Reportáže

Chomutov porazil Beroun 3:2 a dál živí naděje na výhru dlouhodobé části

Napsal 05.02.2011 Lucie Štěrbová
Chomutov porazil Beroun na jeho ledě 3:2 a získal do tabulky další tři body. Gól a asistenci si připsal Radek Duda. A protože Ústí prohrálo v Olomouci a Chomutov má právě zápas s Olomoucí k dobru, může ještě pořád pomýšlet na první místo v tabulce. Aktuálně na něj ztrácí pět bodů.
43.kolo so 5.2.2011
BER
2:3(1:1, 1:0, 0:2)
CHM
Beroun
Furch (Frolík) - Hertl, Žovinec, Jelínek, Látal, Jebavý, Višňák, Zacpálek - Vlček, Kupec, Švagrovský - Pavel, Žejdl, Besser - Novotný, Hašek, Rudovský - Doležal, Pacovský, Polák - Tůma
Chomutov
Hylák (Jarina) - Schnabel, Grof, Havíř, Pavlas, Mucha, Slovák, Pulpán, Mudroch - Seman, Sikora, Davídek - Selinger, Skořepa, Horna - Duda, Hrdel, Hruška - Procházka, Kraft, Hřebejk

Shrnutí

Chomutov začal zápas na ledě osmého Berouna aktivněji. Pomohla mu k tomu i úvodní přesilovka, kterou si mohl zahrát. V ní byl nejblíže gólu Skořepa, ale Furch v brance byl pozorný. O pár chvil později měl v rychlém sledu dvakrát za sebou výhodu jednoho hráče v poli i Beroun.

A branka ve druhé berounské přesilové hře skutečně padla. Paradoxně ale za záda Furcha. V sedmé minutě Kraft získal puk za brankou a Milan Procházka pak jeho přihrávku zapasoval pod horní tyčku Furchovy branky. Beroun se po obdržené brance ve vlastní přesilovce už na nic nezmohl.

Šanci na reparát ale dostal už o pár chvil později při další přesilovce. Bohužel pro Chomutov se jí chopil se ctí. Souhra dvou obránců a trocha smůly, kterou si vybral Hylák, vyústila ve 12. minutě ve vyrovnávací branku. Kanadský bod za přesnou trefu přistál na kontě Bohdana Višňáka.

Druhá část přinesla šance na obou stranách. Berounský Furch musel dvakrát zasahovat proti útočným výpadům Filipa Semana. Blízko brance byli i Duda a o chvíli později Hřebejk, ale Furch jejich pokusy spolehlivě zlikvidoval. Na druhé straně mohl Hylákovi děkovat Mudroch. Právě po jeho chybě, chytil chomutovský gólman pořádnou ránu pukem do masky po střele Rudovského.

Festival neproměněných šancí, které daly vyniknout oběma gólmanům pokračoval až do poslední minuty druhé dvacetiminutovky.Patnáct vteřin před koncem ale poslal Beroun do vedení Rudovský. Ten pohotově doklepl střelu Zacpálka, kterou Hylák jen vyrazil před sebe.

Na vyrovnání ale stačilo Chomutovu ve třetí třetině jen 40 vteřin. Radek Duda šikovně tečoval střelu Slováka. Chomutov pak zvyšoval tempo hry a jeho aktivita přinesla i další gól. V 50. minutě si David Hruška povodil Furcha a otočil skóre na 3:2 pro Chomutov.

Beroun si sice dvě a půl minuty před koncem po faulu Skořepy zahrál ještě přesilovou hru, po odvolání Furcha dokonce dvojnásobnou – tedy 6 na 4, ale Chomutov poslední oslabení v zápase pozorně odbránil a připsal si tři body za výhru 3:2.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov