Reportáže

Chomutov pod vedením nového trenéra vyhrál na ledě Hradce Králové

Napsal 03.11.2010 Lenka Jonešová, Miroslav Kučera
C h o m u t o v - Chomutovští se v dalším kole první ligy pokusili na ledě Hradce Králové odčinit dvě předchozí prohry v řadě. Milan Kraft poslal Krušnohorce do vedení, ale domácí vzápětí srovnali. Chomutov strhnul vítězství na svoji stranu až ve druhé třetině dvěma slepenými brankami v rozmezí 25 vteřin a připsal si tak tři body do tabulky.
15.kolo st 3.11.2010
HKR
1:3(1:1, 0:2, 0:0)
CHM
Hr.Králové
Luňák - Pánek, Křetínský, Táborský, Čáp, Chmelíř, Vágner, Klement, Červený - Hruška J., Roubík, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Hruška O., Moskal, Kubica - Berger, Macháň
Chomutov
Hanuljak - Dóczy, Havíř, Mucha, Pulpán, Mudroch, Benda, Bombic - Kraft, Jíra, Duda - Procházka, Kůs, Selingr - Seman, Sikora, Davídek - Kuběna, Hluchý, Radulay

Branky a nahrávky

Hr.Králové
5. Hruška J
Chomutov
4. Kraft (Jíra, Procházka), 37. Kůs (Duda), 38. Seman (Sikora, Davídek)

Statistiky

Vyloučení
2:7
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Diváci
1625
Rozhodčí
Zubzanda - Beneš, Štofa
Vyšší tresty
0:1

Shrnutí

Šance na obou stranách

S novou tváří na střídačce chtěli Chomutovští ukončit sérii proher a získat tři body na ledě Hradce Králové. Do utkání aktivněji vstoupili domácí, ovšem těžili z toho hosté. Na konci třetí minuty střílel od modré čáry Jíra, jeho střela nenabrala správný směr, a tak se puku chopil Milan Kraft a poslal kotouč do Luňákovy branky – 0:1. Půl minuty poté byl vyloučen hostující Selingr, který skoro nestačil dosednout na trestnou lavici, když Hradec zásluhou Jana Hrušky srovnal na 1:1.

Hradec mohl vést, když jeli Koudelka a Moskal na brankáře Hanuljaka, Moskal trefil pouze tyč brány. Další velkou šanci si vypracoval Jaroslav Roubík, který bekhendem vystřelil, ovšem Hanuljak byl znovu bezchybný. Na druhé straně z mezikruží vystřelil Pulpán, trefil Luňáka do masky, domácí brankář střelu vyrazil. Ke konci třetiny měli hosté několik šancí, Luňák závar před svojí brankou ustál a první třetina skončila nerozhodně.

Neproměněné střely domácích, dva góly Chomutova

Ihned na začátku druhé třetiny se kupředu hnali Jan Hruška s Roubíkem, kdy druhý jmenovaný poslal krásnou přihrávku Hruškovi, který vystřelil tvrdou střelu na Hanuljaka, ale ten se blýskl výborným zákrokem a puk za svá záda nepustil. Na opačné straně se z ničeho nic před Luňákem zjevil Selingr, tentokrát však skvěle zareagoval Filip Luňák. Ve čtyřiatřicáté minutě se ke střele dostal Kůs, ale pozorný domácí brankář vykopl jeho střelu betonem.

Při další akci byl u puku Radek Duda, který před bránou našel volného Jaroslava Kůse, který zvýšil na 1:2. Hradečtí se ani nestačili rozkoukat a za Luňákem zvovu svítilo červené světlo. Od mantinelu nahodil puk Sikora, Luňák puk vyrazil před sebe a Filip Seman ranou zblízka dorazil puk za domácího gólmana. Při přesilovce domácích na konci druhé třetiny se puku zmocnil Kadlec, na Hanuljaka ovšem nevyzrál a třetina tak skončila 1:3.

Třetí třetina góly nepřinesla

Do třetí třetiny vstoupili Hradečtí velmi aktivně. Střílel Moskal, po něm Roubík, ale žádná ze střel se neujala. Ve čtyřicátépáté minutě Davídek tvrdě srazil Martina Táborského, který s pomocí hráčů odjel na střídačku a Davídek si šel odsedět dvě plus deset minut za naražení zezadu. Vít Budínský vyslal střelu z velkého úhlu na hostujícího brankáře, ale ten jeho střelu přikryl do lapačky.

V další slibné pozici byl opět Budínský, když Koudelka clonil Hanuljakovi před bránou, jenže Budínského střela se znovu zastavila u Hanuljaka. Marek Sikora šel na trestnou lavici za sekání a domácí měli možnost udělat něco s vývojem utkání, jenže do jediné větší akce se pustil Ondřej Hruška, který znovu narazil na Hanuljaka. Od pětapadesáté minuty se Chomutov zaměřil na obranu a puky vyhazoval na zakázaná uvolnění. Do vyložené šance se ještě dostal kapitán Jaroslav Roubík, když si sjel před poloprázdnou bránu, jeho střela ale mířila mimo. Více domácí nestihli a tři body si tak odvážejí hosté.