Reportáže

KLH Chomutov udolal HC Olomouc po boji těsně 3:2

Napsal 09.02.2011 Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - V první třetině se hrál vyrovnaný hokej. O kousek lepší ale byli domácí, kteří se zaslouženě dostali ve 4. minutě do vedení po střele Pavla Selingra. Hosté se marně pokoušeli o vyrovnání, ale naráželi na dobře chytajícího Jarinu v brance domácích. Ve druhé třetině byly k vidění celkem tři branky. Nejprve se ve 24. minutě dostali domácí během 39. vteřin do trháku na 3:0, ve 28. minutě kontrovali hosté. V závěru dostali hosté příležitost na snížení při dvou přesilovkách, které ale využít nedokázali. Ve třetí třetině hosté snížili ve 46. minutě, avšak k vyrovnání jim nepomohl ani závěrečný mohutný tlak při hře bez brankáře a při vyloučení domácího hráče.
42.kolo st 9.2.2011
CHM
3:2(1:0, 2:1, 0:1)
OLO
Chomutov
Jarina - Kántor, Rutta - Mucha, Slovák - Havíř, Pavlas - Schnabel, Grof - Procházka, Kraft, Hřebejk - Selingr, Kůs, Radulay - Kuběna, Stránský, Jíra - Seman, Sikora, Davídek
Olomouc
Žigárdy – Koma, Ondrušek, Nedbálek, Janáček, Mikel, Staněk, Vyrůbalík – Lehečka, Ministr, Pekr – Kucharczyk, Domin, Řípa – Polodna, Černý, Šedivý – Kolouch, Brančík, Meidl – Haas

Shrnutí

V první třetině se hrál uvolněný vyrovnaný hokej. Lépe se úvod vydařil domácícm, které poslal do vedení stejně jako v prvním letošním utkání PAVEL SELINGR, tentokráte ale už ve 4. minutě.

V čase 4:52 jsme viděli první vyloučení, když na trestnou lavici usedl hostující Mikel za podražení. Hosté se ale úspěšně ubránili a domácí v přesilovce k ničemu nepustili. V 11. minutě dostali domácí další početní výhodu, tentokráte se provinil nedovolenou hrou loktem hostující Koma. Ani tato přesilovka se domácím nepodařila. Byli to naopak hosté, kteří dvakrát nebezpečně zahrozili. Ve 13. minutě dostali příležitost zahrát si přesilovku i Kohouti. Tato početní výhoda se jim povedla o mnoho lépe než domácím. Hlavně v její druhé polovině zle zatápěli Jarinovi v brance. Vyrovnat se jim ale nepodařilo, a tak se šlo do šaten za stavu 1:0 pro hráče KLH.

Jak Chomutov zakončil první třetinu, tak začal druhou. V přesilové hře se prosadil po Slovákově pumelici od modré doražením puku za záda Žigárdyho ŠTĚPÁN HŘEBEJK v čase 23:03. O 39 vteřin později se po přihrávce Pavla Kuběny prosadil střelou z otočky PETR JÍRA a s hosty to nevypadalo dobře. Pak ale domácí polevili a výsledkem bylo snížení z hole JANA MIKELA, který překonal po přihrávce Petra Koloucha bezmocného Jarinu v brance domácích. Ve 32. minutě po faulu Robina Staňka mohli domácí navýšit své vedení, hosté se ale dobře bránili. V závěru pak mohli kontaktní branku vstřelit hosté po faulech domácího Milana Procházky a následně Roberta Kántora. To se jim ale nepovedlo, a tak jim zbylo ještě 1:43 minuty početní výhody do třetí třetiny.

Do třetí třetiny Olomouc nastupovala s početní výhodou 5 na 4, kterou si přenesla se závěru druhé části. Dlouho jí ale nehrála, jelikož své spoluhráče oslabil po 26 vteřinách Šedivý. Při hře 4 na 4 se ani jeden tým k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky nedostal. Největší šanci měli hosté v dohrávané početní výhodě, když se se skončením trestu Kántora dostali do přečíslení 3 na 1. Nedbálka si ale Jarina vychutnal skvělým zákrokem.

V čase 45:07 se naskytla hostům další přesilovka, ve které se již nemýlili. Ještě ve 46. minutě snížil na 2:3 JIŘÍ ŘÍPA. Po tomto kontaktním gólu byl najednou led plný červených dresů olomouckých hráčů a domácí se jen horko těžko bránili. V 52. minutě dopravili hosté puk za záda domácího brankáře, bohužel ale rukou, a tak branka nemohla platit.

V 56. minutě po faulu hostujícího Radka Meidla to vypadalo, že si domácí už koncovku utkání v poklidu pohlídají, ale nebylo tomu tak. V čase 56:08 fauloval domácí David Havíř a hrálo se 4 na 4. Dramatický závěr dnešního utkání měl na svědomí domácí Milan Kraft, který poslal domácí v čase 58:19 do čtyř. To byl signál pro hostující lavičku, aby si vzala oddechový čas. Trenéři Olomouckých odvolali i Žigárdyho a hráči si na ledě vytvořili neskutečný tlak. Vyrovnání měl na své holi v čase 59:25 Radim Kucharczyk, ale branku asi z metru trestuhodně přestřelil. Zbytek utkání se již domácí s vypětím všech sil ubránili a dovedli utkání ke třem bodům.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Dnes to utkání určitě nemělo takový náboj. Byla to dohrávka, která z pohledu tabulky nic neřešila. Jak domácím, tak nám chybělo pár hráčů. Domácí měli v utkání víc šancí a vítězství si zasloužili.