Reportáže

Chomutovští jsou jeden zápas od finále, zdolali Moru 3:4 po nájezdech

Napsal 12.03.2010 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - Na pořadu dne bylo třetí semifinálové utkání mezi Olomoucí a Chomutovem, tentokráte na ledě Hanáků. Branky začaly padat až ve druhé třetině. Hosté z Chomutova se dostali do vedení 2:0, ale domácí stav srovnali. Poté Chomutovští přidali ještě jednu branku, ale hráči Mory se nevzdali a při powerplay vyrovnali. Zápas došel až k samostatným nájezdům, jejiž vítěznou branku vstřelil Radek Duda a připsal na konto třetí výhru.
SF3 pá 12.3.2010
OLO
3:4sn(0:0, 0:2, 3:1 - 0:0 - 0:1)
CHM
Olomouc
Hylák – Mikel, Nedbálek, Vyrůbalík, Koma, Lhotský, Ondrušek, Bartoň, Janáček – Davídek, Ministr, Haluza – Bordowski, Brančík, Černý – Řípa, Kucharczyk, Kohroň – Mikšan, Čuřík, Zbořil.
Chomutov
Chábera (na nájezdy Hanuljak) – Pulpán, Bombic, Hájek, Grof, Brňák, Tribuncovs, Trefný, Posmyk – Duda, Kraft, Hruška – Skořepa, Trochta, Procházka – Hašek, Mikšovic, Jíra – Polanský, Domin, Jeslínek.

Shrnutí

První třetina nabídla oboustranně opatrný hokej. Olomouc i Chomutov si dávaly pozor na defenzivu, ani jeden tým nechtěl inkasovat. Přesto se hrálo ve svižném tempu a fanoušci se hrou rozhodně nenudili. Na třetí semifinále byly zvědavy přes dvě tisícovky diváků. Rozhodčí oběma soupeřům daroval dvě přesilové hry, Hanákům však početní výhody moc nešly a Chomutov ztroskotával na výborně chytajícím Hylákovi. I z tohoto důvodu se po dvaceti minutách odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá třetina už branky nabídla, a to hned dvě. Chomutov začal aktivně a první radosti se dočkal v přesilové hře na sklonku osmadvacáté minuty. Duda našel na pravém kruhu úplně volného Davida Hrušku, ten měl dostatek času na zpracování i realizaci své střely a gólman Hylák na jeho zakončení k tyči nedosáhl – 0:1. Po necelých dvou minutách se Krušnohorci prosadili podruhé. Olomoučtí nestihli vystřídat, hosté se prohnali do pásma, Jíra našel zpoza brány mezi kruhy najetého Stanislava Mikšovice, který se trefil mezi Hylákovy betony – 0:2.

Rozhodčí posílali na trestné lavice jednoho hráče za druhým. Domácí Kohouti dokonce hráli chvíli ve čtyřech proti třem, ale kromě několika nebezpečných střel z početní výhody nevytěžili vůbec nic.

Nejzajímavější věci se děly ve třetí části. Olomouci se nejprve během pouhých sedmapadesáti vteřin podařilo srovnat. Martin Vyrůbalík překvapivě vystřelil od levého mantinelu a Cháberovi zapadl puk do sítě. Hned na to hráli Hanáci přesilovku, kterou bleskurychle využili. Černý vyhrál buly přímo na hokejku Jaroslava Komy a na jeho bombu od modré byl Chábera krátký – 2:2.

Stadion byl na nohou, diváci hnali své hráče dopředu, jenomže domácí velice rychle vystřízlivěli. Hosté si vzali oddechový čas a hned poté udeřili. Po přečíslení nahrál Hašek doprava neobsazenému Stanislavu Mikšovicovi, který svým druhým gólem v utkání dal Chomutovu jednogólový náskok – 2:3.

Mora poté byla aktivnějším týmem, hnala se za vyrovnáním a při závěrečné hře bez gólmana se dočkala. Z bezprostřední blízkosti při hře vabank protlačil touš do sítě z bezprostřední blízkosti Radim Kucharczyk a začínalo se od začátku. Na řadu se dostalo prodloužení.

V něm byl aktivnější Chomutov, Severočeši spálili několik vyložených tutovek, gólu se ale nedočkali. Rozhodnout tedy musely až samostatné nájezdy, při kterých dostal překvapivě v chomutovské kleci důvěru Hanuljak. V penaltách se více dařilo hostům. Za domácí proměnil pouze Brančík, za hosty potom Skořepa a rozhodující Radek Duda. Krušnohorci tak na Hané vybojovali v dramatickém duelu třetí vítězství v sérii a v sobotu budou mít na hokejkách kromě psychické výhody také první mečbol.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Olomouce): Musíme to hodnotit kladně. Kluci to po obdržených dvou brankách nevzdali. I nadále se cpali do útoku, stříleli a nakonec srovnali. Vývoj dalšího průběhu utkání byl následně takový, jaký byl. Dostali jsme branku na 2:3, ale potom se nám povedlo dobře sehrát power-play. Penalty jsou už pouze loterií, bohužel jsme právě my byli těmi, kdo nevyhrál. Určitě nejsme zklamaní z našeho dnešního výkonu, na tuto úroveň to bylo vynikající utkání, i divákům se to muselo líbit. Doufáme, že přijdou i zítra a povzbudí nás.

Vladimír Petrovka (trenér Chomutova): Dvě třetiny jsme hráli to, co jsme potřebovali. Hráli jsme dobře v obraně, dařilo se nám vyrážet do nebezpečných protiútoků, vedli jsme 2:0. Potom jsme ale bohužel dostali dvě branky a to domácí neuvěřitelně nakoplo. Musím říct, že to bylo v závěru hodně dramatické. Přestože jsme pak vedli 3:2, tak Olomouc dokázala vyrovnat. V prodloužení jsme byli o něco lepší, měli jsme víc šancí, ale dospělo to k penaltám a my dnes byli šťastnější.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov