do prázdné branky na konečných 3:1. Hradec tak snižuje stav série na 1:2 a další zápas hraje ve středu opět doma.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové):
Hráli jsme s Chomutovem letos posedmé a konečně se nám podařilo vyhrát. Ale my jsme s nimi teď v play-off všechny tři zápasy odehráli velice dobře. Dneska rozhodla druhá třetina, kdy jsme šli do vedení a dali jsme z přesilovek dva pěkné góly. Třetí třetinu jsme až na dvě malé chybičky odehráli zodpovědně a stoprocentně dozadu. Hodně nám pomohlo domácí prostředí, lidé nás od vyrovnávacího gólu tlačili za vítězstvím. Všichni kluci to dneska odehráli dobře, a pokud budou hrát i dál na sto procent, musí se ta skládanka složit a my můžeme uspět. Máme první čárku, teď potřebujeme trochu zrehabilitovat, pořádně se najíst a vyspat. Zítra musíme jít od prvního střídání za tím, že chceme vyhrát a srovnat sérii na 2:2.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov