Reportáže

KLH Chomutov se ujímá ve čtvrtfinále vedení 2:0 po dnešním vítězství 5:2

Napsal 19.02.2011 Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - V první třetině jsme stejně jako včera branku neviděli, více šancí si ale vytvořili domácí. Ve 2. třetině nejprve zmrazil domácí fanoušky Jiří Kadlec, který poslal hosty do vedení. Domácí ale dvěma brankami zvrátili utkání na svou stranu a do třetí třetiny si přinesli jednobrankový náskok. Ve třetí třetině přidali domácí ještě 3 branky a v závěru dovolili hostům upravit na konečných 5:2.
ČF2 so 19.2.2011
CHM
5:2(0:0, 2:1, 3:1)
HKR
Chomutov
Hylák(Jarina) - Grof, Schnabel - Kántor, Mudroch - Havíř, Pavlas - Mucha, Slovák - Radulay, Kraft, Selingr - Davídek, Sikora, Seman - Jíra, Skořepa, Kuběna - Hruška, Hrdel, Duda
Hr.Králové
Luňák(Alexa) - Kozák, Křetínský - Táborský, Vágner - Chmelíř, Horák - Popela - Hruška, Moskal, Kadlec - Valášek, Koudelka, Volráb - Kubica, Záhorovský, Čermák - Půlpán, Hruška, Čáp

Shrnutí

První šance zápasu byla k vidění v druhé minutě. Domácí Selingr poslal první pozdrav Luňákovi, který byl připraven. První velkou šanci měli na svědomí opět domácí. V páté minutě se dvojce Seman - Sikora postaral o velký rozruch před brankou hostů. Ovšem bez výsledku. Hostující gólman Filip Luňák pokračoval ve výborném výkonu z prvního zápasu a vychytal i velkou šanci Hrušky ze sedmé minuty, který se před ním objevil zcela osamocen. Své šance se dočkali také hosté. V polovině desáté minuty byl před Hylákem úplně sám Koudelka. Na domácím gólmanovi však ztroskotal. V první třetině byla k vidění ještě jedna velká šance domácích. Hruška s Dudou předvedli rychlou akci, puk ale po střele Hrušky zůstal před brankovou čárou. A tak se šlo po první třetině, ve které měli jasně navrch domácí do šaten za stavu 0:0.

Tým Hradce Králové předvedl rychlý vstup do druhé třetiny. V čase 22:55 obránci Chomutova nedokázali odehrát kotouč z obranného pásma, čehož využil hradecký Jiří Kadlec. Skrytou střelou prostřelil Hyláka mezi nohama a poslal hosty do vedení 1:0. Domácí se snažili o odpověď. Hrdel s Jírou se řítili na jediného hradeckého obránce. Jírovo střelu Luňák zastavil, stejně jako další nebezpečnou střelu Roberta Schnabela, která následovala vzápětí. Chomutov se ale přeci jen vyrovnání dočkal. Po krásné akci celé útočné trojice, kdy Seman zpoza brány nahrál Davídkovi, ten ještě vylepšil pozici pro Marka Sikoru, který uklidil kotouč do prázdné brány a vyrovnal na 1:1. Ve 33. minutě nejprve vyslal jedovatou střelu David Hruška a z následného protiútoku zahrozil Martin Koudelka. Ani jeden z gólmanů však nedovolil změnu stavu. Výsledek se ale přeci jen do konce druhé třetiny ještě změnil. V čase 34:13 Hrdel z rohu naservíroval kotouč na Davida Hrušku, který čekal před bránou. Dnes velmi aktivní útočník se už nemýlil a poslal domácí do vedení. A tak třetina, ve které hosté neudrželi vedení z 23. minuty, skončila v poměru 2:1 pro domácí.

Na začátku třetí třetiny začínali domácí početní výhodou. Skořepa hledal mezi kruhy Kántora, jeho střela ale orazítkovala pravou tyč hostující branky. Ve 46. minutě na sebe upozornili také Hradečtí. Ti se tlačili před Hyláka. Jemu však pomohla velká dávka porce a stav se tedy neměnil. V čase 49:14 si Hruška položil Luňáka a z úhlu minul jeho prázdnou branku jen o chlup. Z následného velkého tlaku, přesněji v čase 49:41, byl Luňák přeci jen překonán. Zbyněk Hrdel dostal kotouč od Davida Hrušky, vystřelil a následně se dostal i k dorážce své střely. Ta už byla úspěšná a skóre bylo 3:1 pro Chomutov. Od té doby, jako by tým Hradce už na ladě snad ani nebyl. V čase 53:27 přišla pro Hradec další pohroma. Po velké chybě hostů na modré čáře, kde jim puk vypíchl domácí Kántor, ujel Petr Jíra. Ten zrovna naskakoval ze střídačky a z následného brejku překonal Luňáka přesnou střelou mezi betony. Na světelné tabuli tak svítilo skóre 4:1. V čase 56:45 Hradec inkasoval už popáté v dnešním utkání. Robert Kántor střílel od modré, před bránou úspěšně tečoval Martin Davídek a stav zápasu byl 5:1. Hosté ještě dokázali zkorigovat výsledek zápasu. Miloslav Čermák v čase 57:39 vymetl z mezikruží levý roh Hylákovy svatyně. Na nic jiného se už ale Hradec nezmohl. Domácí Chomutov tak po dobrém výkonu zvyšuje vedení ve čtvrtfinálové sérii na 2:0.

Ohlasy trenérů

Milan Kašpárek (KLH Chomutov) - Tak dnešní utkáni si myslím, že bylo z naší strany od první minuty lepší než včerejší. Dnes už se projevila trošku ta rozehranost po včerejším utkání. V první třetině kdyby jsme vedli už 3:0, tak by se tomu asi nikdo vůbec nedivil. Bohužel v koncovce jsme to štěstí neměli. Druhá třetina ta už z mého pohledu nebyla taková. Měli jsme tam zbytečný vyloučení, kdy jsme byli třikrát venku. Tím jsme si tu hru hodně narušili. Třetí třetina abych řekl až do toho momentu, kdy za stavu 5:1 jsme to opravdu podcenili, kdy jsme si nechali dát zbytečně lacino na 5:2 byla solidní. Ale celkově si myslím, že mužstvo prokázalo svojí sílu a opět měli obrovskou vůli utkání vyhrát. Teď už mi jen zbývá jim pogratulovat a poděkovat jim.